LUDOVIC ORBAN:

''Ziua pentru conştientizarea risipei alimentare provoacă la găsirea soluţiilor pentru restabilirea echilibrului'' 2

29 sep. 11:55 Politică
G.U.
''Ziua pentru conştientizarea risipei alimentare provoacă la găsirea soluţiilor pentru restabilirea echilibrului''

Ziua internaţională de conştientizare asupra risipei alimentare semnalează un aspect anormal al raportării la alimente din partea unui număr semnificativ de oameni, dar provoacă, totodată, la găsirea de soluţii în vederea restabilirii echilibrului, a transmis, astăzi, premierul Ludovic Orban, conform Agerpres.

Ziua internaţională de conştientizare asupra risipei alimentare se marchează pe 29 septembrie, potrivit deciziei luate anul trecut în Adunarea Generala a Naţiunilor Unite.

"Acum jumătate de secol şi chiar mai puţin, posibilitatea unei alerte mondiale în sfera risipei de alimente ar fi părut, probabil, bizară spre absurdă. Dar iată că lucrurile se schimbă în viteză şi, astăzi, mapamondul se află în situaţia de a constata că mâncarea devine gunoi în multe state dezvoltate, în timp ce, în zone sărace sau de conflict de pe glob, populaţii întregi sunt ameninţate de foamete", a afirmat Orban, într-un mesaj adresat cu acest prilej.

În opinia sa, prin marcarea unei astfel de zile, unele comportamente individuale se pot modifica.

"Sigur că statele vor rămâne preocupate de siguranţa cetăţenilor din punctul de vedere al accesului la hrană - chiar sub forma abundenţei, în cele bogate. Sigur că nu va scădea competiţia comercială în sfera produselor alimentare. Sigur că nu se va diminua preocuparea de a hrăni o populaţie mondială în creştere. Dar, se pot modifica nişte comportamente individuale, în sensul de a nu se face achiziţii care exced capacitatea de consum, şi pot fi create alternative la aruncarea alimentelor care urmează să expire, cu implicarea instituţiilor, societăţilor comerciale şi societăţii civile", a explicat prim-ministrul.

El a amintit că România este printre ţările europene care a adoptat, deja, un cadru legislativ menit să diminueze risipa

alimentară, iar pe continent a apărut conceptul băncilor de alimente, prin eforturile unor oameni şi ale unor entităţi interesate de reducerea risipei, coroborată cu sprijinirea celor în nevoie, fiind recuperat surplusul de alimente şi donat către organizaţii caritabile care sprijină persoane defavorizate, atât local, cât şi transfrontalier.

Premierul Ludovic Orban a îndemnat la o conduită de consum moderată, astfel încât să se reducă la minimum cantitatea de alimente irosită.


Opinia cititorului: 2
1.   Sica: inca una si ma duc! La culcare!
mesaj trimis de vlad tepes în data de 29.09.2020, 12:15

Da, aici Sica chiar are dreptate, tinand cont de cat de chibzuit este el cu fiecare picatura din sticlele de vodka sau Jack Daniel's, pe care nu o risipeste niciodata! Daca-ar ar fi la fel de chibzuit si cu banii Romaniei.......

2.   Ipocrizie pura
mesaj trimis de Cristian în data de 29.09.2020, 12:43

Deci ei sperie zilnic lumea la tv cu noua religie a virusului și cu posibilitatea ca oamenii să fie, din nou arestați în case, apoi se lamentează că lumea da navala in magazine și face stocuri de alimente în cămară. Cat de ipocriți sunt acești slugoi?

Articole din aceeaşi secţiune

Politică

TĂRICEANU:"Carantinarea masivă are urmări în societate mai dramatice decât infectarea câtorva dintre noi"1
26 oct. J.P.


ORBAN, DESPRE LOCURILE LA ATI:"Avem o problemă în Bucureşti, e adevărat, dar deja s-au luat decizii"2
26 oct. J.P.


ORBAN:"Cei care practică jogging în aer liber sunt exceptaţi de la portul măştii"2
26 oct. J.P.


MONICA ANISIE:"Digitalizarea educaţiei reprezintă un proiect de prioritate zero pentru mandatul meu de ministru"
26 oct. A.P.


ORBAN, DESPRE NOI RESTRICŢII:Aşteptăm să vedem efectul măsurilor pe care le-am luat şi efectele din alte ţări ale interzicerii circulaţiei în timpul nopţii1
26 oct. J.P.


NICUŞOR DAN:"E un simplu mod de a trage de timp pentru instalarea mea ca primar al Bucureştiului"6
26 oct. J.P.


Premierul Ludovic Orban începe azi o vizită oficială în Franţa2
26 oct. J.P.


FIREA:"Sunt convinsă că PNL se pregăteşte să fraudeze şi alegerile parlamentare"19
26 oct. J.P.


Pachetul Mobilitate 1 atacat de guvernul Orban la CJUE1
26 oct. I.Ghe.


GRINDEANU:"PNL ascunde măriri de taxe şi impozite, dar şi un posibil acord cu FMI"4
25 oct. J.P.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2020.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.