La vama timpului 42

05 ian. 2018 Editorial
Cornel Codiţă
Cornel Codiţă

Aşa este, bunule şi preţuit al meu cititor, ai dreptate! Timpul nu este egal pentru toţi şi nici măcar cu el însuşi decît în aparenţa creată de mişcarea regulată a mecanismelor de ceasornic. În rest, este cît se poate de diferit pentru fiecare dintre noi, nu doar din punctul de vedere al încărcăturii de evenimente pe care le conţine, ci şi din cel al modului în care curge, nu pe lîngă noi, inert, ci purtîndu-ne pe unda lui o vreme pentru a ne odihni, din cînd în cînd, la cîte un popas, ori pentru a ne scufunda definitiv sub unde, într-o bună zi. Ziua în care devenim una cu el.

Ce fel de timp se va depăna sub zodia lui 2018? Din punct de vedere uman, nu pentru puţini, va fi un timp decisiv: pentru cei care se nasc, pentru cei care mor. Sunt singurele lucruri, din viaţa fiecăruia, aflate dincolo de bariera care separă radical ceea ce suntem de ceea ce nu suntem, rostul transcendental care ne împiedică, în ciuda tuturor eforturilor şi a încercărilor noastre, să intervenim asupra acestor capete de drum, cu gîndul sau cu fapta.

Spre deosebire de timpul individual, cel colectiv este mult mai sărac şi mai slab colorat. În România, pecetea lui 2018 are ca motiv o celebrare. O sută de ani de existenţă politică şi statală, tulburată din plin, politic, teritorial, economic, uman şi cultural, de consecinţele incontrolabile ale celor trei mari războaie care au modelat acest relativ scurt interval de istorie, pentru noi, pentru Europa şi pentru întreaga lume. Dincolo de aparenţe, o sută de ani mai tîrziu, România nu este nici întreagă, nici mai sigură de ea, nici mai capabilă să se opună eficient vicisitudinilor, voinţei de putere a celor mari, ori să fructifice oportunităţile şi resursele de care dispune. România, ca stat, nu este nici mai înţeleaptă, nici mai articulată, nu are nici voce, nici aplomb pentru a influenţa decisiv cursul evenimentelor generate de marile mişcări ale tectonicii geopolitice. Excelează doar la rămînere în urmă şi la voluptatea prostiei de a se vinde pe doi bani, cui are chef şi zvîc "să o mai ia o dată". Orizontul ei de existenţă, ca şi al celor mai mulţi dintre cetăţenii săi, este cel al supravieţuirii. De azi pe mîine, de mîine pe poimîine şi tot aşa, dacă avem noroc, încă o sută de ani! Iar, dacă nu, NU! Şi, atunci, e clar... n-am avut noroc!!!

Cît despre "politica" din România nu avem nici un motiv de îngrijorare. Asemenea Jeanei, din versurile lui Mărgineanu, chiar dacă e moartă, încă înainte de a se naşte, nu e cazul să o plîngem. Trebuie să luăm lucrurile filosofic, "Jeana nu e moartă, Jeana se transformă." PSD-ul lui Iliescu se transformă în PSD-ul lui Năstase, apoi al lui Ponta, al lui Dragnea şi al tuturor celor care se vor mai folosi de acum înainte de acest uriaş paravan electoral pentru a-şi realiza ambiţiile de parvenire, pentru a agonisi averi pe seama "afacerilor" bazate pe prăduirea statului, a avutului comunităţilor locale ori al tuturor celor de la care poţi lua ceva cu japca, acoperit, fie şi parţial, fie şi numai o vreme, ori de "lege", ori de umbra binevoitoare a Stăpînilor Jocului. În realitate, PSD-ul nu se transformă niciodată, dar nici nu vrea şi nici nu poate să moară, electoral vorbind, pentru că se adapă din bazinul tot mai larg al altor şi altor generaţii de dezmoşteniţi cărora nişte circari de bîlci ai politicii le vînd iluzia "revanşei", a "recuperării", a "repunerii în drepturi", a "îndreptării nedreptăţilor" etc!!! Tot aşa se transformă, deşi mort şi ţeapăn, şi PNL-ul în PD, PD-ul în PNL, PNL-ul în ALDE şi ALDE în PSD şi toate dintr-una în alta, deşi nu sunt decît nişte mortăciuni care împut locul. O să plece Dragnea, sau nu o să plece; o să plece Tăriceanu, sau nu o să plece; o să plece Kovesi sau nu o să plece, o să plece alţii şi alţii sau nu o să plece...toţi măşti de ipochimeni ai tranziţiei... Totul se transformă, justiţie, partide, instituţii, reguli, doar pentru a rămîne în cele din urmă egale cu sine şi funciarmente ineficiente, incapabile să creeze gradul de articulare instituţională şi socială de care România ar avea nevoie pentru a ieşi de sub zodia timpului pierdut.

E clar, deci, 2018 va fi doar "un alt an de tranziţie" !!!

