Lufthansa şi Condor vor să cumpere o parte din avioanele Air Berlin

25 aug. 2017 Internaţional

Compania aeriană germană Condor, parte a grupului britanic din domeniul turismului Thomas Cook, şi gigantul Lufthansa sunt interesate să preia o parte din avioanele companiei aeriene germane Air Berlin, aflate în insolvenţă, au declarat joi pentru Reuters mai multe surse din apropierea negocierilor.

Air Berlin, a doua mare companie aeriană germană, s-a declarat săptămâna trecută în insolvenţă, după ce principalul său acţionar, compania Etihad Airways din Abu Dhabi, a încetat să îi mai acorde sprijin financiar.

În prezent, mai multe companii concurează pentru preluarea unor părţi din activele şi angajaţii Air Berlin, dobândind şi acces la sloturile de decolare şi aterizare pe care Air Berlin le deţine pe aeroporturi precum Duesseldorf, Berlin, Munchen şi Hamburg.

Condor "este pe punctul de a elabora o ofertă concretă", a declarat una dintre surse, adăugând că subsidiara Thomas Cook este interesată în special în cursele Air Berlin de distanţe scurte, dar şi de unele curse de distanţe lungi.

În cazul Lufthansa, primul ofertant cu care Air Berlin a avut miercuri discuţii cu privire la vânzarea unor active, sursele au precizat că cea mai mare companie aeriană a depus o ofertă de preluare a Niki, divizia din Austria a Air Berlin, precum şi a altor avioane în schimbul unei sume de cel puţin 100 de milioane de euro. În total, Lufthansa vrea să preia 90 de avioane Air Berlin, pachet în care sunt incluse şi cele 38 de avioane pe care le-a închiriat deja.

Sursa a adăugat că cel mai probabil acordul va viza vânzarea a 80 de avioane Air Berlin către Lufthansa, 24 către Condor şi 40 către easyJet.

În prezent, cele aproximativ 140 de avioane ale Air Berlin continue să zboare graţie unui credit punte de 150 de milioane de euro oferit de Guvernul de la Berlin.


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Internaţional

PENTRU A SOLUŢIONA UN DIFEREND PE TEMA UNEI AMNISTII FISCALE:Salvini şi Di Maio, întâlnire la Roma
21 oct. R.A.


ÎN LEGĂTURĂ CU UN COMPLOT VIZÂND INFLUENŢAREA ALEGERILOR DIN 6 NOIEMBRIE:Rusoaica Elena Husainova, inculpată în SUA pentru imixtiune
21 oct. A.S.


Kabul, alegeri legislative în timpul exploziilor
21 oct. M.V.


Începerea procesului de modificare a numelui Macedoniei, adoptată
21 oct. I.M.


Matteo Salvini: Italia îşi va menţine bugetele
21 oct. V.T.


Fostul vicepremier britanic Nick Clegg, angajat de Facebook
20 oct. T.R.


În Londra, cel mai mare protest anti-Brexit
20 oct. T.T.


PENTRU A OBŢINE NOI FONDURI DE LA FMI:Ucraina majorează preţul gazelor naturale
20 oct. E.T.


Moody's a retrogradat ratingul Italiei la nivelul Baa31
20 oct. N.T.


FMI împrumută Ucraina cu 3,9 miliarde de dolari
20 oct. M.T.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.