Kovesi aşteaptă decizia CSM

13 iun. 2018 Anticorupţie
M.D.
Laura Codruţa Koveşi
Laura Codruţa Koveşi

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii ar urma să pronunţe, astăzi, o decizie în cazul procurorului-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, după ce în luna aprilie, Inspecţia Judiciară a declanşat două acţiuni disciplinare împotriva sa, legate de refuzul de a se prezenta la audierile Comisiei parlamentare de anchetă privind alegerile prezidenţiale din 2009 şi de desemnarea consilierului judecător, Dana Tiţian, să facă verificări la două servicii teritoriale. În total, Kovesi este vizată de trei acţiuni disciplinare.

Potrivit CSM, Secţia pentru procurori ar urma să se pronunţe astăzi în cazul şefei DNA, vizată de acţiuni disciplinare ale DNA. Obiectul cauzei se referă la articolul 99, litera g - refuzul nejustificat de a îndeplini o îndatorire de serviciu şi litera m - nerespectarea dispoziţiilor privind distribuirea aleatorie a cauzelor din Legea 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor.

De asemenea, procurorului şef al DNA i se impută că "a folosit faţă de colegii procurori un ton superior şi agresiv, inadmisibil în raport cu standardele minimale de etică şi deontologie ale unui magistrat, de natură a genera în rândul opiniei publice un sentiment de indignare şi a unui dubiu legitim cu privire la respectarea principiilor supremaţiei Constituţiei şi a legilor, precum şi a imparţialităţii procurorilor".

Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Anticorupţie

PENTRU INSTIGARE LA ŞANTAJ:Rectorul şi prorectorul Academiei de Poliţie, sub control judiciar
23 mai. M.I.


Darius Vâlcov - urmărit penal de DIICOT4
23 mai. I.I.


ICCJ, DECIZIA NU ESTE DEIFNITIVĂ:Încă nouă ani pentru Radu Mazăre 1
21 mai. D.D.


Expert contabil, trimis în judecată de DNA
21 mai. D.I.


Radu Mazăre a aterizat direct în arest
20 mai. I.M.


ALERTInstanţa amână pronunţarea în procesul lui Dragnea
20 mai. V.D.


PENTRU A FI AUDIAT ÎN DOSARUL PRIVIND EXTRĂDAREA LUI NICOLAE POPA:Florian Coldea a ajuns la Secţia specială pentru investigarea magistraţilor 1
16 mai. I.M.


RADU MAZĂRE: "Am obosit să lupt cu statul român abuziv"4
15 mai. V.D.


MINISTRUL INTERIMAR AL JUSTIŢIEI:Procedura de extrădare a lui Radu Mazăre a fost admisă
14 mai. V.D.


Radu Mazăre va fi predat justiţiei române, anunţă Ministerul de Justiţie din Madagascar
14 mai. I.V.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2019.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.