Opinia cititorului: 42
1.   tranzitia nu se mai termina
mesaj trimis de Salomeea în data de 05.01.2018, 00:15

Nici macar nu stim ce inseamna....poate ca e sinnim c zodia timpului pierdut! Eu ii doresc sa iesim din acest semn!

1.1.   Jpiter ne ajuta! (răspuns la opinia nr. 1)
mesaj trimis de Salomeea în data de 05.01.2018, 00:20

Tranzitia sinonim cu zodia timpului pierdut..chiar imi doresc sa iesim din aceasta paradigma cumva, in acest an benefic pentru cei cu soarele in Scorpion...Jupiter, marele benefic ne ajuta!

1.2.   fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
mesaj trimis de anonim în data de 05.01.2018, 12:57

Salo nu se dezminte.... nici macar nu stie!. 

1.3.   age loc / tine timpul in loc (răspuns la opinia nr. 1.2)
mesaj trimis de Salomeea în data de 05.01.2018, 17:45

Nuskin a dedicat 35 de ani de cercetare pentru a putea tine timpul e loc! Toate produsele lor naturale au scop chiar sa tina varsta pe loc.cu ajutorul vitaminelor si mineralelor..prin activarea functiei genelor tineretii!.Le folosesc si eu din dorinta de a tine timpul in loc cat mai mult..eu arat ca la 35 si ma simt ca la 20, desi am 55 de ani...Omul isi doreste vesnicia sau nemurirea dintotdeauna...sa traiasca inafara timpului...Putem pacali timpul ..nu numai cine l/ a creat pe noi.

Sper ca anul 2018 sa tina in loc timpul pentru cat mai multe persoane care sa isi recapete energia si sanatatea din zilele tineretii..

Strategia Europa 2020 ese chiar o startegie de supravietuire, Europa nu isi mai doreste sa fie cea mai puternica economie din lume bazata pe o societate a cunoasterii...doreste doar sa supravietuiasca..asa cum procedam fiecare dintre noi..cei de rand, alesii au alte strategii! 

1.4.   fără titlu (răspuns la opinia nr. 1.3)
mesaj trimis de anonim în data de 05.01.2018, 21:39

Convinge-ne, pune o poza. O sa dam Like-uri. 

1.5.   am facut test al varstei biologice (răspuns la opinia nr. 1.4)
mesaj trimis de Salomeea în data de 05.01.2018, 23:50

Am facut test la herba life pentru a vedea varsta biolgica si in 2013 aveam 35 de ani...am reluat in 2017 si clmea am aceeasi varstaAm colegi care au 60 de ani cu varsta biologica de 25 ani...mie imi spun pustoaico la ministerul unde lucrez dar si in localitatea unde locuiesc..pentru ca arat ca o tanara, vesnca studenta, ma numeau profesorii.

.Imi fac colegii poze si le pun pe facebook si acolo primesc like/uri sau comentarii de la cei care ma cunosc de la 18 ani, ca sunt neshimbata!...pentru ca timpul biologic a fost incetinit prin activarea genelor tineretii, cele care construiesc in organism, inactivate cele ale batarnetii, car demoleaza...in asta consta esenta nutrigenomicii in legatura intre gene si nutritie...nutrientii te hranesc iar mancarea ne omoara, un gram de preventie valoreaza cat o tona de medicatie...acesti micronutrienti previn bolile. 

Multi colegi doresc sa le vand secretul tineretii fara batranete...nu cred ca si al vietii fara de moarte...dar poate ca in viitor se va descoperi si acest secret...eu sut debordant de optimista, din fire.

Cine u doreste sa moara fara suferinte fizice doar de batranete..sa moara sanatosi...Nuskin asta face creste calitatea vietii..o viata fara dureri fizice sa psihice...depinzi mereu de o stare de bine! 

1.6.   timpul biologic si cel psihologic (răspuns la opinia nr. 1.3)
mesaj trimis de Ana în data de 06.01.2018, 08:44

S-a scris mult despre modul în care oamenii percep Timpul și Spațiul. Fizica clasică a postulat un Timp absolut, universal și un Spațiu absolut, dat de desfășurarea periodică și ritmică a tuturor fenomenelor observate. Contabilizarea periodicității fenomenelor a impus măsurarea Timpului. Acesta este Timpul Astronomic, perceput, în condițiile determinării noastre tridimensionale. Dezvoltarea științei subatomice (cuantice) a impus modificarea reprezentărilor noastre despre Timp și Spațiu, astfel că acestea nu mai sunt văzute separat ci ca un tot unitar.

Există un spațiu multidimensional în care fenomenele au loc în toate aceste dimensiuni, ele se petrec instantaneu, fără înainte și inapoi, astfel că toate evenimentele se petrec în același timp, numai percepția noastră este succesivă și proiectată într-un anumit spațiu. Prezentul nu este decât un viitor care devine trecut păstrat în memorie. 

