LUCIAN BODE:

"Guvernul a aprobat cadrul legal pentru acordarea compensaţiilor către operatorii de transport feroviar de călători"

20 feb. 16:25 Miscellanea
D.F.
"Guvernul a aprobat cadrul legal pentru acordarea compensaţiilor către operatorii de transport feroviar de călători"

Guvernul a aprobat cadrul legal pentru a putea acorda compensaţiile pentru perioada 2020-2021 către toţi operatorii de transport feroviar de călători - CFR Călători şi operatori privaţi, a anunţat, joi, ministrul interimar al Transporturilor, Lucian Bode.

"Proiectul reglementează condiţiile, modalităţile şi perioada în care operatorii de transport feroviar de călători care îndeplinesc obligaţia de serviciu de transport public de călători primesc de la bugetul de stat compensaţie, parte a subvenţiei. Veniturile unui operator feroviar se compun din veniturile obţinute în urma vânzării biletelor plus veniturile obţinute din facilităţi, mă refer la acele compensaţii care se dau la pensionari, elevi, studenţi şi aşa mai departe, şi a treia componentă a veniturilor reprezintă veniturile din compensaţii", a declarat Bode la finalul şedinţei de guvern.

El a explicat că, în ceea ce priveşte veniturile din compensaţii, sunt doi indicatori care stau la baza calculării subvenţiei acordate pentru această componentă: tren/km şi călători/km.

"Am adoptat astăzi, aşadar, cadrul legal pentru a putea acorda aceste compensaţii către toţi operatorii de transport feroviar de călători, începând cu CFR Călători, care ocupă în acest moment aproximativ 80% din piaţă, şi continuăm cu toţi ceilalţi operatori privaţi care operează în acest sector", a adăugat Bode.

Suma care va fi acordată drept compensaţie ar urma să se ridice la 1,2 miliarde de lei.

Stabilirea duratei de doar un an pentru indicatorii în funcţie de care se raportează plata compensaţiilor, potrivit acestuia, ţine de acordul dat de Consiliul Concurenţei, condiţionat de transpunerea în legislaţia naţională a unei reglementări europene, Regulamentul 1370/2007.

În şedinţa de guvern a fost aprobat şi un memorandum privind procedurile pentru acordarea subvenţiei la Metrorex, urmând să fie emis un ordin de ministru cu avizul Consiliului Concurenţei.

"Prin acest demers, acordăm cadrul legal pentru ca aceste proceduri să se deruleze, pentru ca subvenţia cuprinsă, deja, în proiectul de buget pentru anul 2020, şi anume 507 milioane lei, să poată să fie acordată şi în acest an fără întârziere şi fără a aduce perturbaţii în activitatea unei companii importante în ceea ce priveşte transportul public din Bucureşti", a mai declarat ministrul interimar al Transporturilor

Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Miscellanea

ÎN CONTEXTUL RĂSPÂNDIRII PANDEMIEI DE COVID-19Măsurile adoptate de Uniunea Europeană pentru sprijinirea comunităţii de afaceri2
03 apr. F.F.


Victor Picu susţine că de multe ori angajatorii calculează greşit suma solicitată pentru şomajul tehnic
03 apr. C.B.


APIA:Cererile unice de plată aferente Campaniei 2020 vor putea fi depuse în format electronic
03 apr. C.B.


Ministrul Economiei a anunţat că intenţionează să lanseze o aplicaţie informatică pentru turism3
03 apr. C.B.


MĂRCILE PREFERATE DE ROMÂNI,Un demers în vremuri de criză cu ochii spre economia viitorului
03 apr. C.B.


Un număr de 25 de cadre medicale de la Spitalul "Victor Babeş" sunt infectate cu coronavirus
03 apr. A.M.


Virgil Popescu anunţă că aplicaţia pentru eliberarea Certificatelor pentru Situaţie de Urgenţă ar trebui să fie operabilă de duminică
03 apr. C.B.


AFM a prelungit sesiunea de depunere a dosarelor pentru Programul Staţii de reîncărcare maşini electrice
03 apr. I.M.


Consiliul Naţional al IMM-urilor din România recunoaşte şi apreciază meritele deosebite ale tuturor celor implicaţi în "linia întâi"
03 apr. C.B.


Preşedintele Klaus Iohannis le cere românilor să nu vină acasă de sărbători4
03 apr. C.B.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2020.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.