Lufthansa şi Condor vor să cumpere o parte din avioanele Air Berlin

25 aug. 2017 Internaţional

Compania aeriană germană Condor, parte a grupului britanic din domeniul turismului Thomas Cook, şi gigantul Lufthansa sunt interesate să preia o parte din avioanele companiei aeriene germane Air Berlin, aflate în insolvenţă, au declarat joi pentru Reuters mai multe surse din apropierea negocierilor.

Air Berlin, a doua mare companie aeriană germană, s-a declarat săptămâna trecută în insolvenţă, după ce principalul său acţionar, compania Etihad Airways din Abu Dhabi, a încetat să îi mai acorde sprijin financiar.

În prezent, mai multe companii concurează pentru preluarea unor părţi din activele şi angajaţii Air Berlin, dobândind şi acces la sloturile de decolare şi aterizare pe care Air Berlin le deţine pe aeroporturi precum Duesseldorf, Berlin, Munchen şi Hamburg.

Condor "este pe punctul de a elabora o ofertă concretă", a declarat una dintre surse, adăugând că subsidiara Thomas Cook este interesată în special în cursele Air Berlin de distanţe scurte, dar şi de unele curse de distanţe lungi.

În cazul Lufthansa, primul ofertant cu care Air Berlin a avut miercuri discuţii cu privire la vânzarea unor active, sursele au precizat că cea mai mare companie aeriană a depus o ofertă de preluare a Niki, divizia din Austria a Air Berlin, precum şi a altor avioane în schimbul unei sume de cel puţin 100 de milioane de euro. În total, Lufthansa vrea să preia 90 de avioane Air Berlin, pachet în care sunt incluse şi cele 38 de avioane pe care le-a închiriat deja.

Sursa a adăugat că cel mai probabil acordul va viza vânzarea a 80 de avioane Air Berlin către Lufthansa, 24 către Condor şi 40 către easyJet.

În prezent, cele aproximativ 140 de avioane ale Air Berlin continue să zboare graţie unui credit punte de 150 de milioane de euro oferit de Guvernul de la Berlin.


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Internaţional

1,4000 de posturi vacante in reţeaua Eures
26 apr. Mihaela Dan


Wall Street a închis în creştere
26 apr. Mihaela Dan


LA MIJLOCUL ŞEDINŢEI,Bursele asiatice erau în scădere
26 apr. Mihaela Dan


Senatorii americani le cer marilor bănci să dezvăluie legăturile cu aliaţii lui Putin
26 apr. A.V.


Daimler: "Nu avem semne de preluare ostilă din partea acţionarului majoritar"
26 apr.


Autorităţile din Israel au obiecţii privind fuziunea Mizrahi Tefahot - Union Bank
26 apr. Alina Vasiescu


BURSELE DIN LUMEInvestitorii - interesaţi de titlurile de stat americane, în defavoarea acţiunilor
26 apr. A.V.


Profitul "Credit Suisse" creşte datorită restructurării
26 apr. V.R.


Curtea Supremă, opinii mixte cu privire la decretul antiimigraţie
25 apr. D.I.


ETA predă o parte din armament justiţiei franceze
25 apr. D.I.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.