KLAUS IOHANNIS

Rezultatul alegerilor locale - un vot de blam la adresa PSD 8

29 sep. Politică
G.M.
Klaus Iohannis
Klaus Iohannis

Rezultatul alegerilor locale conturează o nouă realitate politică, în care PNL şi USR-PLUS devin forţele schimbării în bine, iar PSD trece în opoziţie cu unul dintre cele mai slabe rezultate, a declarat, ieri, preşedintele Klaus Iohannis.

Domnia sa a mai spus că, în urma alegerilor locale, PNL - care a înregistrat cea mai bună performanţă electorală din ultimii 30 de ani - devine cel mai mare partid politic din ţara noastră.

"Votul dat de români arată ca administraţiile liberale de succes sunt exemplele pe care oamenii doresc să le preia în cât mai multe localităţi. (...) Votul a fost pentru seriozitate în viaţa publică, pentru politicieni maturi şi administratori competenţi. Oamenii doresc comunităţi administrate de lideri competenţi care îşi ţin promisiunile. Administraţia publică locală trebuie reconstruită pe o serie de piloni precum transparenţă, integritate, profesionalism, toate puse în slujba interesului public. (...) Votul de ieri (n.r.- de duminică) a fost un vot de blam la adresa minciunii, dezinformării, stagnării şi incompetenţei ridicate la nivel de politică de stat de către PSD, care a pierdut unde mulţi baroni pesedişti se credeau invincibili", a spus Klaus Iohannis.

Preşedintele a precizat că pentru ca România să se modernizeze trebuie să se încheie definitiv epoca PSD. De aceea, a menţionat că victoria dreptei la alegerile locale este doar o victorie de etapă.

"Mai avem un pas pentru a încheia acest val de schimbare. Victoria de la locale trebuie confirmată la parlamentare, când majoritatea toxică ce a acaparat Parlamentul va putea fi oprită prin votul cetăţenilor. Doar atunci vom avea toate premisele pentru modernizarea cu adevărat a României.

Avem nevoie de o noua majoritate credibilă pentru impunerea unor măsuri legislative. Aici se numără şi modificarea legii pentru alegerea primarilor în două tururi. Este un pas esenţial pentru a garanta în perspectiva alegerilor din următorul ciclu electoral o mai mare legitimitate celor care vor administra oraşele şi comunele timp de 4 ani", a spus Klaus Iohannis.

Preşedintele ţării le-a solicitat autorităţilor locale să organizeze tranziţia de putere la nivelul administraţiilor cât mai rapid şi fluent, deoarece ne aflăm în plină criză sanitară provocată de pandemia de Covid-19 şi de implicarea tuturor factorilor - centrali şi locali - depinde modul în care va fi gestionată actuala situaţie.

Opinia cititorului: 8
1.   Declarații fasciste
mesaj trimis de Cristian în data de 29.09.2020, 07:05

Sunt declarații fasciste care afectează pluralismul politic prevăzut de Constituție. Practic Iohannis vrea desființarea PSD, astfel încât să rămână numai el și ai lui, deși PSD reprezintă încă o parte importantă din electorat.

Sunt declarații de om tâmpit, orbit de funcție, care nu poate să-și păstreze imparțialitatea.  

2.   fără titlu
mesaj trimis de anonim în data de 29.09.2020, 08:26

inca nu-si da seama ca un presedinte , este primul garant al echidistantei politice si al echilibrului politic in stat

baitul acesta nu stiu ce fel de profesor a fost dar sta f rau la capacitatea de intelege aspecte fundamentale ale mandatului sau 

poata cineva , chiar si de la primaria Sibiu, ii va explica cum se mananca ac functie de presedinte

pacat, asa este romanul condamnat sa suporte multi analfabeti politici "democratici" 

3.   raul mai mic
mesaj trimis de anonim în data de 29.09.2020, 08:28

Trist ca in Romania de azi avem de ales intre guvernarea care da ordonante "noaptea ca hotii" si guvernarea care da ordine "latrate".

Cu aceste doua abordari mitocane acoperim practic tot spectrul politic si asta este in fond reprezentativ pentru populatia in ansamblu.

Concluzie: astia suntem 

4.   fără titlu
mesaj trimis de anonim în data de 29.09.2020, 09:56

peee seee deee !

5.   Obsesia Plavanului
mesaj trimis de vlad tepes în data de 29.09.2020, 11:22

Herr Retarddis, sa stii ca pt Alzheimer-ul cronic de care suferi si care ti-a blocat creierul pe obsesia ta compulsiva cu PSD, exista niste tratamente, care desi nu te vindeca, macar iti tine sub control boala !

6.   Planeta Plavanului!
mesaj trimis de vlad tepes în data de 29.09.2020, 11:28

Plavannis iese in Piata Universitatii cu un papagal pe umar. Uimit, un trecator il intreaba: vorbeste??

Doar de PSD, raspunde…......... papagalul! 

7.   Lătrau al vestului
mesaj trimis de Cristian în data de 29.09.2020, 13:47

Iohannis e un lătrau al vestului care nu înțelege că democrația presupune pluralism politic deci și partide care nu convin puterii sau regimului.

Acest individ daca vrea sa modifice Constituția trebuie sa facă un referendum și să întrebe poporul ce părere are despre transformarea României în stat fascist, totalitar  

8.   fără titlu
mesaj trimis de anonim în data de 29.09.2020, 17:14

Oare acest presedinte, care il critica pe basescu ca face politica din postura de presedinte cand isi va da seama ca este penibil?

Nu se lauda "cu o altfel de politica"?

Nu de alta dar ne face pe toti de ras... 

Articole din aceeaşi secţiune

Politică

Nicuşor Dan a fost validat la Primăria Capitalei4
26 oct. S.B.


TĂRICEANU:"Carantinarea masivă are urmări în societate mai dramatice decât infectarea câtorva dintre noi"2
26 oct. J.P.


ORBAN, DESPRE LOCURILE LA ATI:"Avem o problemă în Bucureşti, e adevărat, dar deja s-au luat decizii"2
26 oct. J.P.


ORBAN:"Cei care practică jogging în aer liber sunt exceptaţi de la portul măştii"2
26 oct. J.P.


MONICA ANISIE:"Digitalizarea educaţiei reprezintă un proiect de prioritate zero pentru mandatul meu de ministru"1
26 oct. A.P.


ORBAN, DESPRE NOI RESTRICŢII:Aşteptăm să vedem efectul măsurilor pe care le-am luat şi efectele din alte ţări ale interzicerii circulaţiei în timpul nopţii2
26 oct. J.P.


NICUŞOR DAN:"E un simplu mod de a trage de timp pentru instalarea mea ca primar al Bucureştiului"6
26 oct. J.P.


Premierul Ludovic Orban începe azi o vizită oficială în Franţa3
26 oct. J.P.


FIREA:"Sunt convinsă că PNL se pregăteşte să fraudeze şi alegerile parlamentare"19
26 oct. J.P.


Pachetul Mobilitate 1 atacat de guvernul Orban la CJUE1
26 oct. I.Ghe.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2020.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.