MACRO NEWSLETTER 12 ianuarie 2018

MACRO NEWSLETTER 12 ianuarie 2018

Comenzile industriale noi din Germania au scăzut neaşteptat în noiembrie 2017, cu o rată lunară de 0,4%, după un avans de 0,7% în luna precedentă, iar creşterea anuală s-a accelerat până la 8,7%, de la 7,2% în luna anterioară. Comenzile interne şi-au accelerat creşterea anuală până la 6,3%, de la 4,8% în luna precedentă, în condiţiile unei scăderi lunare de 0,4%, iar comenzile externe şi-au accelerat creşterea anuală până la 10,5%, de la 9% în luna anterioară, pe fondul unei scăderi lunare de 0,5%, în condiţiile unei creşteri lunare de 0,7% a comenzilor din zona euro şi a unui declin lunar de 1,2% a comenzilor din afara zonei euro.

(sursa: Destatis)

Volumul vânzărilor retail din Germania a crescut peste aşteptări în noiembrie 2017, cu o rată anuală de 4,4%, după o scădere de 0,9% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare de 2,3%, după un declin de 1% în luna anterioară. Volumul vânzărilor de produse alimentare a crescut cu o rată anuală de 4,2%, iar vânzările de produse nealimentare au crescut cu o rată anuală de 4,7%.

(sursa: Destatis)

Activitatea în sectorul serviciilor din SUA s-a temperat peste aşteptări în decembrie 2017, conform indicilor PMI (Purchasing Managers Index) de la ISM (Institute for Supply Management). Indicele agregat a scăzut până la 55,9, de la 57,4 în luna precedentă (o valoare peste 50 indică expansiune), în condiţiile în care indicele comenzilor noi a scăzut cu 4,4 puncte faţă de luna anterioară, până la 54,3. Preţurile şi-au reluat creşterea, subindicele corespunzător înregistrând un avans lunar de 0,1 puncte, până la 60,8 iar indicele locurilor de muncă a crescut cu 1 punct, până la 56,3.

(sursa: ISM)

Producţia industrială din Letonia şi-a temperat creşterea anuală în noiembrie 2017, până la 3,6% de la 5,3% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare de 0,6%, după un declin de 2,1% în luna anterioară. Producţia din industria prelucrătoare şi-a accelerat creşterea anuală până la 9,1%, de la 5,9% în luna precedentă, în condiţiile unei creşteri lunare de 2,7%, iar producţia de energie a scăzut cu o rată anuală de 11,8%, după o creştere de 3% în luna anterioară, pe fondul unui declin lunar de 5,7%.

(sursa: Statistics Latvia)

Producţia industrială din Estonia şi-a temperat creşterea anuală în noiembrie 2017, până la 2,7%, de la 6% în luna precedentă, pe fondul unei scăderi lunare de 1,4%, după un avans de 1,5% în luna anterioară. Producţia din industria prelucrătoare şi-a temperat creşterea anuală până la 4%, de la 7,9% în luna precedentă, în condiţiile unei scăderi lunare de 0,7%, iar producţia de energie a scăzut cu o rată anuală de 9,5%, după o scădere de 7,5% în luna anterioară, pe fondul unui declin lunar de 0,9%.

(sursa: Statistics Estonia)

Preţurile producătorilor industriali din Ungaria şi-au menţinut creşterea anuală la 4,5% în noiembrie 2017, pe fondul unei noi creşteri lunare de 1%. Preţurile din industria prelucrătoare şi-au accelerat creşterea anuală până la 4,7%, de la 4,6% în luna precedentă, în condiţiile unei creşteri lunare de 0,9%, iar preţurile energiei au crescut cu o rată anuală de 2,9%, după o creştere de 3,4% în luna anterioară, pe fondul unei creşteri lunare de 2%.

(sursa: KSH)

Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Internaţional

Bursele europene au deschis în scădere
24 ian. A.C


TURCIA:42 de persoane, arestate după ce au publicat comentarii despre operaţiunea din Siria în reţelele de socializare1
24 ian. V.D.


Comisia Europeană, criticată pentru că nu utilizează eficient un mecanism de prevenţie a crizelor economice
24 ian. D.I


Bursele europene au închis în creştere
23 ian. D.I


Cultivatorii francezi de grâu, îndemnaţi să-şi reducă costurile de transport
23 ian. D.I


Wall Street a deschis în creştere
23 ian. D.I


Rusia avertizează Microsoft cu privire la riscurile reprezentate de sancţiunile impuse de SUA
23 ian. D.I


Compania aeriana WizzAir, interesată de preluarea Alitalia
23 ian. D.I


Bursele asiatice au închis în creştere
23 ian. Vlad Dobrea


Bursele europene au deschis în apreciere
23 ian. Vlad Dobrea

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.