Japonezii de la Roki vor produce filtre pentru industria auto la Arad

18 sep. 2017 Companii-Afaceri
PAULA BULZAN, Arad
Investitorii japonezi au avut o întâlnire de lucru cu autorităţile arădene.
Investitorii japonezi au avut o întâlnire de lucru cu autorităţile arădene.

Compania japoneză Roki Romania Manufacturing, care produce filtre pentru industria auto, va deschide o unitate de producţie în Arad, acesta fiind primul centru de producţie din Europa al Roki Group.

Producătorul nipon de componente auto Roki, ai cărui principali clienţi sunt General Motors, Nissan şi Mazda a închiriat, pentru o perioadă de cinci ani, un spaţiu de 5.500 mp în incinta parcului logistic şi industrial CTPark Arad.

Noua unitate de producţie reprezintă prima investiţie a japonezilor pe piaţa europeană.

Într-o primă etapă fabrica va funcţiona cu 50 de angajaţi, urmând ca până în 2019 numărul să se dubleze.

Viceprimarul municipiului Arad, Călin Bibarţ s-a întâlnit vineri cu reprezentanţii producătorului de componente auto Roki Romania Manufacturing.

În cadrul întâlnirii, Călin Bibarţ a asigurat producătorul nipon de tot sprijinul administraţiei arădene astfel încât fabrica să intre în producţie chiar din primăvara lui 2018.

Acest proiect face parte din politica de extindere a companiei în regiunea Europei, motiv pentru care CTP a oferit spaţii cu posibilităţi de expansiune.

De asemenea, poziţia este strategică: CTPark Arad este situat în vestul României, cu acces direct la autostrada A1 şi la viitoarea autostradă Bucureşti - Timişoara - Arad - Nădlac, care alcătuiesc coridorul IV de transport paneuropean, care leagă Europa de Vest cu Europa de Sud-East.

Roki Group deţine 15 centre de producţie în 12 ţări, cum ar fi Japonia, China, India, Thailanda, Indonezia, Statele Unite sau Mexic, acoperind Asia, America de Nord şi Europa. Compania are circa 4.300 de angajaţi.

Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Companii-Afaceri

ANRM ŞI MFP NU DEŢIN INFORMAŢII CONCLUDENTELegea offshore, un proiect controversat
19 oct. GEORGE MARINESCU


NOVEL RESEARCH:Contrabanda cu ţigări - în scădere, în luna septembrie
19 oct. Emilia Olescu


Vacanţe şi maşini, plătite cu bitcoin
19 oct.


MASĂ ROTUNDĂ ROMÂNIA ŞI RUSIA: ÎN CĂUTARE DE NOI FORMATE DE COOPERARE / IULIU MOLDOVEANU, ASOCIAŢIA CLUBUL ROMÂN DE MOBILĂ:"Avem forţa de muncă şi tehnologia necesare pentru a duce industria mobilei pe piaţa rusă"
19 oct. A.T.


MASĂ ROTUNDĂ ROMÂNIA ŞI RUSIA: ÎN CĂUTARE DE NOI FORMATE DE COOPERARE / LIVIU SIMION, VICEPREŞEDINTE UGIR:"Îmi doresc ca relaţiile între companiile din Rusia şi România să fie mai puternice"
19 oct. R.R.


MASĂ ROTUNDĂ ROMÂNIA ŞI RUSIA: ÎN CĂUTARE DE NOI FORMATE DE COOPERARE / DOREL PARASCHIV, ASE:"Ne propunem să furnizăm absolvenţi care să răspundă nevoilor mediului de afaceri"
19 oct. A.T.


CORESPONDENŢĂ DIN TUNISIATunisia reintră în ofertele de pe piaţa românească
19 oct. Adelina Toader


MASĂ ROTUNDĂ ROMÂNIA ŞI RUSIA: ÎN CĂUTARE DE NOI FORMATE DE COOPERARE / VARUJAN PAMBUCCIAN, DEPUTAT:"Ne confruntăm cu patru domenii tehnologice care deja schimbă lumea"
19 oct. EMILIA OLESCU


Petrolexportimport intră în faliment
19 oct. A.I.


MASĂ ROTUNDĂ ROMÂNIA ŞI RUSIA: ÎN CĂUTARE DE NOI FORMATE DE COOPERARE / VIOREL MARIAN PANĂ, FOST PREŞEDINTE BVB:"Este necesară stabilirea unei agende strategice româno-ruse"
19 oct.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.