În afara Timpului astronomic, mai există un Timp al ființelor, determinat de ritmurile lor, numit Timp biologic. Acesta diferă de la specie la specie, de la individ la individ în funcție de ritmurile sale interne. Timpul biologic cuprinde un Timp fiziologic, care este de fapt timpul de vindecare al unei plăgi, și un Timp psihologic, pe care-l vom detalia mai jos. 

Timpul psihologic este perceput diferit în funcție de vârsta individului. Astfel că timpul se scurge mult mai repede pentru un adult decât pentru un copil. Cantitatea de evenimete percepute de către copil până la adolescență este mult mai mare decât a unui adult, întrucât gradul de noutate adus de acesta este mai ridicat la începutul vieții. De aceea, timpul psihologic pare să se dilate pentru un copil și să se contracte pentru un adult. Fiecare vârstă își are un timp al său. La vârsta copilăriei am putut sesiza cu toții diferența în perceperea timpului. Zilele erau ”mult mai lungi” în copilărie decât la maturitate. Viața pare mai lungă pentru un copil decât pentru un adult, care are senzația că zilele sunt prea scurte pentru câte are de rezolvat. Ca și cum nu ne-ar fi de ajuns scurtarea timpului, la sfârșitul vieții trăim mult mai repede ceea ce ne-a mai rămas. Astfel că, o oră la vârsta de 10 ani echivalează cu 5 ore trăite la 60 de ani sau, altfel spus, un copil de 10 ani trăiește în 60 de minute, pe plan fiziologic și psihologic cât un adult de 60 de ani în 5 ore! Vom înțelege de ce, spre exemplu 3 ani între 17-20 ani nu au valoare de 3 ani dintre 50-53 ani. Astfel, părinții, profesorii și copiii trăiesc în lumi temporal diferite, au opinii și preferințe diferite și adesea nu se înțeleg. 

S-a scris mult despre modul în care oamenii percep Timpul și Spațiul. Fizica clasică a postulat un Timp absolut, universal și un Spațiu absolut, dat de desfășurarea periodică și ritmică a tuturor fenomenelor observate. Contabilizarea periodicității fenomenelor a impus măsurarea Timpului. Acesta este Timpul Astronomic, perceput, în condițiile determinării noastre tridimensionale. Dezvoltarea științei subatomice (cuantice) a impus modificarea reprezentărilor noastre despre Timp și Spațiu, astfel că acestea nu mai sunt văzute separat ci ca un tot unitar. 

Există un spațiu multidimensional în care fenomenele au loc în toate aceste dimensiuni, ele se petrec instantaneu, fără înainte și inapoi, astfel că toate evenimentele se petrec în același timp, numai percepția noastră este succesivă și proiectată într-un anumit spațiu. Prezentul nu este decât un viitor care devine trecut păstrat în memorie. 

În afara Timpului astronomic, mai există un Timp al ființelor, determinat de ritmurile lor, numit Timp biologic. Acesta diferă de la specie la specie, de la individ la individ în funcție de ritmurile sale interne. Timpul biologic cuprinde un Timp fiziologic, care este de fapt timpul de vindecare al unei plăgi, și un Timp psihologic, pe care-l vom detalia mai jos. 

Timpul psihologic este perceput diferit în funcție de vârsta individului. Astfel că timpul se scurge mult mai repede pentru un adult decât pentru un copil. Cantitatea de evenimete percepute de către copil până la adolescență este mult mai mare decât a unui adult, întrucât gradul de noutate adus de acesta este mai ridicat la începutul vieții. De aceea, timpul psihologic pare să se dilate pentru un copil și să se contracte pentru un adult. Fiecare vârstă își are un timp al său. La vârsta copilăriei am putut sesiza cu toții diferența în perceperea timpului. Zilele erau ”mult mai lungi” în copilărie decât la maturitate. Viața pare mai lungă pentru un copil decât pentru un adult, care are senzația că zilele sunt prea scurte pentru câte are de rezolvat. Ca și cum nu ne-ar fi de ajuns scurtarea timpului, la sfârșitul vieții trăim mult mai repede ceea ce ne-a mai rămas. Astfel că, o oră la vârsta de 10 ani echivalează cu 5 ore trăite la 60 de ani sau, altfel spus, un copil de 10 ani trăiește în 60 de minute, pe plan fiziologic și psihologic cât un adult de 60 de ani în 5 ore! Vom înțelege de ce, spre exemplu 3 ani între 17-20 ani nu au valoare de 3 ani dintre 50-53 ani. Astfel, părinții, profesorii și copiii trăiesc în lumi temporal diferite, au opinii și preferințe diferite și adesea nu se înțeleg. 

