MACRO NEWSLETTER 12 ianuarie 2018

MACRO NEWSLETTER 12 ianuarie 2018

Comenzile industriale noi din Germania au scăzut neaşteptat în noiembrie 2017, cu o rată lunară de 0,4%, după un avans de 0,7% în luna precedentă, iar creşterea anuală s-a accelerat până la 8,7%, de la 7,2% în luna anterioară. Comenzile interne şi-au accelerat creşterea anuală până la 6,3%, de la 4,8% în luna precedentă, în condiţiile unei scăderi lunare de 0,4%, iar comenzile externe şi-au accelerat creşterea anuală până la 10,5%, de la 9% în luna anterioară, pe fondul unei scăderi lunare de 0,5%, în condiţiile unei creşteri lunare de 0,7% a comenzilor din zona euro şi a unui declin lunar de 1,2% a comenzilor din afara zonei euro.

(sursa: Destatis)

Volumul vânzărilor retail din Germania a crescut peste aşteptări în noiembrie 2017, cu o rată anuală de 4,4%, după o scădere de 0,9% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare de 2,3%, după un declin de 1% în luna anterioară. Volumul vânzărilor de produse alimentare a crescut cu o rată anuală de 4,2%, iar vânzările de produse nealimentare au crescut cu o rată anuală de 4,7%.

(sursa: Destatis)

Activitatea în sectorul serviciilor din SUA s-a temperat peste aşteptări în decembrie 2017, conform indicilor PMI (Purchasing Managers Index) de la ISM (Institute for Supply Management). Indicele agregat a scăzut până la 55,9, de la 57,4 în luna precedentă (o valoare peste 50 indică expansiune), în condiţiile în care indicele comenzilor noi a scăzut cu 4,4 puncte faţă de luna anterioară, până la 54,3. Preţurile şi-au reluat creşterea, subindicele corespunzător înregistrând un avans lunar de 0,1 puncte, până la 60,8 iar indicele locurilor de muncă a crescut cu 1 punct, până la 56,3.

(sursa: ISM)

Producţia industrială din Letonia şi-a temperat creşterea anuală în noiembrie 2017, până la 3,6% de la 5,3% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare de 0,6%, după un declin de 2,1% în luna anterioară. Producţia din industria prelucrătoare şi-a accelerat creşterea anuală până la 9,1%, de la 5,9% în luna precedentă, în condiţiile unei creşteri lunare de 2,7%, iar producţia de energie a scăzut cu o rată anuală de 11,8%, după o creştere de 3% în luna anterioară, pe fondul unui declin lunar de 5,7%.

(sursa: Statistics Latvia)

Producţia industrială din Estonia şi-a temperat creşterea anuală în noiembrie 2017, până la 2,7%, de la 6% în luna precedentă, pe fondul unei scăderi lunare de 1,4%, după un avans de 1,5% în luna anterioară. Producţia din industria prelucrătoare şi-a temperat creşterea anuală până la 4%, de la 7,9% în luna precedentă, în condiţiile unei scăderi lunare de 0,7%, iar producţia de energie a scăzut cu o rată anuală de 9,5%, după o scădere de 7,5% în luna anterioară, pe fondul unui declin lunar de 0,9%.

(sursa: Statistics Estonia)

Preţurile producătorilor industriali din Ungaria şi-au menţinut creşterea anuală la 4,5% în noiembrie 2017, pe fondul unei noi creşteri lunare de 1%. Preţurile din industria prelucrătoare şi-au accelerat creşterea anuală până la 4,7%, de la 4,6% în luna precedentă, în condiţiile unei creşteri lunare de 0,9%, iar preţurile energiei au crescut cu o rată anuală de 2,9%, după o creştere de 3,4% în luna anterioară, pe fondul unei creşteri lunare de 2%.

(sursa: KSH)

Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Internaţional

Serviciile de car-sharing ar putea urma modelul televiziunii prin cablu
22 apr. V.D.


ICAN:Politicile nucleare ale SUA şi Rusiei, la fel de periculoase precum cea a Phenianului
22 apr. M.D.


Donald Trump va vizita Marea Britanie în iulie
21 apr. D.I.


Grecia şi Macedonia se află în pragul stingerii unei vechi dispute
21 apr. D.I.


Încrederea ruşilor în Putin a scăzut sub 50% după alegeri
21 apr. D.I.


Consiliul de Securitate al ONU s-a reunit în Suedia
21 apr. D.I.


Proteste violente în Nicaragua
21 apr. D.I.


Premierul Armeniei solicită un "dialog politic" cu liderul contestatarilor
21 apr. D.I.


Insurgenţii sirieni vor preda enclava Qalamoun
21 apr. D.I.


Iranul promite reacţii "previzibile şi neaşteptate" dacă SUA se retrage din acordul nuclear
21 apr. D.I.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.