MACRO NEWSLETTER - 13 februarie 2018

MACRO NEWSLETTER - 13 februarie 2018

Preţurile de consum din Olanda şi-au accelerat creşterea anuală în ianuarie 2018, până la 1,5%, de la 1,3% în luna precedentă, pe fondul unei scăderi lunare de 0,1%, după o stagnare în luna anterioară. Preţurile alimentelor şi-au temperat creşterea anuală până la 2,2%, de la 2,6% în luna precedentă, în condiţiile unei scăderi lunare de 0,9%, iar preţurile utilităţilor şi-au accelerat creşterea anuală până la 2,4%, de la 1,6% în luna anterioară, pe fondul unei creşteri lunare de 1%. (sursa: CBS)

Preţurile de consum din Brazilia şi-au temperat creşterea anuală în ianuarie 2018, până la 2,9%, de la 3% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare de 0,3%, după un avans de 0,4% în luna anterioară. Preţurile alimentelor şi-au temperat declinul anual până la 1,5%, de la 1,9% în luna precedentă, în condiţiile unei creşteri lunare de 0,7%, iar preţurile utilităţilor şi-au temperat creşterea anuală până la 5,2%, de la 6,3% în luna anterioară, pe fondul unei scăderi lunare de 0,9%.(sursa: IBGE)

Preţurile de consum din Mexic şi-au temperat creşterea anuală în ianuarie 2018, până la 5,6%, de la 6,8% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare de 0,5%, după un avans de 0,6% în luna anterioară. Preţurile alimentelor şi-au temperat creşterea anuală până la 6,5%, de la 6,8% în luna precedentă, în condiţiile unei creşteri lunare de 0,9%, iar preţurile produselor nealimentare şi-au temperat creşterea anuală până la 5,2%, de la 5,6% în luna anterioară, pe fondul unei creşteri lunare de 0,3%. Preţurile serviciilor au crescut cu o rată anuală de 3,5%, în condiţiile unei stagnări lunare. (sursa: INEGI)

Preţurile de consum din Norvegia şi-au menţinut creşterea anuală la 1,6% în ianuarie 2018, pe fondul unei scăderi lunare de 0,1%, după o stagnare în luna anterioară. Preţurile alimentelor şi-au accelerat creşterea anuală până la 2,8%, de la 1% în luna precedentă, în condiţiile unei creşteri lunare de 2,4%, iar preţurile utilităţilor şi-au accelerat creşterea anuală până la 2,8%, de la 2,4% în luna anterioară, pe fondul unei creşteri lunare de 0,8%. (sursa: Statistics Norway)

Producţia industrială din Finlanda şi-a menţinut creşterea anuală la 4,2% în decembrie 2017, pe fondul unei stagnări lunare, după o creştere de 0,8% în luna anterioară. Producţia din industria prelucrătoare şi-a temperat creşterea anuală până la 4,4%, de la 5,1% în luna precedentă, în condiţiile unei scăderi lunare de 0,1%, iar producţia de energie a crescut cu o rată anuală de 2,7%, după un declin de 4,3% în luna anterioară, pe fondul unei creşteri lunare de 0,1%. (sursa: Statistics Finland)

Producţia industrială din Turcia şi-a accelerat creşterea anuală în decembrie 2017, până la 8,7%, de la 7% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare de 0,9%, după un avans de 0,3% în luna anterioară. Producţia din industria prelucrătoare şi-a accelerat creşterea anuală până la 8,9%, de la 7,1% în luna precedentă, în condiţiile unei creşteri lunare de 1,2%, iar producţia de energie a crescut cu o rată anuală de 5,7%, după un avans de 6,7% în luna anterioară, pe fondul unei scăderi lunare de 1,1%. (sursa: TurkStat)


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Internaţional

PENTRU A SOLUŢIONA UN DIFEREND PE TEMA UNEI AMNISTII FISCALE:Salvini şi Di Maio, întâlnire la Roma
21 oct. R.A.


ÎN LEGĂTURĂ CU UN COMPLOT VIZÂND INFLUENŢAREA ALEGERILOR DIN 6 NOIEMBRIE:Rusoaica Elena Husainova, inculpată în SUA pentru imixtiune
21 oct. A.S.


Kabul, alegeri legislative în timpul exploziilor
21 oct. M.V.


Începerea procesului de modificare a numelui Macedoniei, adoptată
21 oct. I.M.


Matteo Salvini: Italia îşi va menţine bugetele
21 oct. V.T.


Fostul vicepremier britanic Nick Clegg, angajat de Facebook
20 oct. T.R.


În Londra, cel mai mare protest anti-Brexit
20 oct. T.T.


PENTRU A OBŢINE NOI FONDURI DE LA FMI:Ucraina majorează preţul gazelor naturale
20 oct. E.T.


Moody's a retrogradat ratingul Italiei la nivelul Baa31
20 oct. N.T.


FMI împrumută Ucraina cu 3,9 miliarde de dolari
20 oct. M.T.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.