KLAUS IOHANNIS:

Viitorul buget al UE ar trebui să fie unul corespunzător

18 oct. 2019 Politică
I.D.
Klaus Iohannis
Klaus Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, vineri, că viitorul buget multianual al Uniunii Europene ar trebui să fie unul "corespunzător", informează Agerpres.

Întrebat care ar trebui să fie dimensiunea viitorului buget, şeful statului a răspuns: "Una corespunzătoare".

El a mai arătat că există posibilitatea ca în reuniunea de vineri a Consiliului European să se mai discute despre pachetul de extindere privind Macedonia de Nord şi Albania.

"Aseară nu am reuşit să ajungem la o concluzie comună. Asta nu înseamnă că nu va avea loc un început de discuţie cu ei, dar nu astăzi şi nu mâine. Este o situaţie care va trebui discutată în profunzime cu Macedonia de Nord şi cu Albania şi există posibilitatea să se mai discute astăzi pe subiect. Această decizie este la preşedintele Tusk", a spus Iohannis.

Preşedintele Klaus Iohannis participă joi şi vineri la reuniunea Consiliului European de la Bruxelles.

Şeful statului a precizat joi că la reuniunea de vineri se va discuta despre viitorul Cadru Financiar Multianual şi s-a declarat nemulţumit cu privire la acesta, arătând că România nu sprijină reducerile de fonduri pentru Politica Agricolă şi pentru Politica de Coeziune.

"Vom avea mâine o discuţie pe aşa-numitul MFF - Cadrul Financiar Multianual - şi pot să vă spun că am nemulţumiri aici. Preşedinţia noastră a făcut progrese, cu bună credinţă, cu parteneri, împreună s-au făcut progrese pe acest Cadru Financiar Multianual. Acum, Preşedinţia (Consiliului UE - n.r.) mi se pare că nu procedează corect, fiindcă practic au solicitat să se meargă înapoi la ce a fost înainte de Preşedinţia noastră şi au venit cu nişte propuneri pe care nu le agreez şi nu le sprijin sub nicio formă. Nu pot să fiu de acord să avem reduceri pe Politica Agricolă şi pe Politica de Coeziune, aceste lucruri mi se par greşite. Este o abordare pe care nu o sprijină România şi acest lucru îl voi spune foarte clar când ajungem la acest capitol", a spus Iohannis înainte de reuniunea Consiliului European de la Bruxelles.

Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Politică

PENTRU CĂ A FUMAT ŞI NU A PURTAT MASCĂ ÎN SPAŢII ÎNCHISEPremierul Orban, amendat cu 3.000 de lei3
30 mai. R.V.


Trump restrânge intrarea studenţilor chinezi în SUA
30 mai. I.A.


MINISTRUL GERMAN AL SĂNĂTĂŢII: "Ruperea de către SUA a relaţiilor cu OMS reprezintă un regres serios pentru sănătatea mondială"8
30 mai. A.I.A.


MINISTRUL JUSTIŢIEI DIN HONG KONG:"Amestecul lui Trump în problema Hong Kong-ului nu este acceptabil"3
30 mai. I.A.


Accesul pe plajele concesionate se va face cu rezervare, de la 1 iunie 1
30 mai. I.A.


Statele Unite încetează relaţia cu OMS, a anunţat Donald Trump1
30 mai. I.A.


Trump a cerut administraţiei SUA să înceapă eliminarea privilegiilor avute de Hong Kong3
30 mai. I.A.


Angela Merkel nu participă la Summit-ul G7 convocat de Trump17
30 mai. G.M.


MINISTRUL AGRICULTURII: "Programul Tomate a fost compromis pentru că au fost date în plată multe dosare fictive"1
29 mai. M.A.


MINISTRUL DE INTERNE:"Tranzitul prin Ungaria se va putea face, începând de vineri seara, la orice oră"
29 mai. M.I.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2020.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.