Libris.ro a avut peste 1,2 milioane clienţi

21 mai. 09:15 Companii
P.A.
Libris.ro a avut peste 1,2 milioane clienţi

Librăria online Libris.ro a expediat 2,3 milioane de comenzi către 1,2 milioane de români din întreaga lume. Pentru acest an, Libris.ro îşi propune o creştere de 30% şi depăşirea pragului de 50 milioane de lei, anunţă un comunicat de presă remis Redacţiei noastre.

Libris.ro a pornit în 2009, în perioada de criză, cu o echipă de 3 oameni, expediind comenzile din stocul librăriei Şt. O. Iosif din Braşov. 10 ani şi aproape 10 milioane de cărţi mai târziu, Libris.ro are o echipă de 100 oameni cu 8000-10.000 de cărţi expediate zilnic către cititorii din ţară şi din străinătate.

În primul an, online-ul a avut o pondere de circa 10% din cifra de afaceri a Libris, pe atunci de aproape 5 milioane de lei. După primii ani, ponderea s-a inversat, iar Libris.ro generează astăzi 95% din vânzări. Pentru acest an, divizia online a companiei estimează vânzări de peste 50 milioane de lei, după ce în 2018 a înregistrat o cifră de afaceri de 40 milioane de lei, cu o creştere de 28% faţă de anul anterior, se arată în acelaşi comunicat.

Cea mai mare investiţie realizată de Libris.ro în cei 10 ani de activitate este reprezentată de depozitul din Braşov, care găzduieşte 2 milioane de volume de cărţi, pentru cele 40.000 titluri în limba română de pe site. Valoarea totală a investiţiei s-a ridicat la 4 milioane de euro, iar noul depozit permite procesarea rapidă a unui număr triplu de comenzi faţă de cel vechi, până la 10-12.000 zilnic.

Laura Ţeposu, co-Fondator şi Director de Dezvoltare Libris.ro declară că: "La nivel de piaţă, cred că librăriile fizice rămân pentru nostalgici, parte activă din viaţa culturală a fiecărui oraş şi în inima cititorilor. Chiar dacă citeşti 100 de cărţi comandate online, tot nu poţi rezista atracţiei de a te pierde pentru câteva minute printre rafturile unei librării. Însă achiziţia recurentă se mută online. Ceea ce este un lucru extraordinar, dacă ne gândim ca sunt mii de oraşe din ţară unde nu funcţionează nicio librărie tradiţională. Având opţiunea de a comanda online, cu livrare în 1-2 zile cum este în cazul comenzilor pe Libris.ro, oamenii care îşi doresc să citească nu au nicio barieră, dincolo de dorinţa şi de timpul propriu".


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Companii

MINISTRUL TRANSPORTURILOR:Cuc, vizită pe şantierul autostrăzii Braşov-Râşnov1
15 iun. A.P.


Huawei amână lansarea telefonului pliabil Mate X
15 iun. A.P.


CFR CĂLĂTORI:Astăzi intră în vigoare programul estival Trenurile Soarelui
14 iun. I.M.


ETURIA:Cererea pentru luna de miere în destinaţii exotice, în creştere cu 20%
14 iun. M.C.


CFR CĂLĂTORI:Programul estival Trenurile Soarelui intră în vigoare astăzi
14 iun. T.E.


PRIN LISTAREA DIVIZIEI DE CAMIOANE TRATON:Volkswagen vrea să atragă până la 1,9 miliarde euro
14 iun. T.T.


COTAR:"Taximetriştii au acţionat din prima clipă faţă de ridesharing"1
14 iun. T.T.


PENTRU A DEZVOLTA VEHICULE AUTONOME:Volkswagen şi Ford, aproape de semnarea unui acord
14 iun. T.E.


Alibaba a depus cerere pentru listarea la Hong Kong
14 iun. T.E.


Uber va testa livrarea de mâncare cu dronele
14 iun. M.A.I.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2019.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.