KLAUS IOHANNIS:

"Eu vreau votul românilor care îşi doresc o justiţie dreaptă" 3

23 mai. 20:52 Politică
M.I.
Klaus Iohannis
Klaus Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, astăzi, la lansarea cărţii sale la Cluj, că el vrea votul românilor care vor demonstra că îşi doresc o justiţie dreaptă, că îşi doresc o guvernare bună pentru România, şi îşi doresc să plece PSD.

"Această poveste că noi suntem o ţara de mâna a doua există doar în capul nostru, în capul europenilor nu prea există, dar unora de la noi le place să se victimizeze şi atunci este facil să spui «păi, noi suntem foarte buni, dar ei nu au înţeles acest lucru», iar a doua chestiune, cea cu vinovatul de serviciu, dacă am fi, în capul lor, luaţi drept egali cum să mai dăm vina pe ei. Deci lucrurile, în realitate, sunt altfel. România este acceptată în Uniunea Europeană, românii sunt acceptaţi în Uniunea Europeană. Şi nu doar că sunt acceptaţi ca să fie, deci acceptaţi în sensul acceptaţi de egali în Uniunea Europeană. Şi dacă asta este o noutate pentru cineva, atunci îmi face plăcere să o repet: românii contează în Uniunea Europeană, România contează. Problema pe care o aveam acum, sincopa pe care o avem se datorează PSD şi nu mă feresc să spun aceste lucruri", a spus Klaus Iohannis, conform News.ro.

Preşedintele a explicat că Uniunea Europeană este mult mai mult decât o zonă economică, este o uniune care se bazează pe valori şi principii.

"Noi românii am vrut sa fim în Europa fiindcă acolo ni-i locul şi ştim asta de la 1848, dar dacă vrem să fim acolo, parte din Uniunea Europeană, noi ne-am asumat valorile europene, noi ca şi naţiune ni le-am asumat. Dar avem, din nefericire, o guvernare care nu şi le-a asumat. Şi asta este problema şi aici este sincopa şi trebuie să explicăm românilor că dacă de la Bruxelles vin tot felul de atenţionări, avertismente, ele nu se adresează României sau românilor, ele se adresează PSD-ului, care de când a venit la guvernare calcă justiţia în picioare, calcă statul de drept în picioare ca să-şi rezolve ei problemele lor cu justiţia. Şi asta nu se poate. Deci nu putem să fim parte în Uniunea Europeană bazată pe valorile pe care le numim valori europene, sau euroatlantice, sau valorile democraţiei şi să avem o guvernare care nu numai că în interior nu acceptă aceste valori, le calcă în picioare. Despre asta vorbim. Şi despre asta vorbim la alegeri. Până ce există această guvernare, România va avea din cauza acestei guvernări, din cauza PSD-ului, o problemă majoră. De aceea umblu în campanie cu referendumul fiindcă vreau votul românilor. Eu vreau votul românilor care vor demonstra că îşi doresc o justiţie dreaptă, că îşi doresc o guvernare bună pentru România, şi îşi doresc să plece PSD", a adăugat Klaus Iohannis, scrie News.ro.

Preşedintele a spus că "altfel nu progresăm". "Este simplu ca bună ziua. Este un motiv mare şi lat pentru care România nu s-a dezvoltat mai mult, pentru care România nu a evoluat mai mult, acest motiv se numeşte PSD! Asta e, ne place, nu ne place. Mie nu-mi place!", a continuat şeful statului.

Klaus Iohannis a mai spus că el nu poate să accepte ca un primar să primească bani mulţi fără să muncească fiindcă este într-un partid, şi alt primar să nu primească, chit că este responsabil, este dăruit muncii, ştie cum să facă, dar este în alt partid. "Acest lucru cred că trebuie să-l rezolvăm cu toţii împreună, şi atunci, abia atunci, vom avea succes şi în comunităţile care, de ce să nu recunoaştem, au fost ţinute acolo jos de baronii PSD pentru ca să-şi prezerve ei scaunul. Acest model de baronism trebuie eliminat pur şi simplu!", a spus Iohannis.

Opinia cititorului: 3
1.   fără titlu
mesaj trimis de anonim în data de 23.05.2019, 21:09

'ngă, mmuuu, horc.

2.   fără titlu
mesaj trimis de Ovi în data de 24.05.2019, 07:19

Ideea referendum ului e una buna.

Pregătirea nu știu cât de profesionala este.

Nu ați reușit crearea unei emoții în societate care sa asigure succesul acestui demers. Aratati cu degetul către PSD că sunt așa cum sunt (așa și este), dar celelalte forte nu trebuie sa trăiască din asta, trebuie sa trăiască din ceea ce știu și pot să facă, aici mai e mult de lucru. 

3.   fără titlu
mesaj trimis de anonim în data de 24.05.2019, 07:42

Cine vorbeste de o justitie dreapta.Sa-i fie rusine.

Articole din aceeaşi secţiune

Politică

LUDOVIC ORBAN:"Democraţia a învins în Republica Moldova"
14 iun. M.I.A.


PREŞEDINTELE ALDE SIBIU:Tăriceanu nu a renunţat la prezidenţiale2
14 iun. M.I.


TEODOROVICI, DESPRE MANDATUL SĂU DE PREŞEDINTE AL ECOFIN:"Nu am renunţat niciodată la valorile mele"4
14 iun. I.M.A.


MIHAI FIFOR:"Cei care au depus moţiunea vor doar să dărâme"
14 iun. M.A.I.


Ilie Năstase se retrage definitiv din politică1
14 iun. T.I.


Gheorghe Stan, eliberat din funcţia de procuror
14 iun. T.T.


Consilierul prezidenţial Bogdan Aurescu, vizită de lucru la Chişinău
14 iun. T.E.


IERI:Premierul - întâlnire cu ministrul de Externe din EAU
14 iun. T.T.


VIORICA DĂNCILĂ: "Pentru candidatul la prezidenţiale - un congres separat"
14 iun. T.E.


KLAUS IOHANNIS: "PSD a refuzat să semneze Acordul"2
14 iun. T.T.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2019.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.