S-a scris mult despre modul în care oamenii percep Timpul și Spațiul. Fizica clasică a postulat un Timp absolut, universal și un Spațiu absolut, dat de desfășurarea periodică și ritmică a tuturor fenomenelor observate. Contabilizarea periodicității fenomenelor a impus măsurarea Timpului. Acesta este Timpul Astronomic, perceput, în condițiile determinării noastre tridimensionale. Dezvoltarea științei subatomice (cuantice) a impus modificarea reprezentărilor noastre despre Timp și Spațiu, astfel că acestea nu mai sunt văzute separat ci ca un tot unitar. 

Există un spațiu multidimensional în care fenomenele au loc în toate aceste dimensiuni, ele se petrec instantaneu, fără înainte și inapoi, astfel că toate evenimentele se petrec în același timp, numai percepția noastră este succesivă și proiectată într-un anumit spațiu. Prezentul nu este decât un viitor care devine trecut păstrat în memorie. 

În afara Timpului astronomic, mai există un Timp al ființelor, determinat de ritmurile lor, numit Timp biologic. Acesta diferă de la specie la specie, de la individ la individ în funcție de ritmurile sale interne. Timpul biologic cuprinde un Timp fiziologic, care este de fapt timpul de vindecare al unei plăgi, și un Timp psihologic, pe care-l vom detalia mai jos. 

Timpul psihologic este perceput diferit în funcție de vârsta individului. Astfel că timpul se scurge mult mai repede pentru un adult decât pentru un copil. Cantitatea de evenimete percepute de către copil până la adolescență este mult mai mare decât a unui adult, întrucât gradul de noutate adus de acesta este mai ridicat la începutul vieții. De aceea, timpul psihologic pare să se dilate pentru un copil și să se contracte pentru un adult. Fiecare vârstă își are un timp al său. La vârsta copilăriei am putut sesiza cu toții diferența în perceperea timpului. Zilele erau ”mult mai lungi” în copilărie decât la maturitate. Viața pare mai lungă pentru un copil decât pentru un adult, care are senzația că zilele sunt prea scurte pentru câte are de rezolvat. Ca și cum nu ne-ar fi de ajuns scurtarea timpului, la sfârșitul vieții trăim mult mai repede ceea ce ne-a mai rămas. Astfel că, o oră la vârsta de 10 ani echivalează cu 5 ore trăite la 60 de ani sau, altfel spus, un copil de 10 ani trăiește în 60 de minute, pe plan fiziologic și psihologic cât un adult de 60 de ani în 5 ore! Vom înțelege de ce, spre exemplu 3 ani între 17-20 ani nu au valoare de 3 ani dintre 50-53 ani. Astfel, părinții, profesorii și copiii trăiesc în lumi temporal diferite, au opinii și preferințe diferite și adesea nu se înțeleg. 

S-a scris mult despre modul în care oamenii percep Timpul și Spațiul. Fizica clasică a postulat un Timp absolut, universal și un Spațiu absolut, dat de desfășurarea periodică și ritmică a tuturor fenomenelor observate. Contabilizarea periodicității fenomenelor a impus măsurarea Timpului. Acesta este Timpul Astronomic, perceput, în condițiile determinării noastre tridimensionale. Dezvoltarea științei subatomice (cuantice) a impus modificarea reprezentărilor noastre despre Timp și Spațiu, astfel că acestea nu mai sunt văzute separat ci ca un tot unitar. 

Există un spațiu multidimensional în care fenomenele au loc în toate aceste dimensiuni, ele se petrec instantaneu, fără înainte și inapoi, astfel că toate evenimentele se petrec în același timp, numai percepția noastră este succesivă și proiectată într-un anumit spațiu. Prezentul nu este decât un viitor care devine trecut păstrat în memorie. 

În afara Timpului astronomic, mai există un Timp al ființelor, determinat de ritmurile lor, numit Timp biologic. Acesta diferă de la specie la specie, de la individ la individ în funcție de ritmurile sale interne. Timpul biologic cuprinde un Timp fiziologic, care este de fapt timpul de vindecare al unei plăgi, și un Timp psihologic, pe care-l vom detalia mai jos. 

Timpul psihologic este perceput diferit în funcție de vârsta individului. Astfel că timpul se scurge mult mai repede pentru un adult decât pentru un copil. Cantitatea de evenimete percepute de către copil până la adolescență este mult mai mare decât a unui adult, întrucât gradul de noutate adus de acesta este mai ridicat la începutul vieții. De aceea, timpul psihologic pare să se dilate pentru un copil și să se contracte pentru un adult. Fiecare vârstă își are un timp al său. La vârsta copilăriei am putut sesiza cu toții diferența în perceperea timpului. Zilele erau ”mult mai lungi” în copilărie decât la maturitate. Viața pare mai lungă pentru un copil decât pentru un adult, care are senzația că zilele sunt prea scurte pentru câte are de rezolvat. Ca și cum nu ne-ar fi de ajuns scurtarea timpului, la sfârșitul vieții trăim mult mai repede ceea ce ne-a mai rămas. Astfel că, o oră la vârsta de 10 ani echivalează cu 5 ore trăite la 60 de ani sau, altfel spus, un copil de 10 ani trăiește în 60 de minute, pe plan fiziologic și psihologic cât un adult de 60 de ani în 5 ore! Vom înțelege de ce, spre exemplu 3 ani între 17-20 ani nu au valoare de 3 ani dintre 50-53 ani. Astfel, părinții, profesorii și copiii trăiesc în lumi temporal diferite, au opinii și preferințe diferite și adesea nu se înțeleg. 

