MAE: Cetăţean român, repatriat din Irak

Ministerul Afacerilor Externe informează că, duminică, un cetăţean român a fost repatriat în siguranţă din Republica Irak, pe ruta terestră Erbil-Istanbul-Bucureşti.

Potrivit unui comunicat al MAE, reprezentanţii Ambasadei României la Bagdad, ai Consulatului General al României la Istanbul şi ai Biroului Consular al României la Erbil, în coordonare permanentă cu Ministerul Afacerilor Externe, au acordat asistenţa consulară necesară în acest caz umanitar, prin emiterea documentului de călătorie şi efectuarea tuturor demersurilor aferente repatrierii pe cale terestră.

MAE precizează că a suportat în întregime costurile privind transportul şi cazarea cetăţeanului român pe durata îndeplinirii formalităţilor.

De asemenea, se menţionează că MAE continuă eforturile de evacuare în siguranţă a cetăţenilor români aflaţi în Republica Irak, menţinând în permanenţă legătura atât cu aceştia, cât şi cu autorităţile competente din regiune, potrivit Agerpres.

În comunicat se arată că pe website-ul Ministerului Afacerilor Externe este postat un avertisment de călătorie pentru Irak, prevăzut cu nivelul trei de alertă: "Există factori confirmaţi de risc - evitaţi călătoriile!" - http://www.mae.ro/travel-alerts/2936.

Ministerul Afacerilor Externe reiterează solicitarea adresată cetăţenilor români prezenţi în zonele de conflict de a contacta misiunile României din teritoriu pentru a-şi înregistra prezenţa, astfel încât să poată beneficia de asistenţă şi protecţie consulară şi totodată de a consulta informaţiile furnizate prin intermediul aplicaţiei "Călătoreşte în siguranţă", care poate fi descărcată de pe site-ul MAE pe orice telefon mobil de tip smartphone cu sistem de operare Android sau IOS.

Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Strategia Naţională Anticorupţie

Ziua Z pentru Justiţie
20 iun. George Marinescu


Dan Şova, condamnat definitiv
20 iun. V.D.


Decizia CSM în cazul lui Kovesi, amânată
20 iun. M.D.


Ioan Neculaie va fi eliberat condiţionat
20 iun. M.D.


Zi decisivă pentru Dan Şova
20 iun. M.D.


COD NOU DE PROCEDURĂ PENALĂ, NĂRAVURI VECHIInfractorii, mai presus de lege26
20 iun. George Marinescu


ÎN TIMP CE PSD, ALDE ŞI CCR VOR REVOCAREA LUI KOVESIAmericanii laudă lupta anticorupţie de la noi
19 iun. G.M.


Primarul Timişoarei, chemat la DNA
15 iun. Mihaela Dan


ALERTSebastian Ghiţă a fost achitat6
14 iun. Mihaela Dan


Preşedintele ÎCJJ va sesiza CSAT si IJ
14 iun. M.D.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.