MAGGIE KITSHOFF, PRIME KAPITAL:

"Proiectele imobiliare mixed-use în zone brownfield ar reduce haosul din oraşe"

24 mai. Companii
RAMONA RADU
"Proiect brownfield dezvoltat de Prime Kapital
"Proiect brownfield dezvoltat de Prime Kapital

Maggie Kitshoff: "Scenariile noastre de business iau în calcul şi eventualitatea unei recesiuni economice, dar avem planuri pe termen lung în România" 

Proiectele imobiliare de tip mixed-use ar putea ajuta la reducerea haosului din oraşe, iar zonele neutilizate, precum fostele fabrici, reprezintă locaţii potrivite pentru noi dezvoltări rezidenţiale, este de părere Maggie Kitshoff, Residential Projects Director Prime Kapital.

Domnia sa a afirmat, ieri, în cadrul unei întâlniri cu presa, că regenerarea urbană a zonelor de tip brownfield, din oraşele româneşti, este foarte importantă întrucât ajută la îmbunătăţirea standardului de viaţă al comunităţilor din jurul acestora.

Reprezentantul Prime Kapital a explicat: "Scenariile noastre de business iau în calcul şi eventualitatea unei recesiuni economice, dar noi ne uităm la România pe termen lung şi credem că putem creşte foarte mult pe segmentul rezidenţial aici. (...) Există platforme industriale vechi, cu clădiri care merită păstrate. Populaţia oraşelor este în contină creştere, iar cererea de locuinţe trebuie acoperită, astfel că, în loc să creăm mai mult haos şi mai mult trafic în oraş, mai bine dezvoltăm zonele neutilizate".

În plus, regenerarea urbană este benefică şi pentru oamenii care locuiesc în apropierea zonelor brownfield, întrucât clădirile nesigure ale fostelor fabrici, abandonate în prezent, ar fi transformate, iar odată cu acestea şi ariile sau cartierele respective, consideră doamna Kitshoff.

Spre deosebire de ţări precum Statele Unite al Americii, însă, unde guvernul subvenţionează o pare din costurile dezvoltărilor imobiliare în zonele brownfield, în România, dezvoltatorii suportă întregul cost, a mai precizat domnia sa.

Maggie Kitshoff a amintit că lucrările de construcţie a ansamblului rezidenţial Avalon Estate, situat în nordul Capitalei, vor demara în luna septembrie a acestui an, şi au ca termen de finalizare anul 2024, adăugând că firma pe care o reprezintă vrea să obţină aprobările pentru întregul proiect, nu pentru fiecare fază în parte: "Strategia noastră este să dăm în folosinţă o mică parte din proiect pentru a vedea cum funcţionează şi cum reacţionează clienţii la funcţionalităţi. Ne dorim să avem în permanenţă o conversaţie cu clienţii pentru că am observat că acum sunt mai mulţi oameni, decât am fi anticipat în urmă cu trei ani, care caută apartamente de patru camere".

Prime Kapital pune accent pe dezvoltările imobiliare de tip mixed-use şi pe crearea de "mici orăşele în interiorul oraşelor", deoarece nu doar în România, ci şi în restul lumii se dezvoltă o cultură a sharingului, în care oamenii îşi doresc să trăiască împreună, iar cartierele trebuie gândite să funcţioneze precum o comunitate auto-suficientă şi auto-sustenabilă, a conchis domnia sa.


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Companii

MINISTRUL TRANSPORTURILOR:Cuc, vizită pe şantierul autostrăzii Braşov-Râşnov1
15 iun. A.P.


Huawei amână lansarea telefonului pliabil Mate X
15 iun. A.P.


CFR CĂLĂTORI:Astăzi intră în vigoare programul estival Trenurile Soarelui
14 iun. I.M.


ETURIA:Cererea pentru luna de miere în destinaţii exotice, în creştere cu 20%
14 iun. M.C.


CFR CĂLĂTORI:Programul estival Trenurile Soarelui intră în vigoare astăzi
14 iun. T.E.


PRIN LISTAREA DIVIZIEI DE CAMIOANE TRATON:Volkswagen vrea să atragă până la 1,9 miliarde euro
14 iun. T.T.


COTAR:"Taximetriştii au acţionat din prima clipă faţă de ridesharing"1
14 iun. T.T.


PENTRU A DEZVOLTA VEHICULE AUTONOME:Volkswagen şi Ford, aproape de semnarea unui acord
14 iun. T.E.


Alibaba a depus cerere pentru listarea la Hong Kong
14 iun. T.E.


Uber va testa livrarea de mâncare cu dronele
14 iun. M.A.I.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2019.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.