S-a scris mult despre modul în care oamenii percep Timpul și Spațiul. Fizica clasică a postulat un Timp absolut, universal și un Spațiu absolut, dat de desfășurarea periodică și ritmică a tuturor fenomenelor observate. Contabilizarea periodicității fenomenelor a impus măsurarea Timpului. Acesta este Timpul Astronomic, perceput, în condițiile determinării noastre tridimensionale. Dezvoltarea științei subatomice (cuantice) a impus modificarea reprezentărilor noastre despre Timp și Spațiu, astfel că acestea nu mai sunt văzute separat ci ca un tot unitar. 

Există un spațiu multidimensional în care fenomenele au loc în toate aceste dimensiuni, ele se petrec instantaneu, fără înainte și inapoi, astfel că toate evenimentele se petrec în același timp, numai percepția noastră este succesivă și proiectată într-un anumit spațiu. Prezentul nu este decât un viitor care devine trecut păstrat în memorie. 

În afara Timpului astronomic, mai există un Timp al ființelor, determinat de ritmurile lor, numit Timp biologic. Acesta diferă de la specie la specie, de la individ la individ în funcție de ritmurile sale interne. Timpul biologic cuprinde un Timp fiziologic, care este de fapt timpul de vindecare al unei plăgi, și un Timp psihologic, pe care-l vom detalia mai jos. 

Timpul psihologic este perceput diferit în funcție de vârsta individului. Astfel că timpul se scurge mult mai repede pentru un adult decât pentru un copil. Cantitatea de evenimete percepute de către copil până la adolescență este mult mai mare decât a unui adult, întrucât gradul de noutate adus de acesta este mai ridicat la începutul vieții. De aceea, timpul psihologic pare să se dilate pentru un copil și să se contracte pentru un adult. Fiecare vârstă își are un timp al său. La vârsta copilăriei am putut sesiza cu toții diferența în perceperea timpului. Zilele erau ”mult mai lungi” în copilărie decât la maturitate. Viața pare mai lungă pentru un copil decât pentru un adult, care are senzația că zilele sunt prea scurte pentru câte are de rezolvat. Ca și cum nu ne-ar fi de ajuns scurtarea timpului, la sfârșitul vieții trăim mult mai repede ceea ce ne-a mai rămas. Astfel că, o oră la vârsta de 10 ani echivalează cu 5 ore trăite la 60 de ani sau, altfel spus, un copil de 10 ani trăiește în 60 de minute, pe plan fiziologic și psihologic cât un adult de 60 de ani în 5 ore! Vom înțelege de ce, spre exemplu 3 ani între 17-20 ani nu au valoare de 3 ani dintre 50-53 ani. Astfel, părinții, profesorii și copiii trăiesc în lumi temporal diferite, au opinii și preferințe diferite și adesea nu se înțeleg. 

 

1.7.   fără titlu (răspuns la opinia nr. 1.6)
mesaj trimis de anonim în data de 06.01.2018, 08:49

mesaj colat de 5 ori..nu ma itrebati cum..am reusit asta...mister!

1.8.   cauza mortii depistata (răspuns la opinia nr. 1.5)
mesaj trimis de Silvia în data de 06.01.2018, 08:55

La ora actuală, oamenii de ştiinţă pot determina cât timp mai ai de trăit doar analizându-ţi ADN-ul.

O echipă internaţională de cercetători a găsit o modalitate de a interpreta schimbările chimice care se produc în timpul vieţii. Aceştia au lucrat la un fel de "ceas biologic" care ajută la prezicerea duratei de viaţă a unui individ. 

Se pare, astfel, că vârsta este mai mult decât un număr, iar data apariţiei pe lume din certificatul de naştere nu e nici pe departe atât de importantă ca vârsta întipărită în ADN-ul fiecăruia dintre noi. Pentru a calcula ceasul biologic al unui individ, cercetatorii au comparat varsta din buletin a unor voluntari cu varsta aratata de schimbarile chimice din ADN-ul lor, cunoscute sub numele de metilare. Acest proces nu determină modificări fizice la nivelul ADN-ului ci, mai degrabă, afectează modul în care anumite gene "se explimă". 

Sciece Blog menţionează că cei a căror vârstă biologică era mai mare decât adevărata lor vârstă erau predispuşi să moară mai repede decât cei a căror vârstă biologică şi reală erau la fel. Acelaşi proces a fost repetat în patru studii separate şi a inclus informaţii preluate de la peste 5.000 de persoane, de-a lungul a 14 ani. 

