MADR:

"Fructele şi legumele româneşti respectă standardele de calitate şi de siguranţă alimentară" 2

27 aug. 2019 Miscellanea
A.M.
"Fructele şi legumele româneşti respectă standardele de calitate şi de siguranţă alimentară"

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) informează că producătorii autohtoni prezenţi în toate pieţele agroalimentare din ţară oferă în această perioadă legume şi fructe proaspete, în gamă diversificată şi de calitate, se arată într-un comunicat al MADR remis Redacţiei noastre.

În toate pieţele agroalimentare din ţară au loc controale efectuate de inspectorii MADR pentru a verifica respectarea normelor de trasabilitate şi de etichetare corectă a loturilor de legume şi fructe oferite consumatorilor şi pentru a depista şi combate fenomenele de substituire a produselor provenite din import sau comerţ intracomunitar cu cele autohtone.

Inspectorii vor verifica atestatele de producător pentru persoanele fizice existente în piaţă şi asigură, împreună cu administraţiile pieţelor, spaţiul de comercializare distinct şi semnalizat pentru produsele acestora.

În urma controalelor efectuate, au fost aplicate sancţiuni contravenţionale în valoare de 123.500 lei, pentru nereguli privind trasabilitatea şi etichetarea şi un număr de 118 avertismente, cu planuri de remediere a deficienţelor.

Totodată, vor fi verificate, pe tot parcursul anului, respectarea normelor prevăzute în Programul Naţional de Monitorizare a Reziduurilor de Pesticide la toate loturile de legume şi fructe expuse la comercializare în pieţele agroalimentare de către producătorii autohtoni persoane fizice şi în hypermarket-uri de către cooperativele sau grupurile de producători din domeniul legume-fructe.

Până la această dată au fost prelevate 2.106 probe din toate sortimentele de legume-fructe şi din toate bazinele de producţie legumicolă din ţară şi au fost analizate 2.072 probe, iar 34 probe se află în lucru.

MADR a precizat că, la probele analizate, nu au fost constatate depăşiri ale limitelor maxime admise de reziduuri de pesticide, fiind îndeplinite standardele de calitate şi neprezentând riscuri pentru consumatori.

Opinia cititorului: 2
1.   poza spune tot............
mesaj trimis de cristi în data de 27.08.2019, 11:45

poza de la articol a fost pusa special? rosiile ale au suferit un super tratament cu pesticide inainte de recoltare, ministerul agriculturi bate campii.... in orice piata mergi o sa vezi fructe si legume tratate dupa ureche!! de coana Leana si nea Ion care au devenit agricultori bio, cel mai grav este ca foarte multi tarani nu respecta nici timpul minim necesar intre tratamentele cu pesticide si perioada de recoltare, plus multe alte.......

1.1.   fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
mesaj trimis de Un simplu drum în data de 27.08.2019, 12:23

Un simplu drum prin localităţile din România şi o sa vezi în sate "ţărani'" care vând la stradă. Mai bine evitaţi ca au mai multe pesticide ca astea din pieţele din Bucureşti.

Articole din aceeaşi secţiune

Miscellanea

Prefectura Buzău cere aproape 12 milioane de lei pentru refacerea podurilor şi podeţelor distruse de ploi
03 iul. Ana Felea


Marcel Vela către prefecţii din ţară: "Trebui să fim foarte vigilenţi în perioada următoare"
03 iul. Ana Felea


ADMINISTRAŢIA PREZIDENŢIALĂ:"Violenţa cibernetică va fi inclusă la categoria violenţei domestice"
03 iul. A.P.


Germania vrea să pună capăt comerţului cu carne ieftină1
03 iul. A.B


LUCIAN BODE:" Vom simplifica judecarea contestaţiilor la licitaţii; se blochează ani de zile proiecte"1
03 iul. A.B


Legea privind completarea şi depunerea declaraţiilor de avere în format electronic, promulgată2
03 iul. A.B


Coronavirus:Comisia Europeană autorizează punerea pe piaţă a antiviralului Remdesivir2
03 iul. A.B


ARAFAT, DESPRE CRIZA SANITARĂ DIN ARGEŞ:"Bolnavii de covid de la Mioveni vor fi mutaţi cu elicopterul la alte spitale din ţară"
03 iul. A.P.


Zeci de nereguli au fost descoperite la Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale1
03 iul. A.P.


Angela Merkel îşi face prima apariţie publică purtând mască
03 iul. G.U.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2020.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.