LA CEL MULT 1.000 DE DOLARI/SĂPTĂMÂNĂ

Retragerile din depozite, restricţionate în Liban

Retragerile din depozite, restricţionate în Liban

Libanezii vor avea dreptul să scoată din conturile lor bancare cel mult 1.000 de dolari pe săptămână, a transmis ieri Asociaţia Libaneză a Băncilor (ABL), care a anunţat "măsuri temporare" adoptate în coordonare cu Banca Centrală ca urmare a crizei economice profunde ce însoţeşte valul de proteste împotriva clasei politice, relatează AFP, conform Agerpres.

Vor fi de asemenea limitate transferurile financiare către străinătate doar la cuantumul "cheltuielilor personale urgente", mai menţionează ABL, fără alte precizări. Aceeaşi asociaţie le-a cerut cetăţenilor libanezi să folosească moneda locală, lira libaneză, pentru toate tranzacţiile financiare.

În Liban, cea mai mare parte a produselor de larg consum sunt importate, iar moneda folosită preponderent în tranzacţiile externe este dolarul american.

Sucursalele băncilor erau în continuare închise ieri în această ţară, în urma unei greve declanşate săptămâna trecută de funcţionarii bancari, ce se plâng că primesc ameninţări din partea clienţilor.

Libanul este marcat de o lună de proteste masive împotriva clasei politice acuzată de corupţie şi incompetenţă. Această criză a determinat scăderea ratingului datoriei naţionale sub categoria "junk". Libanul are o datorie publică echivalentă cu 148% din PIB.

Premierul Saad Hariri a demisionat în urma protestelor, dar preşedintele Michel Aoun nu a numit încă un nou premier, iar în acest timp manifestaţiile nu contenesc.

Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Internaţional

BURSELE DIN LUMEPieţele internaţionale, în declin
11 dec. A.V.


Cboe Global Markets preia integral casa de clearing EuroCCP
11 dec. A.V.


Surse: Anchetă amplă a UE privind fuziunea Hyundai - Daewoo
11 dec. ALINA VASIESCU


Autoritatea pieţei nipone de capital recomandă amendarea Nissan cu 22 milioane dolari
11 dec.


Taxiurile aeriene, provocare pentru investitori
11 dec.


SCHIMBĂRI CLIMATICETensiuni socio-economice în creştere
11 dec. O.D.


Brexit, posibil Frexit, dar NATO-exit?!
11 dec. Vlad Dobrea


Bursele europene au închis în scădere
10 dec. A.I.


Ucrainean convertit la islam, suspectat de pregătirea unui atentat în Polonia, arestat de ABW
10 dec. A.I.G.


Donald Trump denunţă cele două capete de inculpare a sa în vederea destituirii drept "ridicole"1
10 dec. B.D.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2019.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.