MAE:

Alţi trei cetăţeni români au fost evacuaţi din insula Saint Martin, afectată de uraganul Irma

12 sep. 2017 Miscellanea
Andrei Stan
Alţi trei cetăţeni români au fost evacuaţi din insula Saint Martin, afectată de uraganul Irma

Alţi trei cetăţeni români au fost evacuaţi, în seara zilei de 11 septembrie, din insula Saint Martin, afectată de uraganul Irma, către Santo Domingo, Republica Dominicană, numărul cetăţenilor români evacuaţi din zonele afectate de calamităţi ajungând la şapte, a anunţat astăzi Ministerul Afacerilor Externe (MAE), într-un comunicat de presă.

MAE precizează: "Celula de Criză a Ministerului Afacerilor Externe (MAE), activată din dispoziţia ministrului afacerilor externe pentru coordonarea intervenţiilor misiunilor diplomatice în zona calamitată după trecerea uraganului IRMA, îşi continuă activitatea prin toate structurile componente, active şi operaţionale 24/7, pentru sprijinirea tuturor cetăţenilor români afectaţi.

Celula de Criză a MAE coordonează activitatea a 12 misiuni diplomatice şi oficii consulare (Washington, Ciudad de Mexico, Havana, Chicago, Los Angeles, New York, Paris, Haga, Londra, Lisabona, Varşovia, Ankara) atât din ţările afectate de fenomenele meteorologice menţionate, cât şi din statele care au cetăţeni în zonele respective şi întreprind demersuri de asistenţă şi evacuare.

În urma demersurilor susţinute întreprinse de Celula de Criză a MAE, în seara zilei de 11 septembrie 2017, alţi trei cetăţeni români au fost evacuaţi din Insula Saint Maarten/ Saint Martin către Santo Domingo, Republica Dominicană. Acţiunea de evacuare, coordonată de Celula de Criză a MAE, s-a realizat prin intermediul Ambasadei României la Bogota, cu sprijinul Consulatului Onorific al României la Santo Domingo. În prezent, cetăţenii români sunt în siguranţă în Republica Dominicană, de unde urmează să îşi continue călătoria. Misiunile diplomatice şi oficiile consulare din statele de tranzit vor oferi asistenţă pe perioada deplasării către destinaţie".

Celula de criză a MAE, prin intermediul Ambasadelor României la Paris, Haga şi Londra, menţine permanent legătura cu Celulele de Criză ale autorităţilor celor trei state sub a căror jurisdicţie se află principalele teritorii insulare afectate (Insula Saint Martin/Sint Maarten, Insulele Virgine Britanice).

De asemenea, Celula de Criză a MAE, prin ambasadele României la Ankara, Lisabona şi Varşovia, se coordonează şi cu autorităţile altor state care se confruntă cu situaţii similare şi care gestionează cazurile propriilor cetăţeni aflaţi în zona afectată.

Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (Call Center-ul consular) este în legătură permanentă cu membrii familiilor cetăţenilor români aflaţi în zona afectată, menţionează MAE.

Reprezentanţii MAE subliniază faptul că, în continuare, comunicarea cu cetăţenii români aflaţi în zonele străbătute de uragan se realizează cu deosebită dificultate.

Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Miscellanea

CARREFOUR:"Nu am lansat oferta online"
19 apr. M.D.


Protest la Spitalul de Pneumoftiziologie din Sibiu
19 apr. V.D.


PREŞEDINTELE ANT: "Sunt 36 de pacienţi care au nevoie de transplant de plămân, dar fără donatori nu există transplant"
18 apr. D.I.


Studenţii şi profesorii Universităţii din Bucureşti vor intra în grevă japoneză
18 apr. D.I.


CONSILIUL CONCURENŢEI:"În perioada 2012-2016, în sectorul gazelor naturale nu a existat o concurenţă reală"
18 apr. D.I.


Asistenţa socială a însumat în februarie peste 800 de milioane de lei
18 apr. D.I.


CITR Group lansează Muzeul antreprenoriatului
18 apr. M.D.


Peste 1.000 de arbuşti şi plante vor fi plantaţi în cadrul Vox Vertical Village
18 apr. M.D.


Inspectorii antifraudă au sancţionat cu 1,2 milioane lei mai multe firme din domeniul alimentaţiei publice
18 apr. V.D.


Lidl România avertizează în legătură cu o tentativă de fraudă prin intermediul unei false oferte online
18 apr. Mihaela Dan

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.