Mai mulţi hoţi de lemne, prinşi de poliţiştii argeşeni

11 aug. 17:33 Miscellanea
A.P.
Mai mulţi hoţi de lemne, prinşi de poliţiştii argeşeni

Poliţiştii argeşeni, împreună cu specialişti ai Gărzii Forestiere Ploieşti, au confiscat valoric şi faptic, peste 80 de metri cubi de cherestea şi lemne de foc, cu o valoare de aproximativ 50.000 de lei, conform Jurnalul de Argeş.

Dintre acestea, aproape 20 de metri cubi cherestea au fost confiscaţi în urma unui transport ilegal, şi peste 50 de metri cubi cherestea au fost confiscaţi valoric, în urma controlului efectuat la agentul economic de la care provenea transportul.

În perioada 3-9 august, poliţiştii argeşeni au acţionat pe raza de competenţă, pentru combaterea tăierii, sustragerii şi comercializării ilegale de material lemnos, împreună cu specialişti din cadrul Gărzii Forestiere Ploieşti, Direcţiei Silvice Argeş, precum şi cu personalul silvic cu atribuţii de control/de pază pe linie silvică, ocazie cu care au fost depistaţi 9 bărbaţi, cu vârste cuprinse între 28 şi 60 de ani, care au transportat material lemnos pe drumurile publice, cu atelaje sau autoutilitare, fără documente legale, precum şi o societate comercială care a comercializat material lemnos fără provenienţă legală.

Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 10 sancţiuni contravenţionale, conform Legii 171/2010, în valoare totală de 34.000 de lei, şi a fost confiscată cantitatea de peste 80 de metri cubi de material lemnos, din care 30 de metri cubi lemn de foc şi material lemnos prelucrat a fost confiscat şi predat ocoalelor silvice competente, iar peste 50 de metri cubi material lemnos prelucrat a fost confoscat valoric, în urma verificărilor de la o societate comercială.

În ziua de 6 august, poliţiştii Biroului de Combatere a Delictelor Silvice din cadrul Serviciului de Ordine Publică Argeş au depistat o autoutilitară care transporta material lemnos pe DN 73. În urma verificărilor efectuate a rezultat faptul că acesta efectua al doilea transport în baza aceluiaşi aviz, iar în urma cubării materialului lemnos aflat în mijlocul de transport a rezultat că în autoutilitară se afla cantitatea de 12,07 m.c. cherestea.

Conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional conform Legii 171/2010, cu amendă în valoare de 1.000 lei, iar cantitatea de 12,07 metri cubi cherestea, în valoare de aproape 10.000 de lei, a fost a confiscată şi predate în custodie reprezentanţilor Ocolului Silvic Domneşti, scrie Jurnalul de Argeş.

În continuarea verificărilor, poliţiştii, împreună cu reprezentanţii Gărzii Forestiere Ploieşti, au verificat societatea comercială care a expediat cantitatea de material lemnos prelucrat, cu punct de lucru în Ştefăneşti.

În urma verificărilor s-a stabilit că agentul economic a expediat material lemnos prelucrat sub formă de cherestea, fără ocumente de provenienţă, în cantitate de 52,52 metri cubi. Drept urmare, societatea comercială a sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 15.000 lei, conform Legii 171/2010, şi a fost dispusă măsura complementară de confiscare valorică a materialului lemnos susmenţionat, în valoare de aproape 38.000 de lei.


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Miscellanea

RAED ARAFAT, DESPRE NOI MĂSURI DE RESTRICŢIE:''Noi am zis că vom merge pe ideea măsurilor zonale sau regionale, dar este clar că never say never''
25 sep. G.U.


OFICIAL OMS:''Se estimează că vom ajunge la două milioane de morţi dacă nu facem totul contra pandemiei''
25 sep. G.U.


Fermierii solicită autorităţilor aprobarea ordonanţelor privind declararea stării de calamitate şi amânarea ratelor
25 sep. G.U.


CRISTIAN BUŞOI:"Acum este un moment al sănătăţii în ceea ce priveşte absorbţia de fonduri europene"
25 sep. J.P.


China speră să producă anual 610 milioane de doze de vaccinuri împotriva COVID-19
25 sep. G.U.


MINISTERUL MUNCIIArhiva electronică a caselor de pensii poate fi folosită pentru calcularea stagiilor de cotizare pierdute2
25 sep. J.P.


Tinerii fermieri pot beneficia de o suprafaţă de până la 50 de hectare concesionată din proprietatea statului
25 sep. G.U.


Pacienţii din unităţile medicale din Capitală vor vota cu urna mobilă
25 sep. G.U.


O sondă americană va preleva eşantioane de pe suprafaţa asteroidului Bennu 1
25 sep. A.B.


Biden îl conduce pe Trump la nivel naţional
25 sep. A.B.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2020.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.