Japonia construieşte primul avion naţional de luptă nedetectabil

13 iul. 2020 Internaţional
A.P.
Japonia construieşte primul avion naţional de luptă nedetectabil

Japonia a anunţat săptămâna aceasta că intenţionează să producă un avion naţional de luptă de a cincea generaţie, în următorul deceniu. De asemenea, a dezvăluit achiziţia a peste 100 de modele de avioane "invizibile" din SUA, a informat Forbes.

Ministerul Apărării a anunţat, miercuri, cronologia oficială a primului prototip supersonic F-3. Acesta ar trebui să fie gata în 2024. Producţia seriei va fi gestionată de fabrica Mitsubishi Heavy Industry în 2030. Primele modele F-3 vor putea fi utilizate în 2035.

F-3 este de aşteptat să fie unul dintre cele mai sofisticate aeronave cu jet din lume. Avionul invizibil a fost proiectat pentru a contracara expansiunea Chinei de-a lungul Mării Chinei de Sud şi a altor regiuni din Pacific.

Potrivit CNN, preluat de la Agenţia Japoneză de Achiziţii, Logistică şi Tehnologie (ALTA), F-3 ar putea prezenta aceste tehnologii:

Contramăsuri radar active (emisii de bruiaj);

Nişe de arme interne, precum cele văzute pe avioanele americane F-22;

Folosirea tracţiunii vectoriale a turboreactoarelor care utilizează tracţiunea motorului pentru a face întoarceri bruşte.

Informaţiile despre prima aeronavă Stealth din Japonia au venit în momentul în care Departamentul de Stat al SUA a anunţat şi achiziţia a 105 aeronave cu tehnologie stealth, Lockheed Martin F-35 Lightning II, în valoare de 23,11 miliarde dolari.

Acordul dintre cele două ţări este una dintre cele mai masive vânzări militare străine aprobate de Washington. Scopul este instalarea unui "cerc de prieteni F-35" în regiunea Asia-Pacific pentru a contracara China.


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Internaţional

Biden s-a recules la Cimitirul Naţional Arlington alături de Clinton, Obama şi Bush
20 ian. J.P.


CEREMONIA DE INVESTIRE A LUI BIDEN:Biden a trecut trupele în revistă pentru prima dată în calitate de preşedinte
20 ian. J.P.


Indicii bursieri europeni au închis în creştere
20 ian. A.B.


CEREMONIA DE INVESTIRE A LUI BIDEN:Greta Thunberg l-a parafrazat pe Donald Trump într-un tweet de adio la încheierea mandatului prezidenţial13
20 ian. A.B.


CEREMONIA DE INVESTIRE A LUI BIDEN/JOE BIDEN:"Democraţia a învins"1
20 ian. J.P.


Aleksei Navalnii, deţinut în rău-famata închisoare din Moscova "Matrosskaia tişina"4
20 ian. A.B.


CEREMONIA DE INVESTIRE A LUI BIDEN:Joe Biden a depus jurământul de preşedinte
20 ian. J.P.


Marea Britanie va reexamina eficacitatea vaccinului Pfizer/BioNTech, în urma datelor primite din Israel
20 ian. J.P.


CEREMONIA DE INVESTIRE A LUI BIDEN:Foştii preşedinţi Bill Clinton, George W. Bush şi Barack Obama, prezenţi la evenimentă
20 ian. J.P.


TRUMP LA PLECARE: ''Ne vom întoarce, într-un fel sau altul''2
20 ian. J.P.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2021.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.