MACRO NEWSLETTER - 13 februarie 2018

13 feb. 2018 Internaţional
MACRO NEWSLETTER - 13 februarie 2018

Preţurile de consum din Olanda şi-au accelerat creşterea anuală în ianuarie 2018, până la 1,5%, de la 1,3% în luna precedentă, pe fondul unei scăderi lunare de 0,1%, după o stagnare în luna anterioară. Preţurile alimentelor şi-au temperat creşterea anuală până la 2,2%, de la 2,6% în luna precedentă, în condiţiile unei scăderi lunare de 0,9%, iar preţurile utilităţilor şi-au accelerat creşterea anuală până la 2,4%, de la 1,6% în luna anterioară, pe fondul unei creşteri lunare de 1%. (sursa: CBS)

Preţurile de consum din Brazilia şi-au temperat creşterea anuală în ianuarie 2018, până la 2,9%, de la 3% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare de 0,3%, după un avans de 0,4% în luna anterioară. Preţurile alimentelor şi-au temperat declinul anual până la 1,5%, de la 1,9% în luna precedentă, în condiţiile unei creşteri lunare de 0,7%, iar preţurile utilităţilor şi-au temperat creşterea anuală până la 5,2%, de la 6,3% în luna anterioară, pe fondul unei scăderi lunare de 0,9%.(sursa: IBGE)

Preţurile de consum din Mexic şi-au temperat creşterea anuală în ianuarie 2018, până la 5,6%, de la 6,8% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare de 0,5%, după un avans de 0,6% în luna anterioară. Preţurile alimentelor şi-au temperat creşterea anuală până la 6,5%, de la 6,8% în luna precedentă, în condiţiile unei creşteri lunare de 0,9%, iar preţurile produselor nealimentare şi-au temperat creşterea anuală până la 5,2%, de la 5,6% în luna anterioară, pe fondul unei creşteri lunare de 0,3%. Preţurile serviciilor au crescut cu o rată anuală de 3,5%, în condiţiile unei stagnări lunare. (sursa: INEGI)

Preţurile de consum din Norvegia şi-au menţinut creşterea anuală la 1,6% în ianuarie 2018, pe fondul unei scăderi lunare de 0,1%, după o stagnare în luna anterioară. Preţurile alimentelor şi-au accelerat creşterea anuală până la 2,8%, de la 1% în luna precedentă, în condiţiile unei creşteri lunare de 2,4%, iar preţurile utilităţilor şi-au accelerat creşterea anuală până la 2,8%, de la 2,4% în luna anterioară, pe fondul unei creşteri lunare de 0,8%. (sursa: Statistics Norway)

Producţia industrială din Finlanda şi-a menţinut creşterea anuală la 4,2% în decembrie 2017, pe fondul unei stagnări lunare, după o creştere de 0,8% în luna anterioară. Producţia din industria prelucrătoare şi-a temperat creşterea anuală până la 4,4%, de la 5,1% în luna precedentă, în condiţiile unei scăderi lunare de 0,1%, iar producţia de energie a crescut cu o rată anuală de 2,7%, după un declin de 4,3% în luna anterioară, pe fondul unei creşteri lunare de 0,1%. (sursa: Statistics Finland)

Producţia industrială din Turcia şi-a accelerat creşterea anuală în decembrie 2017, până la 8,7%, de la 7% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare de 0,9%, după un avans de 0,3% în luna anterioară. Producţia din industria prelucrătoare şi-a accelerat creşterea anuală până la 8,9%, de la 7,1% în luna precedentă, în condiţiile unei creşteri lunare de 1,2%, iar producţia de energie a crescut cu o rată anuală de 5,7%, după un avans de 6,7% în luna anterioară, pe fondul unei scăderi lunare de 1,1%. (sursa: TurkStat)


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Internaţional

UE face apel la ţările membre să înăsprească verificările privind "vizele de aur"
24 ian. M.I.


VICEPREMIERUL ANA BIRCHALL:Întâlniri bilaterale, în marja Forumului Economic de la Davos
24 ian. M.I.


NICOLAE HURDUC:Cercetarea şi inovarea trebuie să rămână, în mod cert, motorul central al UE
24 ian. M.I.


SUA îl recunosc pe Juan Guaido, liderul opoziţiei, ca preşedinte interimar al Venezuelei
24 ian. M.I.


JENS STOLTENBERG:Contribuţiile României la NATO fac Alianţa mai puternică1
23 ian. P.E.


TRATATUL INF:Rusia prezintă public controversata sa rachetă
23 ian. I.M.


VIORICA DĂNCILĂ:România rămâne un aliat de încredere al NATO
23 ian. E.M.


OECD:Franţa rămâne campioană mondială la cheltuielile sociale publice
23 ian. I.M.


RUSIA:Atacurile Israelului asupra Siriei trebuie să înceteze
23 ian. E.A.


Wall Street a deschis în creştere
23 ian. E.A.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2019.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.