Japonezii de la Roki vor produce filtre pentru industria auto la Arad

18 sep. 2017 Companii-Afaceri
PAULA BULZAN, Arad
Investitorii japonezi au avut o întâlnire de lucru cu autorităţile arădene.
Investitorii japonezi au avut o întâlnire de lucru cu autorităţile arădene.

Compania japoneză Roki Romania Manufacturing, care produce filtre pentru industria auto, va deschide o unitate de producţie în Arad, acesta fiind primul centru de producţie din Europa al Roki Group.

Producătorul nipon de componente auto Roki, ai cărui principali clienţi sunt General Motors, Nissan şi Mazda a închiriat, pentru o perioadă de cinci ani, un spaţiu de 5.500 mp în incinta parcului logistic şi industrial CTPark Arad.

Noua unitate de producţie reprezintă prima investiţie a japonezilor pe piaţa europeană.

Într-o primă etapă fabrica va funcţiona cu 50 de angajaţi, urmând ca până în 2019 numărul să se dubleze.

Viceprimarul municipiului Arad, Călin Bibarţ s-a întâlnit vineri cu reprezentanţii producătorului de componente auto Roki Romania Manufacturing.

În cadrul întâlnirii, Călin Bibarţ a asigurat producătorul nipon de tot sprijinul administraţiei arădene astfel încât fabrica să intre în producţie chiar din primăvara lui 2018.

Acest proiect face parte din politica de extindere a companiei în regiunea Europei, motiv pentru care CTP a oferit spaţii cu posibilităţi de expansiune.

De asemenea, poziţia este strategică: CTPark Arad este situat în vestul României, cu acces direct la autostrada A1 şi la viitoarea autostradă Bucureşti - Timişoara - Arad - Nădlac, care alcătuiesc coridorul IV de transport paneuropean, care leagă Europa de Vest cu Europa de Sud-East.

Roki Group deţine 15 centre de producţie în 12 ţări, cum ar fi Japonia, China, India, Thailanda, Indonezia, Statele Unite sau Mexic, acoperind Asia, America de Nord şi Europa. Compania are circa 4.300 de angajaţi.

Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Companii-Afaceri

IMEDIAT CE GIGI DRAGOMIR A FOST REPUS ÎN FUNCŢIA DE PREŞEDINTE,ANRM a lansat o consultare publică asupra calculului preţului de referinţă pentru gaze4
24 ian. A.A


IMEDIAT CE GIGI DRAGOMIR A FOST REPUS ÎN FUNCŢIA DE PREŞEDINTE,ANRM a lansat o consultare publică asupra calculului preţului de referinţă pentru gaze
23 ian. A.A


ANCOM propune scăderea tarifelor plătite între operatori pentru portarea numerelor
23 ian. C.P.


Nicolae Demetriade candidează pentru funcţia de Preşedinte ANAT
23 ian. Adelina Toader


Directorul Losan România vrea să construiască un hotel în Centrul Civic al Braşovului
23 ian. O.VRÂNCEANU


Sanofi plăteşte 11,6 miliarde de dolari pentru achiziţia Bioverativ
23 ian.


Americanii de la JD Norman Industries au achiziţionat REGE Automotive
23 ian. Ovidiu VRÂNCEANU


GARANŢII BANCARE DE 23 MILIOANE DE DOLARI Hidroconstrucţia va executa lucrări de construcţii în Iordania, de peste 115 milioane de dolari
23 ian. A.S.


EY: "Vehiculele electrice vor deveni o opţiune de transport de bază până în 2025, în toate pieţele"
23 ian. C.P.


Tel Drum şi-a cerut insolvenţa, "falimentul" fiind materia care face obiectul cererii
22 ian. D.I

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.