Macron o susţine pe Merkel pentru preşedinţia Comisiei Europene 2

12 iun. 09:36 Internaţional
I.D.
Sursa foto: Twitter
Sursa foto: Twitter

Preşedintele francez Emmanuel Macron a declarat că o va susţine pe Angela Merkel, în cazul în care cancelarul german va candida la succesiunea lui Jean-Claude Juncker la preşedinţia Comisiei Europene (CE), relatează Reuters.

"Europa are nevoie de feţe, de persoane puternice, ea are nevoie de oameni care au o credibilitate personală şi competenţele să ocupe posturi care sunt ale lor", a declarat şeful statului francez într-un interviu acordat marţi Tadioteleviziunii elveţiene (RTS), în marja unei vizite la Geneva, cu ocazia marcării unui secol de la înfiinţarea Organizaţiei Internaţionale a Muncii (OIM).

Întrebat despre intenţiile şefei Guvernului german, Macron a răspuns că "nu vreau să mă angajez pentru Angela Merkel, faţă de care resimt multă prietenie. Dacă va vrea (să devină preşedinta CE), eu o voi susţine".

"Bineînţeles, pentru că eu cred că este nevoie de cineva puternic", a subliniat el.

"Cred că Europa are nevoie de feţe noi şi de feţe puternice, aşadar este nevoie de personalităţi care să poată încarna" aceste nevoi, a adăugat Macron.

Negocieri cu privire la posturi-cheie în Uniunea Europeană (UE) - de preşedinţi ai CE, Consiliului European şi Băncii Centrale Europene (BCE) şi de Înalt Reprezentant UE pentru Politică Externă - au început la 28 mai, în urma alegerilor europene.

Acest subiect se află pe agenda viitorului summit european de la 20-21 iunie.


Opinia cititorului: 2
1.   Ar fi cea mai buna alegere a popularilor europeni
mesaj trimis de Popa Liliana în data de 12.06.2019, 11:01

Eu sustin cu entuziasm o eventuala candidatura a doamnei Merk nu au plecat inapoi .

el si sper sa accepte ! 

Am urmatoarele argumente : 

1 In ciuda atacurilor politicianiste impotriva politicilor ei privind refugiatii de razboi ,acestea au fost un succes. E si meritul unui sistem politic administrativ puternic ,principial si afluent cum e cel german ,desigur.  

Dar ,la 3 ani distanta ,putem trage concluziile corecte : refugiatii care au vrut sa ramana s-au integrat ,cei care erau infiltrati teroristi ,au fost respinsi  

2 Aceasta atitudine morala dar ferma decisa de domna Merkel a salvat reputatia Uniunii Europene si a idealurilor pe care se bazeaza. 

3 Economia germana e infloritoare la final de mandat ,Europa are in continuare nevoie de experienta ei. 

4 Doamna Merkel e un om calm ,moderat ,chibzuit si (foarte important) a crescut intr-o familie modesta ,si a cunoscut de mica si atmosfera din Germania de Est (cu bune si rele ,dar intelege cum judeca acum un mare numar de Est europeni). 

5 La conducerea comisiei trebuie cineva care are asa rezultate pina acum,are prestigiu ,prestanta ,experienta si echilibru testat de criza financiara, a migratiei si (acum) criza Presedintelui Trump !

2.   fără titlu
mesaj trimis de anonim în data de 12.06.2019, 13:08

SUGALAU, PUPINCURIȘTI CARE EȘTI ȘTIM CA EȘTI PLĂTIT SA I ADUCI OSANALE ȘI LAUDE DAR DE CE NU SPUI LA LUME CUM A FOST PROMOVATA ACEASTA ZBIRCITA, PISORCOASA, COTOROANTA, NAZISTA, FASCISTA CARE A DISTRUS EUROPA. EA ERA ȚI ARA ȘI A PROMOVAT-O HELMUT KOHL PENTRU BUNE SERVICII CARE I LEA FĂCUT ȘI LA SATISFĂCUT. DE CE OARE FEMEIA ALUI HELMUT KOHL SA ÎMBOLNĂVIT ȘI SA ÎNCHIS ÎN CASA ȘI A STAT ÎNTR O CAMERA ÎNTUNECOASE FĂRĂ LUMINA ȘI CIND NU SA MAI PUTUT CU EL SA SINUCIS. DE CE OARE DIN 2 BĂIEȚI CARE II ARE NU A VRUT NICI UNUL SA SE DUCĂ LA ÎNMORMÂNTAREA LUI SAU MĂCAR SĂ-L VADĂ CIT LA ȚINUT 2 SĂPTĂMÂNI LA CAPELA. DE CE TARTUROAICA, DUPĂ CE LA ÎNGROPAT A ZBURAT DIRECT LA ROMA LA SFINTUL SCAUN ȘI CE SAI MAI FACĂ SFINTUL PARINTE(PAPA DE LA ROMA) SA O IERTE PENTRU CITE RELE A FĂCUT. CITI COPII SUNT DISPĂRUȚI, CITI PĂRINȚI NU ȘTIU DE COPII LOR ȘI CITI COPII NUMAI ȘTIU NIMICA DE PĂRINȚII LOR ȘI ESTE DE LĂUDAT ACESTA TALPA IADULUI. BRAVO VOUĂ VATI PRIMIT BANII CERȘETORILOR PENTRU OSANALE

Articole din aceeaşi secţiune

Internaţional

Bursele europene au închis în scădere
23 aug. M.I.


Trump "ordonă" companiilor americane să înceapă imediat să caute o alternativă comercială la China1
23 aug. I.A.M.


China va impune noi tarife pentru produse din SUA
23 aug. I.M.


Jerome Powell promite să menţină actualul ciclu de creştere economică1
23 aug. M.I.A.


Seulul va împărtăşii informaţii militare clasificate cu Tokyo prin intermediul SUA
23 aug. M.I.A.


Wall Street a deschis în scădere
23 aug. D.I.


Wall Street a deschis în scădere
23 aug. M.I.


Putin ameninţă un răspun similar testului american de rachetă din California
23 aug. M.I.A.


Jerome Powell în faţa unuia dintre cele mai importante teste din cariera sa
23 aug. I.M.A.


PHENIANUL AFIRMĂ:Coreea de Nord este pregătită atât de dialog, cât şi de confruntare cu SUA
23 aug. D.I.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2019.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.