UPDATE/ KLAUS IOHANNIS:

"Dacă şi acest Guvern ar cădea, ar trebui să-mi pun întrebarea dacă PSD are capacitatea să guverneze" 1

12 oct. 2017 Politică
ANDREI STAN
Klaus Iohannis
Klaus Iohannis

Actualizare 12:59 Preşedintele Iohannis: "Un guvern trebuie să fie format din oameni curaţi"

Un guvern trebuie să fie format din "oameni curaţi" care nu au niciun fel de probleme cu legea, a afirmat astăzi preşedintele Klaus Iohannis.

"Un Guvern trebuie să fie format din oameni curaţi care nu au niciun fel de probleme, care sunt integri şi toată conducerea politică trebuie să fie formată din oameni integrii", a declarat Iohannis, la Craiova.

Potrivit şefului statului, trebuie să existe o echipă guvernamentală care nu are probleme de integritate. El a explicat: "Nu mă interesează dacă primesc demisii sau demiteri, important este să fie o echipă guvernamentală care nu are probleme de integritate, o echipă guvernamentală care este dispusă să meargă înainte şi să-şi facă treaba. (...) Persoanele cu probleme penale nu au ce căuta în primul rând al funcţiilor statului, nimic împotriva persoanelor fizice, dar în politică nu funcţionează prezumţia de nevinovăţie aşa cum funcţionează în justiţie. Prezumţia de nevinovăţie funcţionează pentru o persoană care merge în faţa justiţiei, pentru un politician care merge în faţa poporului contează integritatea, adică să nu fie suspectat de nimic".

Iohannis a subliniat, la remarca unui jurnalist, că el nu a fost suspectat.

El a susţinut că un guvern în care se află persoane suspecte sau cercetate penal nu poate să funcţioneze.

Şeful statului a mai afirmat că sondajele de opinie sunt bune pentru politicieni deoarece dau un feedback. "Dacă cei care le citesc trag concluziile corespunzătoare, atunci există şansele să facă lucrurile mai bune ca până acum", a arătat Iohannis.

El a mai precizat, răspunzând jurnaliştilor, că nu a vorbit în ultimele zile cu preşedintele PSD şi al Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, şi nici cu liderul ALDE şi preşedinte al Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu.

--------------

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, astăzi, la Craiova, că dacă şi acest Guvern ar cădea, atunci ar trebui să-şi pună întrebarea "la modul extrem de serios" dacă PSD ar mai avea capacitatea să guverneze, potrivit Agerpres.

După o vizită efectuată la fabrica "Ford" din Craiova, Iohannis a afirmat: "Trebuie să fim foarte serioşi aici. Dacă şi acest Guvern ar cădea, atunci cu siguranţă ar trebui să-mi pun întrebarea la modul extrem de serios dacă PSD ar mai avea capacitatea să guverneze. Deocamdată nu suntem în această situaţie".

El a susţinut că un Cabinet compus din tehnocraţi nu mai reprezintă o soluţie: "Un guvern de tehnocraţi nu este o soluţie pe termen mai lung. Asta am spus-o şi atunci când am instalat un guvern tehnocrat, care la momentul acela a fost o soluţie rezonabilă. Acum suntem la puţin timp după alegeri, avem un partid care a câştigat alegerile, acum nu are decât să performeze, orice altceva sunt discuţii puerile care nu-şi au rostul. Cine a câştigat să-şi facă treaba, să guverneze, să producă rezultate".

Şeful statului a subliniat că Executivul "trebuie să-şi vadă de treabă, să producă rezultate, ca să avem rezultate sustenabile".

Citeşte şi

Opinia cititorului: 1
1.   fără titlu
mesaj trimis de MIHAI în data de 12.10.2017, 19:03

,LA URNE DIN NOU!!

Articole din aceeaşi secţiune

Politică

ÎNTÂLNIRE ÎNTRE PREŞEDINTELE CAMEREI DEPUTAŢILOR ŞI AMBASADORUL STATELOR UNITEDragnea: "Am discutat cu Klemm despre dezvoltarea componentei economice a Parteneriatului strategic"
21 feb.


ORBAN:"Răspunderea integrală pentru creşterea inflaţiei este a guvernelor susţinute de PSD"
20 feb. A.C


TĂRICEANU, DUPĂ AUDIEREA DIN COMISIA SRI:"E obligaţia mea ca cetăţean să mă prezint în faţa Comisiei"
20 feb. A.C


Viorica Dăncilă a avut o întrevedere cu comisarul european pentru politica regională, Corina Creţu
20 feb. A.C


Ben-Oni Ardelean a avut o întrevedere cu Iurie Leancă, referitoare la dialogul interparlamentar
20 feb. A.C


Premierul şi-a reiterat sprijinul pentru consolidarea proiectului european, în cadrul întâlnirii cu Donald Tusk
20 feb. A.C


Parlamentul a aprobat înfiinţarea comisiei parlamentare de anchetă a SPP-ului
20 feb. A.C


CLAUDIU NĂSUI, USR:"Toţi cetăţenii vor avea de suferit, chiar şi cei cărora le-au crescut vremelnic salariile"1
20 feb. D.I.


RALUCA TURCAN, DESPRE COMISIA DE ANCHETĂ A ACTIVITĂŢII SPP:"PSD şi ALDE nu fac altceva decât să reînvie practici tipice anilor 90"
20 feb. D.I.


SIEGFRIED MUREŞAN"Dăncilă să explice de ce, cu o creştere economică de 7%, Guvernul a crescut rata inflaţiei"
20 feb. A.C

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.