Rezultatele au rămas aceleaşi chiar după ce factori precum fumatul, diabetul sau sănătatea inimii au fost luaţi în calcul. 

În 2005, cea mai bătrână femei din lume de la acea dată, Hendrikje van Andel-Schipper, a murit la vârsta de 115 ani. Ea şi-a donat trupul ştiinţei, iar din analiza sângelui ei, cercetătorii au ajuns la concluzia că durata de viaţă a oamenilor este limitată de capacitatea celulelor stem de a se regenera. La sfârşitul vieţii, van Andel-Schipper mai avea în sânge leucocite provenite din doar două celule stem, ceea ce înseamnă că majoritatea celulelor stem cu care aceasta se născuse dispăruseră. Oamenii de ştiinţă au mai fost intrigaţi de încă un aspect cât priveşte sângele senioarei. Teleomerii erau într-o stare de uzură drastică. Telomerii, o regiune de ADN situată la capătul fiecărui cromozom liniar, sunt consideraţi ca un reper pentru identificarea vârstei biologice şi aproximarea speranţei de viaţă a oamenilor. 

Interesant este că, din moment ce oamenii de ştiinţă ştiu ce anume provoacă moartea naturală pot cerceta noi piste pentru a inversa procesul. 

1.9.   fără titlu (răspuns la opinia nr. 1.5)
mesaj trimis de anonim în data de 06.01.2018, 12:46

Hai pustoaico, fa-ma invidios; pune o poza. Poate fi si de la 16 ani. 

1.10.   fără titlu (răspuns la opinia nr. 1.6)
mesaj trimis de "Optimistul" în data de 06.01.2018, 12:57

Simple speculatii..... 

Eu nu cred nici în Iehova, 

Nici în Buddha-Sakya-Muni, 

Nici în viaţa, nici în moarte, 

Nici în stingere ca unii. 

....................... ............ 

În zadar gândeşti caci gândul, 

Zău, nimic în lume schimba. 

1.11.   fără titlu (răspuns la opinia nr. 1.8)
mesaj trimis de anonim în data de 06.01.2018, 12:58

Pot determina exact si cand vine/cand te calca tramvaiul??!. 

1.12.   nu e nevoie, ne cunoastem (răspuns la opinia nr. 1.9)
mesaj trimis de Salomeea în data de 07.01.2018, 18:18

Numai cei apropati imi spun pustoaico..inseamna ca esti apropiat , ma cunosti si nu e nevoie sa postez fotografii...Altii imi spuneau copilul..cand eram mai tanara.Nu mai arat ca la 16 an dar ma simt ca la 20..dar asta datorita suplimentelor alimentare care ma energeizeaza...Incearca si tu r2 de la nuskin si vei vedea.efectele.

1.13.   cordiceps synensis/ ciuerca nemuririi (răspuns la opinia nr. 1.12)
mesaj trimis de ANA în data de 07.01.2018, 22:44

Si eu am facut o cra de 6 luni cu r

R2 care contine cordyceps synensism o ciuperca a nemuririi,,din Tibet..ea e cea care reseteaza functia genelor tinretii! 

2.   crudul adevar!
mesaj trimis de Penelope în data de 05.01.2018, 00:25

Ministra de finante sppunea ca nu mai vrem sa muncim pe 2 lei...dar a uitaa sa spuna ca ne vindem pe 2 lei...pentru cine mai doreste sa ne mai ia o data!,,,suntem pregatiti, chiar asteptam cu voluptate!

O alta ministra voluptoasa, taie salariile celor care nu muncesc pe 2 lei...face dreptate! 

2.1.   Confesiune de M Eminescu (răspuns la opinia nr. 2)
mesaj trimis de anonim în data de 05.01.2018, 06:25

''...Ca sa va-nsel privirea am nascocit eu timpul.

El va arata iadul, imperiul, Olimpul 

Si cu mândrie poarta a veciniciei masca 

Când mama lui e-o clipa, care când sta sa-l nasca 

Îl si ucide.Totusi, în clipa suspendata, 

Daca din noapte-eterna o fiinta se arata, 

El vede cer si stele, oceanul, universul;...." 

Da,'' timpul ....nu este egal nici macar cu el insusi...".Magnifica idee! De altfel,primul paragraf e de pus in rama,la propriu. 

Timpul e la fel pentru toti,dar ne lasa libertatea de a-l vedea diferit...Poate asta e farmecul lui,de a-l percepe diferit si,tototodata,de a-i fi robi pe vecie.Cand uitam de el,devenim liberi.Exista doar pentru cei care il vad,in aceeasi masura cum exista pentru cei care nu il mai iau in seama,dar sunt liberi.... 

