Lufthansa şi Condor vor să cumpere o parte din avioanele Air Berlin

25 aug. 2017 Internaţional

Compania aeriană germană Condor, parte a grupului britanic din domeniul turismului Thomas Cook, şi gigantul Lufthansa sunt interesate să preia o parte din avioanele companiei aeriene germane Air Berlin, aflate în insolvenţă, au declarat joi pentru Reuters mai multe surse din apropierea negocierilor.

Air Berlin, a doua mare companie aeriană germană, s-a declarat săptămâna trecută în insolvenţă, după ce principalul său acţionar, compania Etihad Airways din Abu Dhabi, a încetat să îi mai acorde sprijin financiar.

În prezent, mai multe companii concurează pentru preluarea unor părţi din activele şi angajaţii Air Berlin, dobândind şi acces la sloturile de decolare şi aterizare pe care Air Berlin le deţine pe aeroporturi precum Duesseldorf, Berlin, Munchen şi Hamburg.

Condor "este pe punctul de a elabora o ofertă concretă", a declarat una dintre surse, adăugând că subsidiara Thomas Cook este interesată în special în cursele Air Berlin de distanţe scurte, dar şi de unele curse de distanţe lungi.

În cazul Lufthansa, primul ofertant cu care Air Berlin a avut miercuri discuţii cu privire la vânzarea unor active, sursele au precizat că cea mai mare companie aeriană a depus o ofertă de preluare a Niki, divizia din Austria a Air Berlin, precum şi a altor avioane în schimbul unei sume de cel puţin 100 de milioane de euro. În total, Lufthansa vrea să preia 90 de avioane Air Berlin, pachet în care sunt incluse şi cele 38 de avioane pe care le-a închiriat deja.

Sursa a adăugat că cel mai probabil acordul va viza vânzarea a 80 de avioane Air Berlin către Lufthansa, 24 către Condor şi 40 către easyJet.

În prezent, cele aproximativ 140 de avioane ale Air Berlin continue să zboare graţie unui credit punte de 150 de milioane de euro oferit de Guvernul de la Berlin.


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Internaţional

SUA: Democraţii acceptă un compromis pentru a pune capăt ''shutdown-ului''
22 ian. D.I


Ucraina ţinteşte din nou piaţa eurobondurilor
22 ian. D.I


Bursele europene au închis în creştere
22 ian. D.I


Gazprom a primit autorizaţia pentru a doua linie a gazoductului Turkish Stream
22 ian. D.I


Wall Street a deschis în creştere
22 ian. A.C


Bursele asiatice au închis în creştere
22 ian. A.C


Bursele europene au deschis în apreciere
22 ian. V.D


Consiliul de Securitate al ONU discută astăzi despre ofensiva turcă în Siria
22 ian. V.D


Wall Street a închis în creştere
22 ian. V.D


LA MIJLOCUL ŞEDINŢEI,Bursele asiatice erau în creştere
22 ian. V.D

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.