KLAUS IOHANNIS:

"PSD a refuzat să semneze Acordul" 2

14 iun. 07:59 Politică
T.T.
Klaus Iohannis (Sursa foto: Twitter)
Klaus Iohannis (Sursa foto: Twitter)

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, ieri, că PSD a refuzat, prin răspunsurile date în media, să semneze Acordul Politic Naţional pentru consolidarea parcursului european al României, el afirmând că social-democraţii "aveau mai multe amendamente decât articole" la acest pact.

"Acest referendum trebuie implementat şi atunci am analizat cu mare atenţie ce au votat românii. Românii au votat pentru România Europeană, contra acelui atac nemernic pesedist asupra Justiţiei şi contra unei guvernări lamentabile. După consultările cu partidele parlamentare am formulat concluziile într-un document pe care l-am propus spre semnare partidelor parlamentare - un Acord Naţional pentru consolidarea parcursului european. Astăzi ne aflăm aici. Au răspuns direct, clar, deschis 'Da, semnăm' PNL, USR, PRO România şi PMP. Preşedinţii acestor partide sunt prezenţi pentru a semna acest acord. Pe mine nu m-a anunţat că este interesat PSD, care aparent din 27 mai se schimbase, dar nu este aşa, PSD nu s-a schimbat, nu se schimbă, a pierdut primul rând de alegeri dintr-un set mai larg, dar a rămas doar cu aparenţa schimbării. Urmăreşte aceleaşi obiective şi răspunsul pe care mi l-au dat prin media a fost practic un refuz. Aveau mai multe amendamente decât articole la acest Acord. PSD a dăunat foarte mult României. Din cauza PSD România nu s-a dezvoltat mai mult şi nu se dezvoltă nici acum mai mult", a spus şeful statului, la Palatul Cotroceni, cu ocazia semnării Acordului.

El a afirmat că ceremonia de ieri nu a reprezentat un pas prin care alţii sunt excluşi.

"Această semnare nu reprezintă un pas prin care vrem să excludem pe alţii. (...) Lista semnatarilor rămâne deschisă. Este posibil ca pe parcurs şi alţii să revină la lucruri mai bune şi vreau să păstrăm poarta deschisă tuturor politicienilor care vor să construiască o Românie mai bună", a adăugat Iohannis.

Şeful statului a subliniat că alegerile reprezintă o "victorie a românilor împotriva incompetenţei, infatuării pesediste şi a atacurilor împotriva Justiţiei şi la economia naţională", subliniind că urmează încă trei ''ocazii valoroase pentru români de a da lecţii PSD''.

"Urmează alegerile prezidenţiale, locale şi parlamentare. Românii vor ştii cum să voteze, dar pentru a merge mai departe cu rezultatul votului de acum este nevoie să se schimbe Constituţia şi legislaţia aferentă. Iarăşi şi-au bătut joc de românii din diaspora, trebuie schimbate procedurile, trebuie îmbunătăţită legislaţia şi trebuie abandonat acest discurs împotriva diasporei, trebuie să revenim la o normalitate românească, o normalitate europeană, democratică, care se bazează pe respectarea valorilor europene, statului de drept. Toate aceste lucruri trebuie realizate cu cât mai repede cu atât mai bine. Pentru a face aceste modificări este clar nevoie de un altfel de Parlament. (...) Paradigma se schimbă, se construieşte o alternativă, lucrăm la ea", a spus Iohannis.

Preşedintele Klaus Iohannis şi liderii PNL - Ludovic Orban, USR - Dan Barna, PRO România - Victor Ponta şi PMP - Eugen Tomac au semnat, ieri, la Palatul Cotroceni, Acordul Politic Naţional pentru consolidarea parcursului european al României.


Opinia cititorului: 2
1.   fără titlu
mesaj trimis de anonim în data de 14.06.2019, 13:04

Tovarase Iohannis, am impresia ca te cam doare ca nu ti-au devenit si PSD si ALDE slugi... ca de aceea reactionezi asa!!! Te rog ...mai trinteste inca odata paltonul de capota masinii...stii tu ca asa sunt uzantele prezidentiale cind nu iese "ceva" ...mai ai timp pina in decembrie...apoi la revedere..te saltam noi USRistii.

2.   Nenorociților de presedinte
mesaj trimis de anonim în data de 15.06.2019, 16:59

Nenorocitule de sluga a capilor Europei. Sper din tot sufletul sa pierzi alegerile prezidențiale și scăpăm de un nonorocit ca tine.

Articole din aceeaşi secţiune

Politică

CCR a transmis Parlamentului hotărârea privind validarea referendumului
17 iul. M.A.I.


Decretul pentru aprobarea OUG privind modificarea Legii educaţiei naţionale, semnat
17 iul. T.E.


PENTRU RESTITUIREA SUPRAACCIZEI: Transportatorii solicită Guvernului suplimentarea bugetului alocat în 2019
17 iul. I.M.


SALVAŢI COPIII ŞI FEDERAŢIA ELEVILOR DIN ROMÂNIA:Adoptarea OUG 51/2019 va duce la creşterea abandonului şcolar1
17 iul. M.I.


TEODOROVICI, CĂTRE TINERII ÎNSCRIŞI ÎN PROGRAMUL DE INTERNSHIP AL GUVERNULUI: "Cei care lucrează în această zonă sunt înjuraţi zi de zi"3
17 iul. T.S.


NEGOIŢĂ A IEŞIT DE LA DISCUŢIILE CU TEODOROVICI: "Promisiunea acestui Guvern - vorbe goale"
17 iul. V.I.


Dăncilă, discuţii telefonice cu Iohannis pe tema noilor numiri în Guvern
17 iul. T.T.


DĂNCILĂ, DESPRE VIITOARELE MĂSURI ECONOMICE ALE GUVERNULUI:"Nu vrem să luăm decizii bruşte"
17 iul. T.M.


ORBAN, ÎNTREBAT DE CE O SUSŢINE PE KOVESI:"Susţin orice român care are şansa să obţină o funcţie importantă la nivel european"
17 iul. V.I.


VIORICA DĂNCILĂ:"Analizăm fiecare punct de la GRECO"
17 iul. D.V.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2019.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.