Italia aşteaptă de la "ArcelorMittal" propuneri îmbunătăţite privind locurile de muncă de la "Ilva"

Ministrul italian al Industriei, Luigi Di Maio, aşteaptă o propunere "mult mai bună" de la "ArcelorMittal" privind locurile de muncă şi protecţia mediului la cea mai mare oţelărie din Europa, "Ilva", transmite Reuters, potrivit Agerpres.

Preluarea "Ilva" de către gigantul siderurgic "ArcelorMittal" urma să aibă loc la 1 iulie, dar Luigi Di Maio a anunţat amânarea tranzacţiei până pe 15 septembrie.

"Planul privind locurile de muncă şi protecţia mediului nu este satisfăcător. Ne aşteptăm de la ArcelorMittal la propuneri care să fie mult mai bune", a declarat ministrul în această săptămână, după o întâlnire cu reprezentanţii companiei şi ai sindicatelor.

"Ilva", aflată în oraşul Taranto din sudul Italiei, realiza anual nouă milioa­ne tone de oţel, aproximativ 40% din producţia de profil a Italiei, şi îl furniza constructorilor auto, de echipamente electrice şi de nave. Guvernul italian a preluat, temporar, controlul la "Ilva", pentru a supraveghea lucrările de curăţare ale acestei oţelării implicate într-un scandal de poluare.

"ArcelorMittal", cel mai mare producător de oţel din lume, a oferit 1,8 miliarde de euro pentru "Ilva" şi a acceptat să rezolve problemele cu care se confruntă oţelăria, investind încă 2,3 miliarde de euro pentru modernizare şi tehnologii ecologice. În schimb, ar urma să fie concediaţi 5.500 din cei 14.000 de angajaţi, până în 2023.


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Internaţional

Trump l-a invitat pe Putin în SUA la toamnă
20 iul. R.G.


LA MIJLOCUL ŞEDINŢEI,Bursele asiatice erau în creştere
20 iul. R.G.


BURSELE DIN LUMEPieţele europene, afectate de scăderea sectorului minier
20 iul. A.V.


Băncile cu probleme din India vor primi injecţii de capital
20 iul. A.V.


Intercontinental Exchange a finalizat preluarea Chicago Stock Exchange
20 iul. Alina Vasiescu


Grecia se pregăteşte să revină pe pieţele de obligaţiuni
20 iul.


Grupul Vardinogiannis a finalizat achiziţia Marfin Bank
20 iul.


ANALIZĂ BLOOMBERGLira va pierde 8% faţă de dolar, în lipsa unui acord de Brexit
20 iul. A.V.


Primul tren de pasageri care funcţionează cu hidrogen, omologat în Germania
20 iul. A.T.


Bursele europene au închis în scădere
19 iul. A.M.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.