LUDOVIC ORBAN:

"Obiectivul nostru este să creştem capacitatea de testare la peste 50.000" 4

23 oct. 18:00 Politică
A.B.
"Obiectivul nostru este să creştem capacitatea de testare la peste 50.000"

Premierul Ludovic Orban susţine că obiectivul Guvernului este creşterea capacităţii de testare pentru COVID-19 la peste 50.000 de teste pe zi, afirmând însă că "iluzia testării în masă este vândută de către PSD de la începutul pandemiei", potrivit News.ro.

Întrebat, vineri, la Iaşi, într-o conferinţă de presă, dacă Guvernul are în vedere o testare în masă a populaţiei, Ludovic Orban a spus că "iluzia testării în masă este vândută de către PSD de la începutul pandemiei".

"La ora actuală testarea se face prin intermediul aparatelor Real Time PCR. Noi am crescut constant, de la câteva sute de diagnostice pe zi, la peste 35.000 de diagnostice. Capacitatea în momentul de faţă depăşeşte 40.000 de teste care pot fi efectuate zilnic. Obiectivul nostru este să creştem capacitatea de testare la peste 50.000", a explicat premierul Ludovic Orban.

El a afirmat că numărul de teste nu este proporţional cu numărul de locuitori, ci la cererea oamenilor, fie în funcţie de definiţia de caz, fie contra cost.

"Testările nu se fac proporţional cu populaţia, ci la cererea populaţiei, fie în funcţie de definiţia de caz, fie la cerere, contra cost. După cum vedeţi, a crescut numărul de teste zilnice. Săptămâna asta am avut peste 35.000 de teste în ultimele trei zile. Şi vom creşte capacitatea. Această creştere a capacităţii de testare a urmărit nevoia de testare. Dar nu putem să ne apucăm să ne ducem să testăm la o scară de bloc, cum promiteau unii. Noi testăm când avem definiţie de caz şi, evident, orice cetăţean care vrea să se deplaseze într-o altă ţară sau care vrea să se testeze dintr-un motiv sau altul o poate face contra cost", a spus premierul Ludovic Orban.


Opinia cititorului: 4
1.   fără titlu
mesaj trimis de anonim în data de 23.10.2020, 20:10

Doctorul Musta face teste prin firma lui si familiei! Cât de credibil mai poate fi acest individ despre care aveam o părere f bună? Nu ar trebui ca un doctor de la stat -plătit gras- să lucreze și la particulari sau pe firme proprii!

2.   fără titlu
mesaj trimis de anonim în data de 24.10.2020, 01:25

Oamenii de casa ai pnl ului trebuie sa faca si ei bani ,prostimea dumnezeu cu mila

3.   fără titlu
mesaj trimis de anonim în data de 24.10.2020, 08:11

Maiii, Sica Mandolina, se pare ca sunteti dusi cu pluta. Cum d-acul ca obiectivul vostru sa fie "cresterea capacitatii de testare" Ce are capacitatea de testare cu oprirea pandemiei. Obiectivul vostru si a tuturor guvernelor tarilor lumii trebuie sa fie oprirea transmiterii virusului, oprirea pandemiei.

Trebuie (trebuia) ca armata domnului Ciuca, marele razboinic stelar sa produca vaccinul ca are specialisti la institut.  

Si mai Sica, in final dece nu mai produceti Polidin. In copilaria noastra a fost bun la toate, acum nu? 

Puneti facultatile de medicina sa studieze sa caute nu incerce. Ce nu aveti incredere in inteligenta romanilor 

Asa ca in mod sigur nu sunteti pe calea cea buna. Cresterea capacitatii de testare, in lipsa anchetelor epidemiologice, este o afacere care va umfla buzunarul cuiva si care in nici un caz nu va oprii pandemia.  

Iar anchetele epidemiologice din diferite motive sunt tot mai sumare, iar uneori chiar nu se mai fac. 

 

4.   fără titlu
mesaj trimis de anonim în data de 24.10.2020, 10:05

si daca cresti capacitatea de testare ce rezolvi ? testele dau erori mari si indica tot felul de virusi pe care ii are un purtator sanatos . treziti-va macar din betie ca din prostie mai greu !

Articole din aceeaşi secţiune

Politică

LUDOVIC ORBAN:"Astăzi este un bun prilej să reflectăm asupra exemplelor de unitate din istoria noastră"
01 dec. S.B.


USR PLUS acuză guvernul PNL că îşi bate joc de români
01 dec. S.B.


IOHANNIS:"Gândurile noastre se îndreaptă către eroii acestui an, personalul medical şi cei care se sacrifică pentru a opri răspândirea virusului "
01 dec. A.P.


ORBAN, DE ZIUA NAŢIONALĂ:"Doar prin eforturile noastre unite putem salva vieţi şi învinge virusul"1
01 dec. A.P.


MARCEL CIOLACU: "De Ziua Naţională ar trebui să ne bucurăm de tot ce este românesc"1
01 dec. S.B.


MAIA SANDU:"Domnul Băsescu ar trebui să reia procedura şi să depună actele de la început pentru a-i putea fi redată cetăţenia"
01 dec. A.P.


EDIŢIE SPECIALĂ DEDICATĂ ZILEI NAŢIONALE A ROMÂNIEI - ÎNTÂI DECEMBRIE/ COSTICĂ T. MUSTAŢĂ, PREŞEDINTE CCIB:"Mediul privat a învăţat să «lucreze» cu fondurile europene"
01 dec. A consemnat George Marinescu.


EDIŢIE SPECIALĂ DEDICATĂ ZILEI NAŢIONALE A ROMÂNIEI - ÎNTÂI DECEMBRIECe ne spun 1 Decembrie 1918 şi Trianonul
01 dec. Ilie Bădescu


EDIŢIE SPECIALĂ DEDICATĂ ZILEI NAŢIONALE A ROMÂNIEI - ÎNTÂI DECEMBRIEVreau să sărbătorim Ziua Naţională cu optimismul că vom trăi într-o Românie şi mai puternică în Europa3
01 dec. SIEGFRIED MUREŞAN


EDIŢIE SPECIALĂ DEDICATĂ ZILEI NAŢIONALE A ROMÂNIEI - ÎNTÂI DECEMBRIE/ RENATE WEBER, AVOCATUL POPORULUI:"Copiii au fost abandonaţi de un sistem de educaţie care nu a fost gândit bine pentru pandemie"9
01 dec. George Marinescu

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2020.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.