2.2.   cine este autorul (răspuns la opinia nr. 2.1)
mesaj trimis de Piscu în data de 05.01.2018, 07:17

Buna ziua. Va rog sa imi transmiteti cine este autorul poeziei.Multumesc

2.3.   scuze (răspuns la opinia nr. 2.2)
mesaj trimis de Piscu în data de 05.01.2018, 07:19

Cer scuze. Nu vazusem toata postarea. Multumesc insa pt reamintirea de Eminescu

2.4.   Vaiete care nu duc la nimica (răspuns la opinia nr. 2.3)
mesaj trimis de C. Cristi în data de 05.01.2018, 08:47

Domnul ziarist Pârvulescu iarăși zice multe fără sa spună nimica. Cum adica trece timpul. Normal ca trece. Totuși am plâns pentru ca nimica nu se da la pensie. Cum adică.

2.5.   A venit bolnavul (răspuns la opinia nr. 2.4)
mesaj trimis de Tzopo Tzop în data de 05.01.2018, 09:50

Cristi C este penibil. Stie asta si insista sa demonstreze cat de mult ne inselam: este jenant de penibil.

2.6.   fără titlu (răspuns la opinia nr. 2.5)
mesaj trimis de anonim în data de 05.01.2018, 13:01

Nu-i el de vina; medicul de familie nu-i mai prescrie reteta gratuita.

Mai are o sansa, vine popa cu botezul. 

2.7.   fără titlu (răspuns la opinia nr. 2.5)
mesaj trimis de Cosette Chici în data de 05.01.2018, 14:53

Mai tzopaitule fara bon fiscal,

Nici sa citesti nu stii a intreprinde 

Cand slovele iti cad, de plumb, dorsal

Confunzi pe C. Cristi cu Cristi C cuminte 

2.8.   fără titlu (răspuns la opinia nr. 2)
mesaj trimis de anonim în data de 05.01.2018, 17:25

Sa scazi unora si sa cresti altora nu e drept!...atata timp cat preturile au luat/o razna!

2.9.   timpul e de aur (răspuns la opinia nr. 2.1)
mesaj trimis de Silvia în data de 05.01.2018, 17:30

Liberi sa moara! Ce ne facem cand moneda va fi inlocuita cu timpul_cu alte cuvinte timpul reprezinta bani!

3.   fără titlu
mesaj trimis de anonim în data de 05.01.2018, 09:55

Domnul PROFESOR.

3.1.   fără titlu (răspuns la opinia nr. 3)
mesaj trimis de anonim în data de 05.01.2018, 23:53

Eminescu este geial, Autorul este genial...de aceea este iubit si apreciat de cursanti, colegi...

4.   fără titlu
mesaj trimis de anonim în data de 05.01.2018, 10:39

... daca as analiza mai profund idea de conspiratie si as cauta cu adevarat efectele acesteia asupra psihicului uman ... as putea ajunge cu usurinta la concluzia ca ea poate aduce, paradoxal, o stare de confort ... dara confortul conduce la lene iar lenea conduce la resemnare si resemnarea conduce la depresie (ca o remarca personala, as spune ca "refugiul" in consumerism este o stare depresesiva sau sa o numim predepresiva, de dragul aparentelor) ... acea idee conform careia lumea este condusa de un grup nevazut si nu poti face nimic pentru a schimba mersul lucrurilor, este una lenesa si confortabila ... si astfel imi amintesc vorbe celebre: "nu va intrebati ce poate face tara pentru voi, intreabati-va ce puteti face voi pentru tara!" ... desi multe conspiratii, mai mari sau mai mici, vor deveni vizibile, vremurile apar a fi haotice si poate deveni limpede pentru acela care vrea sa vada, ca lumea este mai mare decat ar vrea unii sa cuprinda ... si va cadea in sarcina fiecaruia ca sa sadeasca haos si haos va culege ori sa aleaga liniste si Linistea il va culege! ... ca Timpul intra-n vremuri si vremuri intra-n tine ... tu cauta Pacea-n Sine si cauta a face bine! ... si multa framantare va fi iara sub Soare ... tu imbraca-te de sarbatoare si vezi ca lumea-i mare ... si nu lasa "alesul", sa scrie tie mersul ... ca ceasul e la tine, tu cearca a face bine! ..

5.   Zona Euro vindem pe 2 EUR
mesaj trimis de The Brute în data de 05.01.2018, 11:09

senzational , draga domnule Codita. Sunteti totusi prea ingandurat. Bucurati-va. Nu vedeti ca functioneaza: FP manareste raportul financiar, 3 Ani mai tarziu Koneczny pleaca, Erste manareste raportul financiar 2011-2016, Beitz vine OMV manareste raportul financiar 2005-2016 Seele devine Man of the Year. Cum poate Romania sa nu influenteze :-) Blackrock ca cel mai mare administrator financiar worldwide isi inchide un ETF deoarece a manarit raportul financiar al fondului respectiv in 2012. Nuwe va simtiti mandru ca pe FILA der Passport scrie la rubrica cetatenie ROMANA.

