LUDOVIC ORBAN:

''Vom face complementar un PNDL 3, după ce se termină sau se apropie de final lucrările la PNDL 1 şi 2''

23 oct. 14:22 Politică
G.U.
''Vom face complementar un PNDL 3, după ce se termină sau se apropie de final lucrările la PNDL 1 şi 2''

Programele PNDL 1 şi 2 vor continua, iar după stabilirea proiectelor de investiţii locale ce ar urma să fie finanţate cu bani europeni prin exerciţiul financiar 2021-2027, dar şi prin Programul Naţional de Rezilienţă şi Recuperare, se va implementa, complementar, PNDL 3, a anunţat astăzi, la Suceava, prim-ministrul Ludovic Orban, conform Agerpres.

''Am văzut nişte fake-news-uri lansate de adversarii noştri politici. Este adevărat că e în curs de rezolvare o problemă de suplimentare a bugetului pentru PNDL în cadrul bugetului Ministerului Lucrărilor Publice Dezvoltării şi Administraţiei, problemă pe care o vom rezolva. Întâi vom finaliza PNDL 1 şi PNDL 2. Suntem în pregătire pentru un program naţional de dezvoltare locală, dar acest program vrem să fie realizat după ce ştim cu precizie ce tipuri de proiecte vor fi finanţate din bugetul Uniunii Europene 2021-2027 şi, de asemenea, din Programul Naţional de Rezilienţă şi Recuperare. În momentul în care vom şti foarte clar ce proiecte de investiţii ale autorităţilor locale vor fi finanţate prin cele două surse venite de la bugetul Uniunii Europene, vom face complementar un PNDL 3, după ce se termină sau se apropie de final lucrările la PNDL 1 şi 2'', a spus premierul Orban.

Totodată, Ludovic Orban a precizat că urmează ca Guvernul să emită un act normativ pentru prelungirea cu un an a termenului de finalizare a lucrărilor pe PNDL 1, pentru ca autorităţile locale să nu fie obligate să returneze banii acolo unde acestea nu au fost încheiate.

''În materie de PNDL 1, care a fost administrat integral de guvernele PSD, şi astăzi există aproape o mie de proiecte nefinalizate. Aici va trebui să intervenim cu un act normativ, pentru că, dacă nu intervenim, autorităţile locale care au beneficiat de finanţare pe PNDL 1, dar nu au procesele verbale de recepţie la terminarea lucrării gata până în 31 decembrie, trebuie să ramburseze toţi banii pe care i-au primit. O să venim cu un act normativ, astfel încât să prelungim cu an de zile termenul de finalizare a lucrărilor din PNDL 1. Pe PNDL 2 încercăm să gestionăm lucrurile de aşa natură încât să apară doar minime întârzieri'', a spus Orban.


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Politică

CIOLACU:"Nicio pandemie nu va putea niciodată să ne pună lacăt pe ceea ce purtăm în suflet"
01 dec. J.P.


ZUCKERMAN: "Statele Unite vor continua să sprijine evoluţia României ca lider la nivel regional şi european"1
01 dec. J.P.


AURESCU:"Politica externă a României trebuie să rămână o politică de consens naţional, coerentă şi predictibilă"
01 dec. J.P.


LUDOVIC ORBAN:"Astăzi este un bun prilej să reflectăm asupra exemplelor de unitate din istoria noastră"
01 dec. S.B.


USR PLUS acuză guvernul PNL că îşi bate joc de români
01 dec. S.B.


IOHANNIS:"Gândurile noastre se îndreaptă către eroii acestui an, personalul medical şi cei care se sacrifică pentru a opri răspândirea virusului "
01 dec. A.P.


ORBAN, DE ZIUA NAŢIONALĂ:"Doar prin eforturile noastre unite putem salva vieţi şi învinge virusul"1
01 dec. A.P.


MARCEL CIOLACU: "De Ziua Naţională ar trebui să ne bucurăm de tot ce este românesc"1
01 dec. S.B.


MAIA SANDU:"Domnul Băsescu ar trebui să reia procedura şi să depună actele de la început pentru a-i putea fi redată cetăţenia"
01 dec. A.P.


EDIŢIE SPECIALĂ DEDICATĂ ZILEI NAŢIONALE A ROMÂNIEI - ÎNTÂI DECEMBRIE/ COSTICĂ T. MUSTAŢĂ, PREŞEDINTE CCIB:"Mediul privat a învăţat să «lucreze» cu fondurile europene"
01 dec. A consemnat George Marinescu.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2020.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.