Kaspersky Lab mută anumite operaţiuni în Elveţia

16 mai. 11:43 Companii-Afaceri
Mihaela Dan
Kaspersky Lab mută anumite operaţiuni în Elveţia

Kaspersky Lab, compania rusă în domeniul securităţii cibernetice, a anunţat că îşi mută anumite operaţiuni de la Moscova în Elveţia, după ce Guvernul american, între altele, au acuzat-o de spionarea clienţilor, la cererea statului rus, relatează BBC News.

Compania a anunţat că a ales Elveţia din datorită "neutralităţii" sale şi a legislaţiei cu privire la protecţia datelor.

Kaspersky produce programe informatice antivirus şi se estimează că are aproximativ 400 de milioane de utilizatori. Firma respinge acuzaţii cu privire la faptul că are legături cu serviciile ruse de informaţii.

Departamentul american al Securităţii Interne le-a ordonat, anul trecut, celorlalte departamente din cadrul Executivului să nu mai folosească produse Kaspersky, temându-se de faptul că datele federale ar putea să fie compromise.Un avertisment similar a fost lansat în Marea Britanie.

Guvernul olandez a anunţat, luni, că abandonează în mod treptat programele antivirus Kaspersky, evocând riscul "spionajului şi sabotării digitale"."Rusia dispune de un program cibernetic ofensiv care se concentrează asupra Olandei şi intereselor vitale olandeze", a avertizat Ministerul olandez al Justiţiei şi Securităţii. Oficiali în domeniul informaţiilor şi-au exrimat îngrijorarea cu privire la faptul că Moscova încearcă să pirateze firme olandeze şi să intervinî în alegerile din această ţară.

Kaspersky consideră că mutarea unor servere la Zurich, va contribui la diminuarea unor îngrijorări faţă de legilsaţia rusă care le permite serviciilor ruse de securitate să monitorizeze transferuri de date în interiorul ţării, potrivit unor documente aparţinând companiei la care a avut acces Reuters.

Firma insistă într-un comunicat că "nu a ajutat vreodată şi nici nu va ajuta vreun guvern din lume în activităţile sale de spionaj cibernetic sau în eforturi cibernetice ofensive".


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Companii-Afaceri

CITR deschide primul birou în afara ţării
18 oct. A.T.


Gazprom şi-a majorat producţia cu 6,8%
18 oct. T.V.


Primăria Capitalei va achiziţiona 100 de troleibuze autonome
18 oct. I.V.


Şcoala informală de IT anunţă lansarea unei francize
18 oct. I.T.


Consiliul Concurenţei a amendat Westgate România
18 oct. T.T.


ÎN DOMENIUL ACHIZIŢIILOR:KMG International primeşte acreditarea şi calificarea internaţională CIPS
18 oct. T.T.


ALERT - MASA ROTUNDĂ BURSA "ROMÂNIA ŞI RUSIA/INIUSHKIN IGOR, MINISTRU CONSILIER LA AMBASADA RUSĂ:"Perspectivele extinderii legăturilor comerciale România-Rusia sunt destul de bune"1
18 oct.


UPDATEMasa rotundă "România şi Rusia" - înregistrare video
18 oct.


ALEX MILCEV, EY ROMÂNIA: "România, posibil să ratifice Convenţia multilaterală de evitare a dublei impuneri"
18 oct. Ramona Radu


SHIMON GALON, REAL-SOL:Întârzierea autorizaţiilor şi lipsa forţei de muncă, marile probleme din construcţii
18 oct. Alina Vasiescu

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.