LA COMPLEXUL ENERGETIC OLTENIA:

Guvernul a aprobat deschiderea unei noi cariere de lignit

17 iul. 19:25 Materii Prime
M.I.
Sursă foto: Twitter
Sursă foto: Twitter

Guvernul a aprobat, în şedinţa de astăzi, deschiderea unei noi cariere de lignit în cadrul Complexului Energetic Craiova, cu un potenţial de trei milioane de tone pe an, potrivit unui comunicat al Ministerului Energiei.

Practic, Hotărârea de Guvern permite trecerea în inventarul domeniului statului a perimetrului Roşiuţa, viitor front de lucru minier pentru Complexul Energetic Oltenia.

Reprezentanţii ministerului precizează că aceasta este penultima etapă procedurală prin care în Roşiuţa vor putea începe lucrările miniere pentru exploatarea zăcămintelor de lignit.

Din acest moment, Ministerul Energiei, reprezentant al statului român, va începe procedurile de concesionare către CEO a întregii suprafeţe.

"Ne apropiem de rezolvarea unei probleme care a trenat ani de zile: deschiderea de noi fronturi de lucru la Complexul Energetic Oltenia prin care să susţinem deopotrivă producerea de energie pe bază de cărbune şi activitatea minieră în zonă. Parcursul nu a fost deloc unul simplu. A fost nevoie de demararea şi realizarea exproprierilor pentru a putea ajunge în acest punct. Am elaborat în trecut o hotărâre care să ne dea dreptul de a începe întregul proces, iar astăzi suntem la un pas distanţă de a pune în exploatare un front cu un potenţial de 3 milioane de tone de lignit anual", a afirmat ministrul de resort, Anton Anton, conform sursei citate.

Potrivit acestuia, suprafaţa coridorului expropriat este de peste 1300 mp şi va susţine energia produsă de termocentralele Işalniţa şi Craiova.

"Acesta nu este singurul front nou în care am deblocat o situaţie de interes naţional. Anul acesta am finalizat exproprierile şi am pus în exploatare şi perimetrele de la Roşia şi Jilţ Sud. Suntem destul de avansaţi şi cu Pinoasa, altă viitoare sursă de lignit pentru CEO', a mai spus Anton.


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Materii Prime

PIAŢA PENTRU ZIUA URMĂTOAREPreţul maxim al energiei electrice - 527,98 lei/MWh
21 aug. M.A.


ANRE: Importurile de gaze, de 364 de ori mai mari în iunie
20 aug. T.T.


PIAŢA PENTRU ZIUA URMĂTOAREPreţul maxim al energiei electrice- 500 lei/MWh
20 aug. M.A.


Preţurile petrolului au scăzut cu 5%
15 aug. V.I.


PIAŢA PENTRU ZIUA URMĂTOAREPreţul maxim al energiei electrice - 366,36 lei/MWh3
14 aug. M.A.


Cotaţia aurului, la un nou record al ultimilor şase ani
14 aug. ALINA VASIESCU


PIAŢA PENTRU ZIUA URMĂTOAREPreţul maxim al energiei electrice - 450 lei/MWh
13 aug. E.O.


PROIECT STRATEGIA ENERGETICĂ A ROMÂNIEI:Dezvoltarea zăcămintelor offshore din Marea Neagră - necesară 1
12 aug. T.E.


STUDIU PWC: Cererea de energie aproape se va dubla în următorii 20 de ani
12 aug. T.T.


PIAŢA PENTRU ZIUA URMĂTOAREPreţul maxim al energiei electrice - 449,84 lei/MWh
12 aug. R.R.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2019.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.