JURNAL DE CĂLĂTORIE

Grecia văzută din larg 2

05 iun. Companii-Afaceri
ADELINA TOADER
Grecia văzută din larg

Grecia continuă să rămână în topul preferinţelor turiştilor nostri, fiind o destinaţie de vară pentru mai mult de un milion de români.

Soarele, marea, cultura, siturile arheologie, dar şi gastronomia şi petrecerile greceşti îi atrag pe turişti către insulele elene.

După un zbor de mai puţin de două ore cu Aegean Airlines, am ajuns în Atena, de data aceasta pentru o altfel de experienţă: o călătorie pe un yacht catamaran printre insulele Cyclade.

"Plimbarea cu barca este ca un medicament, este un tratament pentru suflet. Când stai pe mare pierzi noţiunea timpului şi reuşeşti să te deconectezi de tot", ne spune Karimalis Haralambos, preşedintele Organizaţiei Naţionale de Turism a Greciei, înainte de a porni pe mare.

O barcă poate fi închiriată cu aproximativ 1000 de euro pe noapte, în funcţie de sezon şi de modelul acesteia. Un yacht catamaran pune la dispoziţie cabine duble cu băi individuale, spaţiu de relaxare şi bucătărie. În acest preţ sunt incluse taxele portuare şi skipperul.

Din larg, peisajele se văd altfel, des-coperi plaje noi şi liniştite, ascunse turiştilor. Marea îţi imprimă calm prin mişcarea ei repetitivă, iar timpul pare că trece diferit.

În fiecare seară acostezi într-un alt port, unde tavernele cu produse locale te aşteaptă. Oamenii sunt prietenoşi, se bucură când aud că eşti din România, şi sunt dispuşi să-ţi ofere de toate ca experienţa ta să fie de neuitat.

Alternativa unei vacanţe clasice în care te cazezi la un hotel, sejurul pe barcă îţi oferă mai multă mobilitate şi o mai amplă viziune asupra Greciei. Sentimentul de libertate şi spiritul de aventură sunt şi ele prezente şi te poartă de-a lungul apei.

Preşedintele Organizaţiei Naţionale de Turism a Greciei spune că, în ultimul timp, turiştii caută să descopere locurile autentice, să trăiască exact cum trăiesc oamenii locului, să cunoască Grecia prin propria experienţă.

Nu e greu de înţeles de ce. Grecii sunt relaxaţi, mereu gata să petreacă şi reuşesc să-ţi transmită starea lor şi să te facă să uiţi, măcar pentru câteva zile, de cotidian.

Turismul reprezintă o prioritate în Grecia, cu o pondere de 20% din PIB, fiind cea mai productivă parte a economiei. Anul trecut, în jur de 30 de milione de turişti au vizitat detinaţia elenă, dintre care 1,2 milioane au fost români. Anul acesta, Grecia şi-a stabilit un buget de promovare de 19 milioane de euro şi aşteaptă o creştere a numărului turiştilor. De altfel, anul trecut, turismul a cunoscut o dezvoltare dinamică şi a crescut cu 9,5%, un procent mai mare decât media mondială şi europeană.

Opinia cititorului: 2
1.   fără titlu
mesaj trimis de anonim în data de 05.06.2018, 12:45

Lasaaati doamna ! Haideti sa nu mai facem reclama la acesta tara ca MAJORITATEA romanilor s-au convins singuri de ESCROCHERIILE si JECMANENILE de care au avut parte la grecotei...

In primul rand, romanii circula cu masina proprie,iar sansele sa prinzi o greva oarecare in Elada trec de 75% ; asta e partea cea mai usoara ! In rest romanul zboara la low-cost , restul sunt "boieri", cati dintre noi (in afara de Mandruta si Adreea Esca si inca vreo 2 trei aroganti) isi permit un catamaran din portul Pireu ?!!? In cel mai bun caz esti bagat la "sardele" intr-un ferryboat vai de mama lui... La capatul unui drum de 2 zile iti mai trebuie 2 sa iti revii... Asa ca mai usor cu ...Grecia "pe scari" ! Recomand cu toata increderea TURCIA ; oriunde , diferenta de la cer la pamant la capitolul servicii !!! 

2.   fără titlu
mesaj trimis de anonim în data de 05.06.2018, 20:56

Foarte tare ideea

Articole din aceeaşi secţiune

Companii-Afaceri

CE invită părţile interesate să transmită observaţii la angajamentele Transgaz1
22 sep. F.B.


Emirates şi Etihad Airways dezmint că vor să creeze cel mai mare operator aerian din lume
22 sep. F.B.


Ford, aproape de vânzarea fabricii sale din Franţa
21 sep. T.M.


Uber negociază preluarea companiei Deliveroo
21 sep. V.D.


PROIECTUL STRATEGIEI ENERGETICE:"România îşi va menţine poziţia de producător de energie în regiune"
21 sep. E.O.


Christian Tour a intrat pe segmentul vacanţelor city break
21 sep. E.O.


Infrastructura precară blochează accesul la organizarea marilor competiţii
21 sep. O.D.


Comerţul cu produse agricole, vital în contextul schimbărilor climatice
21 sep. O.D.


OANA TOTORA, MYORGANIC:Piaţa produselor organice din România - matură, dar subdezvoltată
21 sep. RAMONA RADU


Turismul balnear, în creştere cu 20% în 2018
21 sep. Adelina Toader

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.