6.   fără titlu
mesaj trimis de anonim în data de 05.01.2018, 12:49

In cautarea (sau pierderea) timpului, domnul Codita a ajuns in vama.

Sa vedem ce-i gasesc vamesii. 

6.1.   fără titlu (răspuns la opinia nr. 6)
mesaj trimis de anonim în data de 05.01.2018, 13:35

Omul vechi..... la Vama Veche. 

7.   fără titlu
mesaj trimis de anonim în data de 05.01.2018, 12:55

Foarte optimist autorul la acest inceput de an aniversar! parca ar fi baciul din Miorita. 

7.1.   fără titlu (răspuns la opinia nr. 7)
mesaj trimis de anonim în data de 05.01.2018, 17:49

Unii au si altii nu...celor care au le da mai mult si celor care nu au li se ia mai mult....asa scrie in biblie, principiul lui Matei!..cum sa mai fii optimist!_

7.2.   fără titlu (răspuns la opinia nr. 7.1)
mesaj trimis de anonim în data de 05.01.2018, 21:43

Pe cine reprezenta autorul acestor ineptii? in slujba cui era?. 

7.3.   Nu se ia in seama (răspuns la opinia nr. 7.2)
mesaj trimis de C. Cristi în data de 06.01.2018, 07:29

De ce asta. Am plâns de revelion. Pensia este mică și lumea nu face nimica. Acuma vine și acesta așa zis ziarist și comentează. Nu se înțelege dacă a înțeles ceva. Probabil nu și nu i-o interesează. Atunci de ce mai scrie.

8.   fără titlu
mesaj trimis de Micul Print! în data de 06.01.2018, 09:08

💡 Toți avem 800.000 ore date în viața (pt majoritatea dintre noi au rămas jumătate). Ce vei face cu ele? Unde le vei investi? Cum le vei trai ? Alături de cine? Căror persoane și căror teluri merita sa le acorzi?

⏳ Sa investim orele rămase în ceea/cei ce merita cu adevărat. Asta sa ne dorim in noul An! 

8.1.   fără titlu (răspuns la opinia nr. 8)
mesaj trimis de C. Cristi în data de 06.01.2018, 11:23

Tu sa zici când spui ce este cu pensia. Cum sa investești din ce bani. Toți am fost pacăliți dar mie îmi pasa de mine. Am votat și am crezut. Acuma nu se mai poate face nimica.

8.2.   fără titlu (răspuns la opinia nr. 8.1)
mesaj trimis de anonim în data de 06.01.2018, 13:02

Se poate, cum sa nu. Cheama urgent medicul..... 

8.3.   Diagnosticul (răspuns la opinia nr. 8.2)
mesaj trimis de Dr. Zuzu în data de 06.01.2018, 14:15

Cristi C este bolnav, nu ii mai da importantă. Sindrom degenerativ cronic specific securiștilor penisonați

8.4.   fără titlu (răspuns la opinia nr. 8.3)
mesaj trimis de Cristi C în data de 06.01.2018, 20:42

Iaurtule cu doctorat, nu confunda penis onarea cu aberațiile trollului care semnează "C. Cristi".

8.5.   Pastiluta (răspuns la opinia nr. 8.4)
mesaj trimis de anonim în data de 07.01.2018, 15:22

Iata dovada: confunda pensia cu penis!!?

macar daca s-ar satura. 

8.6.   fără titlu (răspuns la opinia nr. 8.5)
mesaj trimis de Dr. Zuzu în data de 07.01.2018, 15:43

Am scris anterior penisonați in loc de pensionați. Mare branză că iaurt bătut sunt oricum. Mai greseste omul chiar daca nu mă duce mintea deloc.

8.7.   fără titlu (răspuns la opinia nr. 8.6)
mesaj trimis de anonim în data de 08.01.2018, 14:19

Aferim. 

Articole din aceeaşi secţiune

Editorial

Cătălin AvramescuChiar vor să distrugă economia?
22 ian. Cătălin Avramescu


Cristian PîrvulescuAbandonarea libertăţilor 5
21 ian. Cristian Pîrvulescu


Cornel CodiţăDăncilă despre Brexit şi Abramburica despre Eminescu28
18 ian. Cornel Codiţă


Raţiunea a zburat pe fereastră... demult!24
16 ian. Cornel Codiţă


Cătălin Avramescu De ce mă uit la Al-Jazeera
15 ian. Cătălin Avramescu


CRISTIAN PÎRVULESCUEuropa văzută dinspre Ateneu3
14 ian. CRISTIAN PÎRVULESCU


Cornel CodiţăCum şi-a ratat istoria propriul sfîrşit23
11 ian. Cornel Codiţă


Cornel CodiţăTragicul caz de corupere a unei oarbe ce mînuia o sabie12
09 ian. Cornel Codiţă


Cătălin AvramescuCerneala Caracatiţei
08 ian. Cătălin Avramescu


România în sau pe turnantă?5
07 ian. CRISTIAN PÎRVULESCU

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2019.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.