Italia aşteaptă de la "ArcelorMittal" propuneri îmbunătăţite privind locurile de muncă de la "Ilva"

Ministrul italian al Industriei, Luigi Di Maio, aşteaptă o propunere "mult mai bună" de la "ArcelorMittal" privind locurile de muncă şi protecţia mediului la cea mai mare oţelărie din Europa, "Ilva", transmite Reuters, potrivit Agerpres.

Preluarea "Ilva" de către gigantul siderurgic "ArcelorMittal" urma să aibă loc la 1 iulie, dar Luigi Di Maio a anunţat amânarea tranzacţiei până pe 15 septembrie.

"Planul privind locurile de muncă şi protecţia mediului nu este satisfăcător. Ne aşteptăm de la ArcelorMittal la propuneri care să fie mult mai bune", a declarat ministrul în această săptămână, după o întâlnire cu reprezentanţii companiei şi ai sindicatelor.

"Ilva", aflată în oraşul Taranto din sudul Italiei, realiza anual nouă milioa­ne tone de oţel, aproximativ 40% din producţia de profil a Italiei, şi îl furniza constructorilor auto, de echipamente electrice şi de nave. Guvernul italian a preluat, temporar, controlul la "Ilva", pentru a supraveghea lucrările de curăţare ale acestei oţelării implicate într-un scandal de poluare.

"ArcelorMittal", cel mai mare producător de oţel din lume, a oferit 1,8 miliarde de euro pentru "Ilva" şi a acceptat să rezolve problemele cu care se confruntă oţelăria, investind încă 2,3 miliarde de euro pentru modernizare şi tehnologii ecologice. În schimb, ar urma să fie concediaţi 5.500 din cei 14.000 de angajaţi, până în 2023.


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Internaţional

DUPĂ 23 DE ANI DE ACTIVITATE:The Weekly Standard îşi încetează apariţia
15 dec. T.T.


ÎN URMA ATENTATULUI JIHADIST SOLDAT CU PATRU MORŢI:Strasbourg, consolat de Macron
15 dec. T.I.


MARIO DRAGHI:Există o încredere continuă în economia UE
15 dec. A.T.


Pachet de reforme a zonei euro, aprobat de UE
15 dec. I.I.


MAE regretă iniţierea formării armatei kosovare
15 dec. T.L.


MAE: Consulatul General al României la Manchester, inaugurat
15 dec. T.T.


EMMANUEL MACRON:Franţa are nevoie de o reîntoarcere la normal
14 dec. T.A.


DONALD TUSK:Parlamentarii britanici nu o respectă pe Theresa May
14 dec. T.A.


PURTĂTORUL DE CUVÂNT AL CASEI ALBE:Trump, neimplicat în cheltuielile ceremoniei de învestire
14 dec. T.A.


Liderii UE au aprobat un pachet de reformă a zonei euro
14 dec. I.A.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.