LUDOVIC ORBAN:

"PNL susţine o restructurare a Guvernului la 14-15 ministere" 3

11 ian. 17:51 Politică
Vlad Dobrea
Ludovic Orban (Sursa foto: Facebook)
Ludovic Orban (Sursa foto: Facebook)

Partidul Naţional Liberal (PNL) susţine restructurarea Guvernului la 14 - 15 ministere, a afirmat, astăzi, preşedintele liberalilor, Ludovic Orban.

"PNL propune, în cazul în care Tudose nu ştie sau nu poate sau nu vrea să vină cu un proiect serios de restructurare, un Guvern, aşa cum este la nivelul ţărilor normale din Uniunea Europeană, de 14 - 15 miniştri. Nu văd ce rost au ministere care sunt înfiinţate probabil după chipul şi asemănarea protejaţilor baronilor judeţeni ai PSD şi care au fost înfiinţate numai ca să dea funcţii unor slugi ale baronilor PSD pentru a le da satisfacţii. Nu văd ce sens are Ministerul pentru întreprinderi mici şi mijlocii, mai ales în condiţiile eşecului lamentabil al programului StartUp, în care am înţeles că din miile de solicitări nu s-au finanţat decât vreo 23 de solicitanţi; nu văd ce sens are Ministerul Apelor şi Pădurilor, oricum există Romsilva şi cu compania Apele Române; nu văd ce sens au ministere cum este Ministerul Energiei. Ce sens are să ai un minister al Energiei? Energia face parte din economie şi ar trebui să fie în cadrul Ministerului Economiei. Nu văd ce sens are ministrul Turismului oricât îl apreciază Tudose, din câte am văzut, pentru faptul că nu are obiect de activitate care să justifice existenţa unui minister", a spus Orban, într-o conferinţă de presă.

El a mai arătat că PNL susţine reducerea numărului de secretari de stat la maxim o treime din cei existenţi, cu cel puţin 30% a numărului de agenţii, oficii, autorităţi aflate în subordinea Guvernului, precum şi desfiinţarea unor servicii deconcentrate.

"Eu sper că prin această restructurare Tudose nu vrea să restructureze numai tribul de Teleorman, că tot a vorbit de triburi, ci toate triburile şi din Olt, şi din Constanţa şi din celelalte judeţe - tribul din Giurgiu, care au populat administraţia PSD-istă, consiliile de administraţie ale diferitelor companii de stat. (...) Practic, să elimine toate triburile de nepoate, amante, şoferi, beizadele pe care le-au plantat cu neruşinare şi nesimţire în funcţii publice fără niciun fel de concurs, fără niciun fel de pregătire profesională, numai pe baza carnetului de partid, şi, de asemenea, şi pe toţi lipitorii de afişe cu care au parazitat administraţia publică, au adus practic administraţia publică într-o stare absolut deplorabilă, ea nemaiservind cetăţeanul, ci având rolul doar de a servi baronii PSD", a susţinut liderul PNL.

Opinia cititorului: 3
1.   fără titlu
mesaj trimis de anonim în data de 11.01.2018, 18:20

Triburile de AMANTE si de NEPOATE au facut parte si din PDL ce sa mai zicem...

2.   vreo 5 MINISTERE
mesaj trimis de anonim în data de 11.01.2018, 18:36

Un Guvern EFICIENT merge si cu 5 ministere

3.   fără titlu
mesaj trimis de Vanatorul în data de 11.01.2018, 19:15

Si parlamentul trebuie "restructurat" la 300 de e,manati asa cum s-a pronuntat deja populatia Romaniei. Orice parlament cu un alt numar de parlamentari ar trebui declarat ilegitim si la fel toate emanatiile lui.

Articole din aceeaşi secţiune

Politică

Tăriceanu: "Niciun ministru ALDE nu va fi demis"
23 oct. P.E.


IONUŢ SIMIONCA (PMP): "Actuala guvernare nu vede pădurea din cauza copacilor"
23 oct. A.P.


SUCIU (PSD) DESPRE LEGEA OFFSHORE:"Statul român şi investitorii împart echitabil profitul gazului"
23 oct. P.E.


EURODEPUTATUL PSD RĂZVAN POPA:Macovei şi Preda sunt "patefoane stricate", trebuind scoase din uz
23 oct. F.B.


Dragnea solicită protejarea comunităţii de români din Italia
23 oct. E.M.


Camera Deputaţilor aprobă audierea lui Ciorbea asupra Legilor Justiţiei
23 oct. F.B.


Camera Deputaţilor dezbate moţiunea simplă împotriva lui Ioan Deneş
23 oct. P.E.


IOAN DENEŞ DESPRE REMANIEREA GUVERNAMENTALĂ:"Nu ne-am propus să rămânem miniştri până la pensie"1
23 oct. P.E.


SKY NEWS: Părţi ale cadavrului lui Kahoggi, în grădina casei consului saudit
23 oct. Filip Bodoc


SENAT:Clarificarea perioadelor de suspendare a dreptului de a şofa - raport favorabil
23 oct. V.D.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.