JURNAL DE CĂLĂTORIE

Cu barca printre insulele Ciclade 1

12 iun. Companii-Afaceri
Adelina Toader
Cu barca printre insulele Ciclade

Vara este deja aici, iar ofertele de vacanţă sunt de mult pe piaţă, multe dintre ele deja epuizate. Ca în fiecare an, Grecia este principala destinaţie în care majoritatea românilor aleg să îşi petreacă concediile.

Thassos, Lefkada, Corfu, Creta sau Rhodos sunt destinaţiile greceşti în care întâlneşti cel mai adesea turişti români. Toţi se înghesuie aici, deşi Grecia nu duce lipsă de locuri în care poţi petrece o adevărată experienţă elenă.

Cu toate acestea, în ultimii ani, turiştii pun mai mult accent pe experienţa în sine şi au început să caute locuri mai puţin turistice, dar pline de farmec grecesc şi autenticitate, după cum ne-a spus Karimalis Haralambos, preşedintele Organizaţiei Naţionale de Turism a Greciei.

Şi dacă eşti în căutarea unei experienţe 100% greceşti, poţi opta pentru o vacanţă pe barcă, plutind printre insulele Ciclade, cel mai faimos arhipelag din Marea Egee.

Fie că alegi să navighezi singur barca, fie că închiriezi una cu echipaj profesionist, o aventură pe mare, sărind de pe o insulă pe alta te va introduce în atmosfera grecească.

Insulele Cicalde sunt cunoscute prin stilul lor specific cu case aruncate pe crestele dealurilor în culori caracteristice - alb şi albastru, pe fundalul stâncilor aride. Cerul şi marea, şi ele în nuanţe de albastru, încadrează perfect întregul peisaj.

Numele insulelor vine din grecescul "kyklades" - cerc, roată - şi se referă la forma rotundă a arhipelagului care înconjoară insula sacră Delos - centrul spiritual al lumii antice greceşti, locul de naştere mitic al zeitei Artemis (Diana) şi al zeului Apollo şi înscrisă pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO, din anul 1990. Potrivit mitologiei greceşti, Poseidon, zeul mării, a fost atât de furios pe nimfele Cyclades, încât le-a transformat în insule.

Conform Organizaţiei de Turism a Greciei, milioane de vizitatori greci şi străini vin în fiecare an în Ciclade pentru a se bucura de soarele strălucitor şi de apele albastre de cristal, în căutarea paradisului de pe pământ.

Cele mai cunoscute insule din arhipelagul Ciclade sunt Santorini, pentru peisajul său romantic şi unde, potrivit preşedintelui Organizaţiei Naţionale de Turism a Greciei, tot mai mulţi chinezi şi indieni vor să se căsătorească, dar şi Mykonos, pentru cluburi şi distracţie.

În insulele Ciclade poţi găsi şi locuri liniştite şi mai puţin cunoscute turiştilor. În croazira noastră printre aceste insule, ne-am orit în Kythnos, Kea şi Serifos, unde golfurile liniştite şi plajele retrase te aşteaptă la tot pasul, iar în porturile mici şi cochete găseşti stilul de viaţă tradiţional.

Cu barca se poate merge peste tot şi oriunde ai ajunge te poţi bucura de un prânz lung la o tavernă pe malul mării, de plajă, iar seara de un apus senzaţional.

În plus, fiecare oprire înseamnă o nouă descoperire: o plajă, un golf sau ruine ale marilor temple antice ori monumente străvechi.

În insula Kea, de exemplu, se află un templu dedicat zeiţei Atena, lângă un golf retras. De pe plajă urci scările de pe deal şi descoperi o bucată de istorie gata să se lase admirată în bătaia vântului sărat şi a soarelui puternic.

Grecia este nesfârşită.


Opinia cititorului: 1
1.   fără titlu
mesaj trimis de anonim în data de 12.06.2018, 14:52

un articol office ... ne scrii si versiunea soul ?

Articole din aceeaşi secţiune

Companii-Afaceri

CE invită părţile interesate să transmită observaţii la angajamentele Transgaz1
22 sep. F.B.


Emirates şi Etihad Airways dezmint că vor să creeze cel mai mare operator aerian din lume
22 sep. F.B.


Ford, aproape de vânzarea fabricii sale din Franţa
21 sep. T.M.


Uber negociază preluarea companiei Deliveroo
21 sep. V.D.


PROIECTUL STRATEGIEI ENERGETICE:"România îşi va menţine poziţia de producător de energie în regiune"
21 sep. E.O.


Christian Tour a intrat pe segmentul vacanţelor city break
21 sep. E.O.


Infrastructura precară blochează accesul la organizarea marilor competiţii
21 sep. O.D.


Comerţul cu produse agricole, vital în contextul schimbărilor climatice
21 sep. O.D.


OANA TOTORA, MYORGANIC:Piaţa produselor organice din România - matură, dar subdezvoltată
21 sep. RAMONA RADU


Turismul balnear, în creştere cu 20% în 2018
21 sep. Adelina Toader

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.