MADR:

"Fructele şi legumele româneşti respectă standardele de calitate şi de siguranţă alimentară" 2

27 aug. 10:09 Miscellanea
A.M.
"Fructele şi legumele româneşti respectă standardele de calitate şi de siguranţă alimentară"

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) informează că producătorii autohtoni prezenţi în toate pieţele agroalimentare din ţară oferă în această perioadă legume şi fructe proaspete, în gamă diversificată şi de calitate, se arată într-un comunicat al MADR remis Redacţiei noastre.

În toate pieţele agroalimentare din ţară au loc controale efectuate de inspectorii MADR pentru a verifica respectarea normelor de trasabilitate şi de etichetare corectă a loturilor de legume şi fructe oferite consumatorilor şi pentru a depista şi combate fenomenele de substituire a produselor provenite din import sau comerţ intracomunitar cu cele autohtone.

Inspectorii vor verifica atestatele de producător pentru persoanele fizice existente în piaţă şi asigură, împreună cu administraţiile pieţelor, spaţiul de comercializare distinct şi semnalizat pentru produsele acestora.

În urma controalelor efectuate, au fost aplicate sancţiuni contravenţionale în valoare de 123.500 lei, pentru nereguli privind trasabilitatea şi etichetarea şi un număr de 118 avertismente, cu planuri de remediere a deficienţelor.

Totodată, vor fi verificate, pe tot parcursul anului, respectarea normelor prevăzute în Programul Naţional de Monitorizare a Reziduurilor de Pesticide la toate loturile de legume şi fructe expuse la comercializare în pieţele agroalimentare de către producătorii autohtoni persoane fizice şi în hypermarket-uri de către cooperativele sau grupurile de producători din domeniul legume-fructe.

Până la această dată au fost prelevate 2.106 probe din toate sortimentele de legume-fructe şi din toate bazinele de producţie legumicolă din ţară şi au fost analizate 2.072 probe, iar 34 probe se află în lucru.

MADR a precizat că, la probele analizate, nu au fost constatate depăşiri ale limitelor maxime admise de reziduuri de pesticide, fiind îndeplinite standardele de calitate şi neprezentând riscuri pentru consumatori.

Opinia cititorului: 2
1.   poza spune tot............
mesaj trimis de cristi în data de 27.08.2019, 11:45

poza de la articol a fost pusa special? rosiile ale au suferit un super tratament cu pesticide inainte de recoltare, ministerul agriculturi bate campii.... in orice piata mergi o sa vezi fructe si legume tratate dupa ureche!! de coana Leana si nea Ion care au devenit agricultori bio, cel mai grav este ca foarte multi tarani nu respecta nici timpul minim necesar intre tratamentele cu pesticide si perioada de recoltare, plus multe alte.......

1.1.   fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
mesaj trimis de Un simplu drum în data de 27.08.2019, 12:23

Un simplu drum prin localităţile din România şi o sa vezi în sate "ţărani'" care vând la stradă. Mai bine evitaţi ca au mai multe pesticide ca astea din pieţele din Bucureşti.

Articole din aceeaşi secţiune

Miscellanea

EXPERŢII FDA SUA: Firmele româneşti trebuie să fie mai agresive pe piaţa americană a produselor agroalimentare
16 dec. F.B.


STUDIU:O treime dintre angajaţi pleacă voluntar înainte de a împlini un an în companie
16 dec. A.I.G.


Sectorul construcţiilor a încetinit în octombrie, cu o creştere de 24,4%
16 dec. D.F.


30 DE ANI DE LA REVOLUŢIE; La Timişoara se discută despre deschiderea Muzeului Revoluţiei
16 dec. A.I.G.


BUGETUL DE STAT PENTRU 2020: CNIPMMR transmite astăzi recomandările mediului de afaceri
16 dec. A.I.G.


ÎN PRIMELE 10 LUNI DIN 2019:Afacerile din comerţ au crescut cu 5,5%
16 dec. A.M.


Ministrul Agriculturii participă la reuniunea Consiliului UE Agricultură şi Pescuit de la Bruxelles
16 dec. D.B.


Contribuabilii care vor ştergerea penalităţilor trebuie să-şi achite datoriile până luni
16 dec. A.I.


SINDICATUL NAŢIONAL MERIDIAN: Oprirea examenelor de promovare în grad profesional la ANAF afectează drepturile salariaţilor de a evolua în carieră 1
15 dec. A.I.G.


Primarul din Buzău invită localnicii la un miting duminică4
15 dec. D.F.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2019.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.