MAE: Cetăţean român, repatriat din Irak

Ministerul Afacerilor Externe informează că, duminică, un cetăţean român a fost repatriat în siguranţă din Republica Irak, pe ruta terestră Erbil-Istanbul-Bucureşti.

Potrivit unui comunicat al MAE, reprezentanţii Ambasadei României la Bagdad, ai Consulatului General al României la Istanbul şi ai Biroului Consular al României la Erbil, în coordonare permanentă cu Ministerul Afacerilor Externe, au acordat asistenţa consulară necesară în acest caz umanitar, prin emiterea documentului de călătorie şi efectuarea tuturor demersurilor aferente repatrierii pe cale terestră.

MAE precizează că a suportat în întregime costurile privind transportul şi cazarea cetăţeanului român pe durata îndeplinirii formalităţilor.

De asemenea, se menţionează că MAE continuă eforturile de evacuare în siguranţă a cetăţenilor români aflaţi în Republica Irak, menţinând în permanenţă legătura atât cu aceştia, cât şi cu autorităţile competente din regiune, potrivit Agerpres.

În comunicat se arată că pe website-ul Ministerului Afacerilor Externe este postat un avertisment de călătorie pentru Irak, prevăzut cu nivelul trei de alertă: "Există factori confirmaţi de risc - evitaţi călătoriile!" - http://www.mae.ro/travel-alerts/2936.

Ministerul Afacerilor Externe reiterează solicitarea adresată cetăţenilor români prezenţi în zonele de conflict de a contacta misiunile României din teritoriu pentru a-şi înregistra prezenţa, astfel încât să poată beneficia de asistenţă şi protecţie consulară şi totodată de a consulta informaţiile furnizate prin intermediul aplicaţiei "Călătoreşte în siguranţă", care poate fi descărcată de pe site-ul MAE pe orice telefon mobil de tip smartphone cu sistem de operare Android sau IOS.

Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Strategia Naţională Anticorupţie

Alin Şimota, trimis în judecată de DNA
10 sep. V.D.


JUSTIŢIEBorcea, acuzat că a "jucat" mai mult în deplasare cât a fost încarcerat
05 sep. D.N.


MINISTERUL COMUNICAŢIILOR ŞI SOCIETĂŢII INFORMAŢIONALE:Domeniile ''.ro'' vor fi şterse dacă mentenanţa nu este plătită 1
30 aug. V.D.


PÎCCJ a publicat trei protocoale de colaborare6
24 aug. F.C.


CERERE DE EXTRĂDARE FĂRĂ REZULTAT POZITIVMinisterul Justiţiei l-a favorizat pe inculpatul Sebastian Ghiţă12
24 aug. GEORGE MARINESCU


Gabriel Oprea, audiat la Parchetul General
23 aug. F.C.


SRI: Atacuri cibernetice de amploare în perioada iunie - august
19 aug. A.M.


MApN continuă programul de înzestrare a armatei
08 aug. GHE. I.


Listă deschisă pentru şefia DNA
07 aug. G.M.


ÎN AL TREILEA DOSAR DE CORUPŢIEMihail Vlasov, condamnat la 9 ani şi 10 luni de închisoare
06 aug. A.P.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.