LA ANIVERSAREA UNUI AN DE ACTIVITATE:

TeraSteel Serbia inaugurează o nouă linie de producţie

11 oct. 2018 Companii
T.T.
TeraSteel Serbia inaugurează o nouă linie de producţie

TeraSteel Serbia, prima fabrică cu capital privat românesc inaugurată în străinătate după 1990, aniversează un an de existenţă şi inaugurează o nouă linie de producţie: panouri termoizolante cu vată minerală. Valoarea totală a produselor fabricate din octombrie 2017 şi până în prezent depăşeşte 13 milioane de euro, conform unui comunicat al TeraPlast remis Redacţiei noastre.

TeraSteel România este unul dintre cei mai importanţi producători de pe piaţa de panouri termoizolante şi structuri zincate. Produsele sale sunt prezente în peste 20 de ţări europene, iar din octombrie 2017 deţine unitatea de producţie TeraSteel Serbia cu o capacitate anuală de 2,2 milioane de metri pătraţi de panouri Pu.Ma. Fabrica din Serbia a devenit un important exportator în regiunea Balcanilor datorită performanţelor înregistrate în primul an de activitate. Într-un an de activitate, unitatea de producţie a TeraSteela fabricat peste un milion de metri pătraţi de panouri termoizolante cu spumă poliuretanică şi peste 70.000 metri liniari de tablă cutată autoportantă, în valoare totală de peste 13 milioane de euro.

Investiţiile totale în fabrica TeraSteel din Serbia însumează peste 6 milioane de euro până acum. Ultima investiţie, de 200.000 de euro, a vizat achiziţia unei linii pentru producţia de tablă cutată autoportantă, iar din această toamnă începem producţia de panouri termoizolante cu vată minerală. Pentru acestea din urmă, ţintim o producţie de 300.000 metri pătraţi în 2019.

"Pe lângă toate investiţiile de ordin financiar, în TeraSteel Serbia am investit energie, timp, oameni şi know-how. Capacitatea noastră de a răspunde nevoilor pieţelor pe care activăm şi echipa puternică ne-a făcut una dintre cele mai performante şi flexibile companii din zona Balcanilor. În acord cu politicile noastre de grijă pentru mediu am decis să deschidem linia de vată minerală. Mai mult de atât, împreună cu principalii noştri parteneri dezvoltăm constant produse eco-friendly, bazându-ne pe avantajele pe care ni le oferă biotehnologia." - a spus Cosmin Pătroiu, CEO TeraSteel.

Pe baza cifrelor estimate pentru 2019, TeraSteel Serbia va contribui la bugetul de stat sârb cu circa 2,8 milioane de euro, reprezentând taxa pe valoare adăugată, şi circa 170.000 de euro aferente contribuţiilor angajaţilor.

Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Companii

POTRIVIT PWC, ÎN EUROPA CENTRALĂ ŞI DE EST:Antreprenorii români, cei mai avansaţi în adoptarea tehnologiilor digitale
26 iun. T.E.


BOGDAN HOSSU, CARTEL ALFA:Contractul Colectiv de Muncă - instrument împotriva dumpingului social
26 iun. T.T.


Google investeşte 2,5 miliarde de euro în două centre de date
26 iun.


RAPORTLumea se confruntă cu un "apartheid climatic"
26 iun.


ÎN 29 IUNIE:Modelul BMW 327, expus la Concursul de Eleganţă Sinaia
26 iun. T.T.


DIRECTORUL STB:Terenul unde se află Depoul Victoria - în patrimoniul STB
26 iun. T.I.


CA SĂ RĂSPUNDĂ TEMERILOR ANTITRUST ALE UE,E.ON vrea să vândă părţi din afacerea sa din Ungaria
26 iun.


Autorităţile au lansat Ghidul pentru protejarea biodiversităţii afectate de dezvoltarea infrastructurii
26 iun. R.R.


STUDIU PWC:Antreprenorii români, cei mai avansaţi din Europa Centrală şi de Est în adoptarea tehnologiilor digitale
26 iun.


PARALELA 45:Antalya, destinaţia vedetă şi în această vară, are cele mai multe chartere în sezonul 2019
26 iun.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2019.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.