MACRO NEWSLETTER - 13 februarie 2018

MACRO NEWSLETTER - 13 februarie 2018

Preţurile de consum din Olanda şi-au accelerat creşterea anuală în ianuarie 2018, până la 1,5%, de la 1,3% în luna precedentă, pe fondul unei scăderi lunare de 0,1%, după o stagnare în luna anterioară. Preţurile alimentelor şi-au temperat creşterea anuală până la 2,2%, de la 2,6% în luna precedentă, în condiţiile unei scăderi lunare de 0,9%, iar preţurile utilităţilor şi-au accelerat creşterea anuală până la 2,4%, de la 1,6% în luna anterioară, pe fondul unei creşteri lunare de 1%. (sursa: CBS)

Preţurile de consum din Brazilia şi-au temperat creşterea anuală în ianuarie 2018, până la 2,9%, de la 3% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare de 0,3%, după un avans de 0,4% în luna anterioară. Preţurile alimentelor şi-au temperat declinul anual până la 1,5%, de la 1,9% în luna precedentă, în condiţiile unei creşteri lunare de 0,7%, iar preţurile utilităţilor şi-au temperat creşterea anuală până la 5,2%, de la 6,3% în luna anterioară, pe fondul unei scăderi lunare de 0,9%.(sursa: IBGE)

Preţurile de consum din Mexic şi-au temperat creşterea anuală în ianuarie 2018, până la 5,6%, de la 6,8% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare de 0,5%, după un avans de 0,6% în luna anterioară. Preţurile alimentelor şi-au temperat creşterea anuală până la 6,5%, de la 6,8% în luna precedentă, în condiţiile unei creşteri lunare de 0,9%, iar preţurile produselor nealimentare şi-au temperat creşterea anuală până la 5,2%, de la 5,6% în luna anterioară, pe fondul unei creşteri lunare de 0,3%. Preţurile serviciilor au crescut cu o rată anuală de 3,5%, în condiţiile unei stagnări lunare. (sursa: INEGI)

Preţurile de consum din Norvegia şi-au menţinut creşterea anuală la 1,6% în ianuarie 2018, pe fondul unei scăderi lunare de 0,1%, după o stagnare în luna anterioară. Preţurile alimentelor şi-au accelerat creşterea anuală până la 2,8%, de la 1% în luna precedentă, în condiţiile unei creşteri lunare de 2,4%, iar preţurile utilităţilor şi-au accelerat creşterea anuală până la 2,8%, de la 2,4% în luna anterioară, pe fondul unei creşteri lunare de 0,8%. (sursa: Statistics Norway)

Producţia industrială din Finlanda şi-a menţinut creşterea anuală la 4,2% în decembrie 2017, pe fondul unei stagnări lunare, după o creştere de 0,8% în luna anterioară. Producţia din industria prelucrătoare şi-a temperat creşterea anuală până la 4,4%, de la 5,1% în luna precedentă, în condiţiile unei scăderi lunare de 0,1%, iar producţia de energie a crescut cu o rată anuală de 2,7%, după un declin de 4,3% în luna anterioară, pe fondul unei creşteri lunare de 0,1%. (sursa: Statistics Finland)

Producţia industrială din Turcia şi-a accelerat creşterea anuală în decembrie 2017, până la 8,7%, de la 7% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare de 0,9%, după un avans de 0,3% în luna anterioară. Producţia din industria prelucrătoare şi-a accelerat creşterea anuală până la 8,9%, de la 7,1% în luna precedentă, în condiţiile unei creşteri lunare de 1,2%, iar producţia de energie a crescut cu o rată anuală de 5,7%, după un avans de 6,7% în luna anterioară, pe fondul unei scăderi lunare de 1,1%. (sursa: TurkStat)


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Internaţional

Wall Street a închis în creştere
20 aug. V.D.


LA MIJLOCUL ŞEDINŢEI:Bursele asiatice erau în creştere
20 aug. V.D.


Boardul "Rusal" aprobă mutarea sediului legal în Rusia
20 aug. A.V.


Un executiv al "Air Canada", numit în fruntea "Air France-KLM"
20 aug. Alina Vasiescu


OPINIILira turcească slabă face cu ochiul speculatorilor. E inspirat pariul cu lira?
20 aug. Cristian Dogaru


Trump vrea ca rezultatele companiilor listate să fie raportate semestrial
20 aug. A.V.


BURSELE DIN LUMETemerile privind sectorul bancar italian, resimţite pe pieţele europene
20 aug. A.V.


OPINIA DE LA ANTIPOZIImigranţii, beneficiu ori povară?
20 aug. Eugen Ionescu


O NOUĂ TOAMNĂ FIERBINTE PENTRU ITALIA ŞI EUROPACum va răspunde BCE ultimatumului venit din Italia?2
20 aug. Călin Rechea


China vrea să rezolve conflictul comercial cu SUA
19 aug. V.D.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.