Kaspersky Lab mută anumite operaţiuni în Elveţia

16 mai. 11:43 Companii-Afaceri
Mihaela Dan
Kaspersky Lab mută anumite operaţiuni în Elveţia

Kaspersky Lab, compania rusă în domeniul securităţii cibernetice, a anunţat că îşi mută anumite operaţiuni de la Moscova în Elveţia, după ce Guvernul american, între altele, au acuzat-o de spionarea clienţilor, la cererea statului rus, relatează BBC News.

Compania a anunţat că a ales Elveţia din datorită "neutralităţii" sale şi a legislaţiei cu privire la protecţia datelor.

Kaspersky produce programe informatice antivirus şi se estimează că are aproximativ 400 de milioane de utilizatori. Firma respinge acuzaţii cu privire la faptul că are legături cu serviciile ruse de informaţii.

Departamentul american al Securităţii Interne le-a ordonat, anul trecut, celorlalte departamente din cadrul Executivului să nu mai folosească produse Kaspersky, temându-se de faptul că datele federale ar putea să fie compromise.Un avertisment similar a fost lansat în Marea Britanie.

Guvernul olandez a anunţat, luni, că abandonează în mod treptat programele antivirus Kaspersky, evocând riscul "spionajului şi sabotării digitale"."Rusia dispune de un program cibernetic ofensiv care se concentrează asupra Olandei şi intereselor vitale olandeze", a avertizat Ministerul olandez al Justiţiei şi Securităţii. Oficiali în domeniul informaţiilor şi-au exrimat îngrijorarea cu privire la faptul că Moscova încearcă să pirateze firme olandeze şi să intervinî în alegerile din această ţară.

Kaspersky consideră că mutarea unor servere la Zurich, va contribui la diminuarea unor îngrijorări faţă de legilsaţia rusă care le permite serviciilor ruse de securitate să monitorizeze transferuri de date în interiorul ţării, potrivit unor documente aparţinând companiei la care a avut acces Reuters.

Firma insistă într-un comunicat că "nu a ajutat vreodată şi nici nu va ajuta vreun guvern din lume în activităţile sale de spionaj cibernetic sau în eforturi cibernetice ofensive".


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Companii-Afaceri

Centralele Google, gestionate de inteligenţa artificială
20 aug. V.D.


CHRISTIAN TOUR:Turiştii români - de la borcane cu mâncare la all inclusive în hoteluri de 5 stele
20 aug. Emilia Olescu


OSNAT PELED, BWFR:"Fiecare domeniu de afaceri poate atinge succesul şi poate prospera"
20 aug.


ÎN PERIOADA 1-11 SEPTEMBRIE,Producţia Oltchim, întreruptă pentru revizie generală
20 aug. R.R.


COMITETUL PENTRU ŞTIINŢĂ ŞI TEHNOLOGIE DIN MAREA BRITANIE:"Ţigările electronice nu implică riscuri similare fumatului pasiv"
20 aug. E.O.


ANRM, ÎNTR-O INFORMARE CĂTRE PREMIER:Neactualizarea redevenţelor la gaze a prejudiciat statul cu 8 miliarde lei1
20 aug. Emilia Olescu


VIRGIL MÂNDRU, PREŞEDINTELE TOHANI:"Piaţa vitivinicolă - una dintre ramurile performante ale economiei"
20 aug.


JURNAL DE VACANŢĂUn weekend pe Litoral sau în Deltă?
20 aug. Gheorghe Iorgoveanu


Oltchim opreşte producţia şi intră în revizie generală1
19 aug. A.M.


Volkswagen doreşte majorarea producţiei de automobile1
18 aug. A.M.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.