IWCB 2016 se mută în acest an la Focşani

26 mai. 2016 Frăţia Vinului
Mina Irina

Concursul International de Vinuri Bucureşti 2016 (IWCB 2016) va debuta astăzi şi se va desfăşura pâna pe 29 mai . Cea de-a XIII-a ediţie a Concursului va avea loc la Focşani, în Vrancea şi este organizată la iniţiativa Oficiului National al Viei şi Produselor Vitivinicole (ONVPV), instituţie aflată în subordinea Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, de către ASER Wineconsulting, în parteneriat cu Asociaţia Degustătorilor Autorizaţi din România (ADAR), sub patronajul Organizaţiei Internaţionale a Viei şi Vinului (OIV), potrivit unui comunicat de presă.

Începând cu 2016, IWCB devine concurs itinerant, motiv pentru care în anul acesta a fost ales ca loc de desfăşurare oraşul Focşani, din mijlocul celui mai mare bazin viticol românesc - Vrancea, oferind astfel posibilitatea juraţilor, reprezentanţilor OIV dar şi tuturor celor interesaţi de a cunoaşte această importantă regiune viticolă a României.

Pentru a asigura conformitatea şi calitatea produselor înscrise spre evaluarea juraţilor de la ediţia 2016 a International Wine Contest Bucharest, organizatorii competiţiei au încheiat un protocol de colaborare cu Laboratorul Central pentru Controlul Calităţii şi Igienei Vinului Valea Călugărească - filiala Focşani. În acest fel, prin analizarea probelor înainte şi după concurs de către instituţia abilitată de profil, IWCB oferă, în primul rând consumatorilor, o garanţie suplimentară asupra relevanţei rezultatelor obţinute în urma jurizărilor. IWCB 2016 este primul concurs din lume sub egida OIV care nu mai percepe taxe de jurizare pentru vinurile înscrise, toate vinurile fiind înscrise gratuit.

În 2015 au fost înscrise în concurs 903 probe din 27 de ţări ale lumii, iar în 2016 sunt înscrise în concurs 1.495 de probe,dintre care 48% (717 probe) provin din România, iar restul de 778 probe sunt dinafara ţarii noastre. În total, anul acesta, 33 de ţări au înscris probe în acest concurs, iar în privinţa juraţilor, 22 sunt străini iar 15 sunt din România.

Concursul este organizat în conformitate cu Normele concursurilor internaţionale de vinuri elaborate de OIV, iar aprecierea probelor va fi făcută de un juriu internaţional ai cărui membri sunt recunoscuţi prin experienţa şi profesionalismul lor, conform comunicatului.

Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Frăţia Vinului

Compania Jidvei - investiţii de 1,5 milioane euro
19 dec. 2018 E.O.


Vinurile româneşti depăşesc 60% din oferta magazinelor de specialitate din Capitală
22 aug. 2018 A.T.


GABRIEL LĂCUREANU, ENOLOG LICORNA WINEHOUSE:"Ţara noastră nu are o facultate de enologie"
23 iul. 2018 A consemnat EMILIA OLESCU


Compania Cotnari - 5 medalii de aur la "Vino Ljubljana"
22 mai. 2018 C.P.


"CAII DE LA LETEA"Cel mai bun vin rose din 2018
15 mai. 2018 A.M.


"Wine tourism", proiect comun între România şi Republica Moldova
14 mai. 2018 ADELINA TOADER


Casa de vinuri Cotnari produce 1 milion de sticle de vin, anual
09 mar. 2018 Emilia Olescu


Compania Cotnari aduce pe piaţă vinuri noi
08 mar. 2018 Emilia Olescu


LA CONCURSUL "CAMPIONUL PODGORIEI COTNARI"15 vinuri din podgoria Cotnari - premiate cu aur şi argint1
19 feb. 2018 C.P


Villa Vinea urmează să lanseze prima ediţie a noului vin spumant
11 dec. 2017

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2019.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.