LUCIAN ANGHEL, BVB:

România, creştere economică mai rapidă decât media europeană 4

14 iun. 12:12 Piaţa de Capital
T.E.
Lucian Anghel
Lucian Anghel

România a fost una dintre economiile cu cel mai rapid nivel de creştere din Uniunea Europeană (UE), în ultimii ani, şi credem că vom avea o creştere mult mai rapidă decât media europeană pentru următorul deceniu, a declarat, astăzi, în cadrul unui eveniment dedicat tehnologiilor de pe pieţele financiare, Lucian Anghel, preşedintele Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

"În ultimii ani, România a fost una dintre economiile cu cel mai rapid nivel de creştere din Uniunea Europeană şi credem că vom avea o creştere mult mai rapidă decât media europeană pentru următorul deceniu. Nu este ceva dificil, pentru că noi provenim de la o bază foarte joasă, de la un PIB foarte mic. Cred că vom avea o creştere substanţială, aşadar şi la nivel economic afacerile vor creşte. Suntem o piaţă tânără, dar bine educată, cu o populaţie bine educată. Avem un nivel scăzut al datoriei publice, având în vedere PIB-ul. De asemenea, avem energie, resurse, un sector IT&C în creştere, la fel şi producţia de autovehicule. În comparaţie cu alte state mai puternice, suntem a doua mare ţară după Polonia, în regiune, iar asta ar putea fi un avantaj pentru noi", a afirmat Anghel, potrivit Agerpres.

Acesta a adăugat că piaţa de capital din România a înregistrat unul dintre cele mai mari profituri din dividende, la nivel global, cu profituri importante pentru investitori.

"Când vorbim de pieţe de capital, Bursa de Valori Bucureşti, împreună cu alte pieţe de capital, a depus eforturi, anul trecut, pentru a implementa reforma pe piaţa de capital. S-au făcut eforturi foarte mari în a ameliora riscurile de investiţii şi a fost un succes. Piaţa de capital din România a fost inclusă în lista ţărilor care sunt pregătite pentru a adera la statutul de piaţă emergentă. Mai sunt anumite criterii de atins... Când vorbim despre piaţa de capital din România, trebuie să menţionez că avem unul dintre cele mai mari profituri din dividende din lume. Avem 8% în 2017 şi 7% în 2018. În ultimii şase ani, nu am avut cifre negative în ceea ce priveşte profiturile companiilor. Avem asset managements, mutual funds de 5 miliarde de euro. Bursa de Valori trece printr-o perioadă de creştere şi pentru a-şi atinge obiectivele trebuie crescută transparenţa. Se fac eforturi pentru a identifica instrumentele corecte pentru a susţine creşterea oferind servicii investitorilor. Sustenabilitatea trebuie să vină în susţinerea reglementărilor care, de asemenea, trebuie să ţină pasul cu tehnologiile, cu digitalizarea pentru a putea susţine inovaţia, în contextul economiei globale. Facem demersuri pentru instruirea financiară. Bursa de Valori nu este o piaţă de nişă. Încercăm să creştem nivelul de educaţie financiară şi să avem o comunitate", a spus preşedintele BVB.

Anghel a subliniat, totodată, că un mesaj important este să nu ne bazăm doar pe câştiguri de pe piaţa reglementată şi de pe piaţa de capital.

"Un alt mesaj important este să nu ne bazăm doar pe câştiguri de pe piaţa reglementată şi de pe piaţa de capital. În acest sens, un studiu al FEAS (Federation of European and Asian Stock Exchanges, n.r.) arată că Guvernele vor avea de pierdut şi vor reduce opţiunile pentru posibilităţi de finanţare de capital şi vor afecta dezvoltarea bunăstării şi creării de locuri de muncă. Era o glumă între două persoane care tranzacţionau: "Ieri, piaţa de capital a fost dezastruoasă, dar am dormit azi-noapte ca un bebeluş - m-am trezit în fiecare oră şi am plâns...", a precizat şeful BVB.

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) împreună cu Federation of European and Asian Stock Exchanges (FEAS), organizează, astăzi, evenimentul ConFEAS 2019: Financial Markets Beyond Technology.


Opinia cititorului: 4
1.   fără titlu
mesaj trimis de anonim în data de 14.06.2019, 13:23

Du-te de aici. Acum o luna era o crestere nesanatoase, bazata pe consum, pe dezechilibre, o crestere toxica. L-au bagat pe Dragnea la puscarie si gata? Acum ne laudam cu cresterea economica? Ce tampiti sunt unii.... sau este poporul tampit care a votat cum a votat la europarlamentare fiind convins ca traieste mai prost si leafa este mai mica?

2.   fără titlu
mesaj trimis de anonim în data de 14.06.2019, 13:36

Bursa de valori are un Dancila al sau. Paiata. Om de paie. Lingav, umil cu superiorii, semet cu subalternii.

3.   fără titlu
mesaj trimis de anonim în data de 15.06.2019, 08:12

Paraziteaza BVB de ani de zile, un limbric oportunist asezat acolo de Pogonaru. Nemernici, amandoi.

3.1.   fără titlu (răspuns la opinia nr. 3)
mesaj trimis de anonim în data de 15.06.2019, 12:36

Scribalaii de serviciu -sau gogomanii pur si simplu - sar in sus repede la publicarea oricaror cifre care , desi evident riguroase , nu le confirma obsesia antistanga , irational cimentata .

Articole din aceeaşi secţiune

Piaţa de Capital

LA MIJLOCUL ŞEDINŢEI:Lichiditate de 3,64 milioane la euro pe BVB
17 iul. I.A.M.


Indicii BVB au deschis în teritoriul pozitiv
17 iul. D.I.


BVBJumătate din rulaj, dat de transferurile cu acţiunile Banca Transilvania
17 iul. ANDREI IACOMI


Transgaz investeşte 64,3 milioane euro în modernizare staţiilor de comprimare Oneşti şi Siliştea
17 iul. VLAD DOBREA


Transelectrica vrea să-şi majoreze capitalul social cu 20 milioane de lei
17 iul. MIHAI GONGOROI


LA MIJLOCUL ŞEDINŢEI:Lichiditate de 5,36 milioane la euro pe BVB
16 iul. M.I.


Indicii BVB au deschis în scădere
16 iul. I.M.A.


RAPORT PWC: Valoarea IPO-urilor lansate pe pieţele de capital din Europa a scăzut cu 47% în primul semestru
16 iul.


BVBBET la un nou maxim post-criză2
16 iul. Vlad Dobrea


ÎNTRE 8 ŞI 12 IULIEDigi şi-a răscumpărat acţiuni de aproape 1,3 milioane de lei
16 iul. ANDREI IACOMI

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2019.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.