Jean Ionescu, Corteva Agriscience:

"Producţia agricolă a ţării noastre, sub nivelul ultimilor ani, în 2018"

21 iun. Companii-Afaceri
R. R.
 "Producţia agricolă a ţării noastre, sub nivelul ultimilor ani, în 2018"

Jean Ionescu: "La producţia de rapiţă, cantitatea recoltată la hectar a scăzut de la 2,7-2,8 tone/hectar, în 2017, la sub 2 tone/hectar, în 2018" 

Recoltele de porumb şi rapiţă, ale ţării noastre, vor fi mai slabe, anul aces­ta, a afirmat, ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, Jean Ionescu, directorul general al Corteva Agriscience pentru Româ­nia şi Republica Moldova.

Corteva Agriscience este divizia de agricultură DowDuPont, formată în urma fuziunii diviziilor DuPont Pioneer, DuPont Protecţia Plantelor şi Dow AgroSciences.

Domnia sa a declarat: "Primăvara aceasta s-au înregistrat cele mai mici cantităţi de precipitaţii, din ultimii câţiva ani, pe teritoriul ţării noastre, motiv pentru care nu cred că vom avea o producţie foarte mare anul acesta".

Starea actuală a culturilor de porumb şi prognoza meteo anunţată nu par să indice o producţie foarte bună, a mai precizat domnul Ionescu, cu menţiunea că o lună de zile în care să se înregistreze cantităţi mai mari de precipitaţii, mai ales în sudul ţării, ar putea salva culturile.

Şi producţia de rapiţă este semnificativ mai scăzută anul acesta, comparativ cu 2017, cantitatea recoltată la hectar scăzând de la 2,7-2,8 tone/hectar, anul trecut, la sub 2 tone/hectar, în 2018, a mai spus oficialul companiei, adăugând: "La florea-soarelui, însă, sunt puţin mai optimist".

La nivel global, vânzările înregis­trate de Corteva Agriscience se cifrează la 14 miliarde de dolari, au mai arătat oficialii companiei, potrivit cărora un procent de aproximativ 15% din afacerile companiei se îndreaptă către activitatea de cercetare.

Compania deţine la noi în ţară o fabrică de tratare a seminţelor, în localitatea Afumaţi, din judeţul Ilfov, care are o capacitate de producţie de 1.200.000 de saci de seminţe de porumb şi 250.000 de saci de seminţe de floarea-soarelui, pe an, conform afirmaţiilor acestora. Investiţia totală în fabrica de la noi din ţară se situează în jurul valorii de 50 de milioane de dolari, iar 60% din producţia de aici merge către pieţele externe, au mai spus aceştia.

Potrivit reprezentanţilor companiei, Corteva Agriscience deţine un portofoliu aproximativ egal, producând atât seminţe, cât şi produse pentru protecţia plantelor.

Aceştia au anunţat, ieri, că începând din vara anului viitor, Corteva Agris­cience va deveni o companie independentă.

Creşterea populaţiei planetei, şi implicit a nevoii de hrană, alături de schimbările climatice reprezintă noi condiţii la care industria agricolă de la nivel global trebuie să se adapteze rapid, cauzând şi o presiune asupra acestui sector, a afirmat, ieri, Igor Teslenko, directorul Corteva Agriscience pentru Europa Centrală şi de Est.


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Companii-Afaceri

Compania Fiat-Chrysler are un nou director
22 iul. V.D.


Acţiunile Microsoft au atins un nivel record1
21 iul. V.D.


Ministrul Energiei trimite corpul de control la Romgaz
20 iul. V.D.


Romgaz a încheiat două contracte cu Oltchim
20 iul. V.D.


PENTRU ACEST AN,Alum a pregătit 59 milioane de lei pentru investiţii
20 iul. A.I.


Daniel DăianuCe arată decizia privind Bulgaria?5
20 iul. Daniel Dăianu


VREI CA STATUL SĂ ÎŢI GARANTEZE CREDITUL? DAI ŞPAGĂ!"Prima Casă", în atenţia Parchetului General3
20 iul. G.M.


CU MOARTEA PRE MOARTE ZBURÂNDAripile frânte ale aviaţiei militare
20 iul. George Marinescu


Tinerii fug de agricultură
20 iul. Octavian Dan


TUI Travel Center: Peste 80% dintre turiştii care au vouchere de vacanţă vor la mare în vârf de sezon3
20 iul. A.T.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.