Liviu Dragnea nu neagă varianta ca Sorin Grindeanu să preia şefia ANCOM 1

17 oct. 2017 Companii-Afaceri
Andrei Stan
Liviu Dragnea nu neagă varianta ca Sorin Grindeanu să preia şefia ANCOM

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a spus astăzi, la Parlament, că este de acord cu schimbarea şefului Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) şi nu a negat că la şefia instituţiei ar putea fi numit fostul premier Sorin Grindeanu.

Întrebat dacă este de acord cu schimbarea preşedintelui ANCOM la numai cinci luni de la numirea în funcţie, Liviu Dragnea a spus că "răspunsul este da", potrivit news.ro.

De asemenea, liderul social-democrat nu a negat că viitorul preşedinte al ANCOM ar putea fi chiar fostul premier Sorin Grindeanu, demis în luna iunie prin moţiune de cenzură introdusă şi votată de PSD.

Liviu Dragnea a declarat: "Din câte ştiu eu, deciziile (de revocare şi de numifre - n.red.) nu sunt la pachet. Să ajungem la hotărâre. Dacă mâine vine solictarea de la cele două comisii (reunite de buget finanţe - n. red.) în BPR, eu o să solicit colegilor să discutăm în plenul reunit chiar mâine propunerea de revocare".

Mâine este programată o şedinţă a plenului reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului începând cu ora 11:00.

Pe 11 mai, Adrian Diţă a fost numit de către plenul reunit al Parlamentului în funcţia de preşedinte al Autorităţii Naţionale în Comunicaţii, cu 236 voturi "pentru" şi zece "împotrivă".

Adrian Diţă a ocupat, din noiembrie 2015 până în mai 2017, funcţia de director de afaceri publice în cadrul "Telekom" România. Totodată, din martie 2011 până în mai 2017, a avut şi funcţia de director în cadrul "Romconnection Consulting", potrivit contului de LinkedIn. În perioada 2010-2011, a fost director de coporate affairs în cadrul "International Railway Systems", grup controlat de omul de afaceri Cristian Burci. În perioada iunie 2004 - ianuarie 2010, a avut funcţia de director de corporate affairs în cadrul "Vodafone" România.

Guvernul Grindeanu a modificat, pe 27 aprilie, prin ordonanţă de urgenţă, legea de funcţionare a ANCOM, statuând că numirea preşedintelui şi vicepreşedinţilor acestei instituţii se va face de către plenul reunit al Parlamentului, la propunerea Guvernului.

Înainte de aprobarea acestei OUG conducerea ANCOM era numită de către preşedintele României, la propunerea Guvernului.

Administraţia Prezidenţială a criticat schimbarea modalităţii de numire a conducerii ANCOM, pe care a văzut-o ca pe o amputare a atribuţiilor preşedintelui României, calificând această procedură drept una netransparentă, care transmite un semnal îngrijorător.

Opinia cititorului: 1
1.   si dupa....
mesaj trimis de prostu' satului în data de 17.10.2017, 22:13

oare cine este grindeanu! dragnea oare mai are coloana ver.......acum linge unde mai ieri scuipa? oare cit de beat am fost cind am votat psd-ul

Articole din aceeaşi secţiune

Companii-Afaceri

IMEDIAT CE GIGI DRAGOMIR A FOST REPUS ÎN FUNCŢIA DE PREŞEDINTE,ANRM a lansat o consultare publică asupra calculului preţului de referinţă pentru gaze4
24 ian. A.A


IMEDIAT CE GIGI DRAGOMIR A FOST REPUS ÎN FUNCŢIA DE PREŞEDINTE,ANRM a lansat o consultare publică asupra calculului preţului de referinţă pentru gaze
23 ian. A.A


ANCOM propune scăderea tarifelor plătite între operatori pentru portarea numerelor
23 ian. C.P.


Nicolae Demetriade candidează pentru funcţia de Preşedinte ANAT
23 ian. Adelina Toader


Directorul Losan România vrea să construiască un hotel în Centrul Civic al Braşovului
23 ian. O.VRÂNCEANU


Sanofi plăteşte 11,6 miliarde de dolari pentru achiziţia Bioverativ
23 ian.


Americanii de la JD Norman Industries au achiziţionat REGE Automotive
23 ian. Ovidiu VRÂNCEANU


GARANŢII BANCARE DE 23 MILIOANE DE DOLARI Hidroconstrucţia va executa lucrări de construcţii în Iordania, de peste 115 milioane de dolari
23 ian. A.S.


EY: "Vehiculele electrice vor deveni o opţiune de transport de bază până în 2025, în toate pieţele"
23 ian. C.P.


Tel Drum şi-a cerut insolvenţa, "falimentul" fiind materia care face obiectul cererii
22 ian. D.I

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.