JAMES COMEY:

"Trump este "inapt moral" să fie preşedinte"

16 apr. 11:35 Internaţional
M.D.
Donald Trump (sursa foto: Facebook)
Donald Trump (sursa foto: Facebook)

Fostul director FBI, James Comey, a declarat, în cadrul unui interviu pentru postul de televiziune ABC, că Donald Trump este "inapt moral" să fie preşedinte, relatează AFP.

În acest interviu, Comey, destituit în 2017 de către Trump din postul de şef al poliţiei federale (FBI), face un portret foarte sumbru al şefului statului american, pe care-l prezintă ca pe un mincinos care-i "murdăreşte pe toţi cei care sunt în jurul lui".

"Eu nu cred în aceste poveşti potrivit cărora ar fi deficient mental sau în primele stadii ale demenţei", a declarat Comey. "Eu nu cred că el este inapt medical. Eu cred că el este inapt moral să fie preşedinte".

"Preşedintele nostru trebuie să încarneze respectul faţă de valori care se află în inima ţării noastre. Cea mai importantă (dintre aceste valori) este adevărul. Acest preşedinte nu este capabil să o facă", a apreciat Comey.

"Problema cu acest preşedinte este că el îi murdăreşte pe cei care sunt în jurul lui", a mai apreciat fostul şef al FBI. "Iar întrebarea este (...) ce nivel de murdărire te face până la urmă inapt să-ţi realizezi obiectivul de a proteja ţare şi a o servi".

Comey exprimă o serie de nemulţumiri faţă de Trump.

"O persoană care vorbeşte despre femei şi le tratează ca pe nişte bucăţi de carne, care minte în permanenţă despre lucruri importante şi despre lucruri mărunte şi insistă ca poporul american să creadă, această persoană nu este aptă să fie preşedintele Statelor Unite din motive morale", a spus el

Trump l-a destituit pe Comey în 2017, punând în discuţie modul în care FBI a efectuat ancheta cu privire la folosirea ilegală de către democrata Hillary Clinton a unui server privat de e-mail, pe vremea când era secretar de Stat.

Preşedintele a denunţat de asemenea ancheta FBI cu privire la suspiciuni de complicitate între echipa de campanie a lui Trump şi oficiali ruşi în timpul campaniei în vederea alegerilor prezidenţiale americane din 2016.

Comey tocmai a publicat o carte de 300 de pagini - "A Higher Loyalty: Truth, Lies, and Leadership" - în care prezintă un portret extrem de dur al al Trump, pe care-l acuză că este obsedat de imaginea sa şi îi pasă prea puţin de public. Cartea îl prezintă pe Donald Trump ca pe un boss mafiot, o persoană necinstită şi egocentrică.

Trump, la rândul său, s-a dezlănţuit din nou duminică împotriva fostului director FBI, într-o serie de tweet-uri. El a scris că ancheta cu privire la e-mailurile lui Clinton a fost condusă "stupid" şi l-a catalogat pe Comey drept o "scursură".

Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Internaţional

ÎNCERCÂND SĂ REDUCĂ INFLUENŢA CHINEI:Germania înăspreşte legislaţia privind investiţiile străine
19 dec. P.E.


CE se pregăteşte pentru un Brexit fără acord
19 dec. P.E.


Bursele asiatice închid în teritoriu negativ
19 dec. P.E.


UE va introduce tarife definitive pentru bicicletele electrice din China
19 dec. M.I.


PENTRU MICŞORAREA NIVELULUI IMIGRAŢIEI:Statele Unite vor investi miliarde de dolari1
19 dec. T.A.


GUVERNUL UNGAR:O nouă licitaţie pentru modernizarea căii ferate Budapesta-Belgrad
19 dec. I.A.


CASA ALBĂ:Trump va participa la Forumul Economic Mondial din Davos în 2019
19 dec. T.A.


Elon Musk a dezvăluit un tunel destinat să revoluţioneze transportul urban
19 dec. M.I.


GUVERNUL BRITANIC:Marea Britanie introduce un sistem de imigraţie după Brexit1
19 dec. T.A.


Arabia Saudită , buget record- 295 miliarde dolari pentru 2019
19 dec. T.A.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.