KLAUS IOHANNIS:

"PSD a refuzat să semneze Acordul" 2

14 iun. 07:59 Politică
T.T.
Klaus Iohannis (Sursa foto: Twitter)
Klaus Iohannis (Sursa foto: Twitter)

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, ieri, că PSD a refuzat, prin răspunsurile date în media, să semneze Acordul Politic Naţional pentru consolidarea parcursului european al României, el afirmând că social-democraţii "aveau mai multe amendamente decât articole" la acest pact.

"Acest referendum trebuie implementat şi atunci am analizat cu mare atenţie ce au votat românii. Românii au votat pentru România Europeană, contra acelui atac nemernic pesedist asupra Justiţiei şi contra unei guvernări lamentabile. După consultările cu partidele parlamentare am formulat concluziile într-un document pe care l-am propus spre semnare partidelor parlamentare - un Acord Naţional pentru consolidarea parcursului european. Astăzi ne aflăm aici. Au răspuns direct, clar, deschis 'Da, semnăm' PNL, USR, PRO România şi PMP. Preşedinţii acestor partide sunt prezenţi pentru a semna acest acord. Pe mine nu m-a anunţat că este interesat PSD, care aparent din 27 mai se schimbase, dar nu este aşa, PSD nu s-a schimbat, nu se schimbă, a pierdut primul rând de alegeri dintr-un set mai larg, dar a rămas doar cu aparenţa schimbării. Urmăreşte aceleaşi obiective şi răspunsul pe care mi l-au dat prin media a fost practic un refuz. Aveau mai multe amendamente decât articole la acest Acord. PSD a dăunat foarte mult României. Din cauza PSD România nu s-a dezvoltat mai mult şi nu se dezvoltă nici acum mai mult", a spus şeful statului, la Palatul Cotroceni, cu ocazia semnării Acordului.

El a afirmat că ceremonia de ieri nu a reprezentat un pas prin care alţii sunt excluşi.

"Această semnare nu reprezintă un pas prin care vrem să excludem pe alţii. (...) Lista semnatarilor rămâne deschisă. Este posibil ca pe parcurs şi alţii să revină la lucruri mai bune şi vreau să păstrăm poarta deschisă tuturor politicienilor care vor să construiască o Românie mai bună", a adăugat Iohannis.

Şeful statului a subliniat că alegerile reprezintă o "victorie a românilor împotriva incompetenţei, infatuării pesediste şi a atacurilor împotriva Justiţiei şi la economia naţională", subliniind că urmează încă trei ''ocazii valoroase pentru români de a da lecţii PSD''.

"Urmează alegerile prezidenţiale, locale şi parlamentare. Românii vor ştii cum să voteze, dar pentru a merge mai departe cu rezultatul votului de acum este nevoie să se schimbe Constituţia şi legislaţia aferentă. Iarăşi şi-au bătut joc de românii din diaspora, trebuie schimbate procedurile, trebuie îmbunătăţită legislaţia şi trebuie abandonat acest discurs împotriva diasporei, trebuie să revenim la o normalitate românească, o normalitate europeană, democratică, care se bazează pe respectarea valorilor europene, statului de drept. Toate aceste lucruri trebuie realizate cu cât mai repede cu atât mai bine. Pentru a face aceste modificări este clar nevoie de un altfel de Parlament. (...) Paradigma se schimbă, se construieşte o alternativă, lucrăm la ea", a spus Iohannis.

Preşedintele Klaus Iohannis şi liderii PNL - Ludovic Orban, USR - Dan Barna, PRO România - Victor Ponta şi PMP - Eugen Tomac au semnat, ieri, la Palatul Cotroceni, Acordul Politic Naţional pentru consolidarea parcursului european al României.


Opinia cititorului: 2
1.   fără titlu
mesaj trimis de anonim în data de 14.06.2019, 13:04

Tovarase Iohannis, am impresia ca te cam doare ca nu ti-au devenit si PSD si ALDE slugi... ca de aceea reactionezi asa!!! Te rog ...mai trinteste inca odata paltonul de capota masinii...stii tu ca asa sunt uzantele prezidentiale cind nu iese "ceva" ...mai ai timp pina in decembrie...apoi la revedere..te saltam noi USRistii.

2.   Nenorociților de presedinte
mesaj trimis de anonim în data de 15.06.2019, 16:59

Nenorocitule de sluga a capilor Europei. Sper din tot sufletul sa pierzi alegerile prezidențiale și scăpăm de un nonorocit ca tine.

Articole din aceeaşi secţiune

Politică

BARNA, DUPĂ CONSULTĂRILE DE LA COTROCENI: S-a discutat despre obiectivele Alianţei USR PLUS
18 oct. D.D.


RALUCA TURCAN: PSD să oprească imediat colonizarea instituţiilor cu fideli de partid
18 oct. V.I.


Liviu Dragnea contestă decizia de condamnare la trei ani şi jumătate de închisoare
18 oct. A.M.


KLAUS IOHANNIS: Viitorul buget al UE ar trebui să fie unul corespunzător
18 oct. I.D.


AVOCATUL POPORULUI: Controlul efectuat în spitale de psihiatrie semnalează problema supraaglomerării acestora
18 oct. D.I.


KLAUS IOHANNIS: "Cetăţenii români din Marea Britanie vor fi foarte bine protejaţi prin Acordul Brexit"
18 oct. I.A.


Premierul Viorica Dăncilă trimite Corpul de Control la Ministerul Transporturilor şi TAROM
18 oct. I.M.


FOSTUL MINISTRU DE EXTERNE ADRIAN SEVERIN:"Întreaga lume se află în haos"
18 oct. RAMONA RADU


A te înţelege din priviri şi din degete - exemplul extratereştrilor
18 oct. GEORGE CHIRIŢĂ


ÎNALTA CURTE CERE OPINIA CURŢII DE JUSTIŢIE A UESoluţionarea dosarului Vâlcov depinde de magistraţii europeni
18 oct. GHEORGHE IORGOVEANU

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2019.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.