LIVIU DRAGNEA:

"Am decis organizarea unui miting mare al PSD pentru susţinerea familiei tradiţionale" 2

16 apr. 14:23 Politică
D.I.
Liviu Dragnea
Liviu Dragnea

PSD a decis să organizeze un mare miting pentru susţinerea "familiei tradiţionale", a anunţat, astăzi, preşedintele partidului, Liviu Dragnea, după şedinţa Comitetului Executiv Naţional, informează News.ro.

"Am decis organizarea unui miting mare al PSD pentru susţinerea familiei tradiţionale, pentru a nu exista niciun echivoc în abordarea pe care o are PSD pe acest subiect", a declarat Dragnea.

În 10 aprilie, preşedintele PSD a prezentat priorităţile legislative ale social-democraţilor, care vizează modificarea Codurilor penale, elaborarea noilor legi ale securităţii naţionale şi organizarea referendumului pentru definirea familiei. În privinţa Legii defăimării, Dragnea a spus că aceasta este în stadiu incipient şi că nu reprezintă o prioritate în acest moment, dar că nu renunţă la ea.

Liderul PSD a precizat atunci că a discutat cu colegii săi din grupurile parlamentare despre referendumul pentru modificarea Constituţiei.

Referindu-se la modificarea constituţiei, Dragnea a precizat: "Este un subiect pe care îl susţinem cu toată tăria şi sper ca în această primăvară acest referendum să se organizeze. (...) Susţinem această modificare a Constiuţiei, că temelia familiei este căsătoria dintre bărbat şi femeie".

La sfârşitul lunii martie, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat că iniţiativa de revizuirea a Constituţiei pe tema definirii familiei, care a fost adoptată de Camera Deputaţilor în urmă cu aproape un an, va trece şi de Senat în regim de urgenţă, iar după promulgare va fi organizat referendumul. Dragnea a susţinut că, în acelaşi timp, va fi iniţiată o dezbatere privind oportunitatea reglementării parteneriarului civil în România.

La acel moment, preşedintele Camerei Deputaţilor puncta: "În procedură de urgenţă să o adoptăm, după care să o trimitem la promulgare. După ce preşedintele o promulgă, după ce va fi publicată în Monitorul Oficial, vom decide imediat să se continue procedura în Senat, respectiv votul efectiv pentru revizuirea Constiuţiei şi stabilirea datei referendumului".

Dragnea a susţinut că, în acelaşi timp, va fi iniţiată o dezbatere privind oportunitatea reglementării parteneriarului civil în România, precizând în acest sens: "nu putem să nu analizăm şi situaţia unei minorităţi din România, şi anume să discutăm serios despre oportunitatea legiferării unui tip de parteneriat civil şi i-am rugat pe colegii mei, şi aici l-am rugat pe domnul Victor Negrescu să poarte discuţii cu ONG-urile din domeniu pentru a merge, nu neapărat în paralel, dar către o formă legislativă prin care să se reglementeze şi această situaţie".

Camera Deputaţilor a adoptat, în 9 mai 2017, cu 232 voturi "pentru", 22 de voturi "împotrivă" şi 13 abţineri, iniţiativa cetăţenească de revizuire a Constituţiei pe tema definiţiei familiei, astfel că, potrivit propunerii de modificare, alineatul 1 al articolului 48 din Constituţie urmează să aibă următoarea formă: "Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie, pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor".

Iniţiativa a fost trimisă Senatului pentru dezbatere şi vot.


Opinia cititorului: 2
1.   fără titlu
mesaj trimis de Om în data de 16.04.2018, 18:32

Vorbeste un familist?

2.   La famiglia
mesaj trimis de Mihai în data de 16.04.2018, 21:49

Dracnea + Motocicleanu = La Famiglia. In rest No comments....

Articole din aceeaşi secţiune

Politică

DRAGNEA, DESPRE SCRISOAREA PRIN CARE I SE CERE DEMISIA:"Voi da curs solicitării să citesc acea epistolă"3
19 sep. V.D.


Firea: "PSD nu mai poate fi condus discreţionar de o singură persoană"
19 sep. T.T.


Paul Stănescu: "A sosit timpul să spunem lucrurilor pe nume"
19 sep. T.I.


Comitetul Executiv Naţional al PSD, convocat pentru vineri
19 sep. I.R.


Victor Ponta, despre scrisoarea liderilor PSD
19 sep. A.T.


TUDOREL TOADER:"Când va veni vremea, voi face numai avocatură de penal"2
19 sep. O.R.


Disidenţii din PSD semnează scrisoarea în care se cere demisia lui Dragnea1
19 sep. Teona Tomoiagă


OUG 6:Tudorel Toader: "Am transmis punctul de vedere al Ministerului Justiţiei printr-un secretar de stat"
19 sep. L.T.


Primul termen al apelului în dosarul angajărilor fictive
19 sep. T.I.


REVOCARE AUGUSTIN LAZĂR:Tudorel Toader: "O întrebare fără răspuns, nu încep cu concluziile"1
19 sep. T.R.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.