MAE: Cetăţean român, repatriat din Irak

Ministerul Afacerilor Externe informează că, duminică, un cetăţean român a fost repatriat în siguranţă din Republica Irak, pe ruta terestră Erbil-Istanbul-Bucureşti.

Potrivit unui comunicat al MAE, reprezentanţii Ambasadei României la Bagdad, ai Consulatului General al României la Istanbul şi ai Biroului Consular al României la Erbil, în coordonare permanentă cu Ministerul Afacerilor Externe, au acordat asistenţa consulară necesară în acest caz umanitar, prin emiterea documentului de călătorie şi efectuarea tuturor demersurilor aferente repatrierii pe cale terestră.

MAE precizează că a suportat în întregime costurile privind transportul şi cazarea cetăţeanului român pe durata îndeplinirii formalităţilor.

De asemenea, se menţionează că MAE continuă eforturile de evacuare în siguranţă a cetăţenilor români aflaţi în Republica Irak, menţinând în permanenţă legătura atât cu aceştia, cât şi cu autorităţile competente din regiune, potrivit Agerpres.

În comunicat se arată că pe website-ul Ministerului Afacerilor Externe este postat un avertisment de călătorie pentru Irak, prevăzut cu nivelul trei de alertă: "Există factori confirmaţi de risc - evitaţi călătoriile!" - http://www.mae.ro/travel-alerts/2936.

Ministerul Afacerilor Externe reiterează solicitarea adresată cetăţenilor români prezenţi în zonele de conflict de a contacta misiunile României din teritoriu pentru a-şi înregistra prezenţa, astfel încât să poată beneficia de asistenţă şi protecţie consulară şi totodată de a consulta informaţiile furnizate prin intermediul aplicaţiei "Călătoreşte în siguranţă", care poate fi descărcată de pe site-ul MAE pe orice telefon mobil de tip smartphone cu sistem de operare Android sau IOS.

Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Strategia Naţională Anticorupţie

Fostul director general al CN APM Constanţa, urmărit penal de DNA
22 mar. M.D


Sentinţa ÎCCJ în dosarul Vlad şi Mircea Cosma a fost amânată pentru 26 martie1
22 mar. D.I.


DRAGNEA, ÎN INSTANŢĂ:"Încerc să înţeleg de ce am fost trimis în judecată fără nicio probă"1
22 mar.


Instanţa a anulat raportul ANI privind incompatibilitatea viceprimarului municipiului Timişoara
21 mar. D.I.


UPDATEAudierea preşedintelui PSD s-a terminat
21 mar. M.D


Audierile la CSM în cazul procurorului-şef al DNA şi adjunctului său s-au încheiat
21 mar. D.I.


Laura Codruţa Kovesi, va primi suma de 300.000 lei cu titlu de daune morale1
20 mar. V.D.


Procurorii Lucian Onea şi Alfred Savu de la DNA Ploieşti şi fostul procuror Mircea Negulescu, cercetaţi disciplinar de Inspecţia Judicară
20 mar. V.D.


Gelu Diaconu a fost audiat la DNA în dosarul Tel Drum
19 mar. D.I.


Percheziţii pentru probarea săvârşirii unor fapte de corupţie de către un medic din Târgu Mureş
19 mar. D.I.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.