Kövesi, între Sibiu şi Ministerul Public

12 iul. 2018 Politică
G.M.

După revocarea din funcţia de procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kövesi se va întoarce la DIICOT Sibiu. Cel puţin aşa a anunţat, ieri, Secţia pentru Procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii. Conform deciziei CSM, Kövesi este reîncadrată la DIICOT Sibiu începând din 9 iulie, data la care a fost emis decretul prezidenţial prin care a fost revocată din funcţia de procuror-şef al DNA.

Înainte de a fi numită în anul 2006 în funcţia de procuror general al Româ-niei, Laura Codruţa Kövesi a activat la DIICOT Sibiu.

După decizia CSM, actualul procuror general Augustin Lazăr nu a exclus posibilitatea să îi ofere lui Kövesi un loc în Ministerul Public, pe altă funcţie decât aceea de procuror DIICOT.

Lazăr a spus: "Procurorii care îşi încheie activitatea la DNA de regulă îşi continuă activitatea în cadrul Ministerului Public, folosindu-şi experienţa pe care au dobândit-o la DNA. Este foarte posibil să ne gândim la o activitate care să fie bună şi care să aducă un plus Ministerului Public cu experienţa câştigată la DNA. Urmează să vedem în perioada următoare". La câteva ore după declaraţia de mai sus, Procurorul General Augustin Lazăr a dispus delegarea Laurei Codruţa Kövesi în funcţia procuror la Serviciul de îndrumare şi control din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Kövesi se va ocupa de implementarea la nivelul Ministerului Public a Strategiei Naţionale Anticorupţie pentru perioada 2016 - 2020.

Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Politică

TRAIAN BĂSESCU:"Respingerea Olguţei Vasilescu - un joc între Dragnea şi Iohannis"1
22 feb. T.T.


FALCĂ, PNL: "Bugetul nu este încă validat"
22 feb. T.V.


HANS KLEMM: "Este important ca indivizii să fie activi în lupta anticorupţie"
22 feb. M.T.


Dezbateri privind soarta comerţului internaţional
22 feb. I.Ghe.


Fondul Monetar European prinde contur
22 feb. G.M.


ACHIZIŢIE CU DEDICAŢIECMC Electronics, o firmă apropiată şefului de la Avioane Craiova SA
22 feb. GEORGE MARINESCU


ŢUŢUIANU, DESPRE SITUAŢIA DE LA TRANSPORTURI ŞI MDRAP: "PSD nu a făcut propuneri care să fie în afară de orice discuţie"
21 feb. M.L.


Klaus Iohannis acceptă noii miniştri PSD
21 feb. T.T.


TĂRICEANU, DESPRE NOMINALIZAREA LUI MIRCEA DRĂGHICI PENTRU CONDUCEREA AEP:"Nu văd o problemă"
21 feb. T.T.


ŢUŢUIANU:"Nepromulgarea legii bugetului va pune România într-o situaţie dificilă"
21 feb. I.T.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2019.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.