LUCIAN ŞOVA:

"Trebuie schimbat modul în care se realizează colaborarea între beneficiar şi partenerii comerciali"

21 feb. Politică
D.I.
Lucian Şova (Sursa foto: Twitter)
Lucian Şova (Sursa foto: Twitter)

Trebuie schimbat din perspectiva principiului modul în care se realizează colaborarea între beneficiar şi partenerii comerciali pe dezvoltarea infrastructurii de cale ferată, a declarat astăzi Lucian Şova, ministrul Transporturilor, prezent la dezbaterea "Accelerarea implementării proiectelor de investiţii în infrastructura feroviară", organizată de către Comisia de Transporturi din Camera Deputaţilor.

La reuniunile Comisiei au mai participat Lucian Bode, deputat PNL şi Preşedinte al Comisiei de Transporturi, reprezentanţi ai organizaţiilor şi federaţiilor patronale de profil, reprezentanţi ai conducerii Ministerului Transporturilor şi ai CFR SA.

În cadrul reuniunii, ministrul Lucian Şova a declarat: "Este foarte important să cunosc interesele partenerilor comerciali cu privire la subiectele pe care le avem pe ordinea de zi, ţinând cont că este bine ca schimbul acesta de opinii generale, dincolo de chestiuni care sunt punctuale şi care fac obiectul unei dispute în justiţie. Trebuie schimbat din perspectiva principiului modul în care se realizează colaborarea între beneficiar şi partenerii comerciali pe dezvoltarea infrastructurii de cale ferată. Îmi doresc să ascult opiniile clentului...statul este totuşi clientul partenerilor comerciali care efectueză lucrări de infrastructură. Şi clientul are o serie de obigaţii pe care trebuie să le îndeplinească de manieră onorabilă, corectp, legală. Îmi doresc să ne facem o idee mai clară cu privire la problemele şi eventualele disfuncţionalităţi care ar putea fi remediate, nu numai în relaţia bilaterală, ci poate şi cu ajutorul Comisiei, reprezentând Parlamentul României".

Cătălin Rădulescu, vicepreşedintele Comisiei de Transporturi, a precizat, pe de altă parte: "Mi-ar face plăcere ca în urma acestei discuţii să primesc anumite răspnsuri de la constructori, poate chiar şi din partea ministerului sau companiei feroviare, legat de calitatea lucrărilor care se fac în modernizarea infrastructurii feroviare, pentru că noi aici la Comisie primim informaţii, plângeri, sesizări, dar la rândul nostrum face interperlări şi punem întrebări, dar răspunsurile sunt aşa...de genul "ce treabă aveţi voi, de ce vă băgaţi în seamă, de ce ne deranjaţi cu asemenea întrebări". Dar se ştie că nu s-a rezolvat problema calităţii lucrărilor care se fac, doar a banilor mulţi care se iau. Eu vreau să subliniez două lucruri: piatra care trebuie să fie înlocuită, piatra spartă este puţin amestecată şi reciclată cu cea veche şi la unele lucrări pentru podurile metalice se mai foloseşte şi fier vechi, reciclat, sablat, vopsit şi vândut ca nou".


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Politică

TURCAN: "Modificarea legilor justiţiei arată preocuparea pentru spălarea dosarelor penale ale fruntaşilor la guvernare"
22 mar. V.D.


IOHANNIS, DESPRE NEGOCIERILE PE BREXIT: "Aşa cum stăm acuma, pentru noi arată foarte bine"
22 mar. V.D.


TĂRICEANU: 2
22 mar. M.D


CARMEN DAN DESPRE PROTESTELE POLIŢIŞTILOR: "Ei sunt singurii care beneficiază de plata orelor suplimentare, care nu s-a mai făcut în Ministerul de Interne de 9 ani"
22 mar. V.D.


MELEŞCANU:"MAE trebuie să creeze contacte pentru oportunităţi de afaceri"
22 mar. M.D


Iohannis îl felicită pe Putin pentru obţinerea unui nou mandat
22 mar. M.D


IOAN DENEŞ:"Managementul apei este mult mai eficient şi cu rezultate mult mai durabile dacă refacem suprafeţele de pădure"
22 mar. D.I.


TEODOROVICI: "Toată infrastructura IT a Fiscului este învechită"
22 mar. M.D


Premierul căuta soluţii şi la nivel european în privinţa efectelor produse de condiţiile meteo nefavorabile
22 mar. V.D.


Gabriela Firea propune ajutoare financiare pentru femeile însărcinate şi decontarea tratamentelor de fertilizare in vitro
22 mar. D.I.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.