Gala BURSA 2018

MARA CALISTA, PNL:

"Coaliţia PSD-ALDE vrea să răsplătească obedienţa Avocatului Poporului cu beneficii financiare"

14 feb. 17:12 Politică
D.I.
Mara Calista (Sursa foto: Facebook)
Mara Calista (Sursa foto: Facebook)

Deputatul PNL Maria Calista critică proiectul privind organizarea şi funcţionarea Avocatului Poporului, considerând că prin acesta, coaliţia PSD-ALDE, aflată la guvernare, ar dori "să răsplătească obedienţa Avocatului Poporului, se arată într-un comunicat remis Redacţiei.

Mara Calista declară: "Un nou proiect al Coaliţiei PSD-ALDE naşte monştri în Parlament. Beneficiarii principali ai proiectului sunt Avocatul Poporului şi adjuncţii acestuia care sunt răsplătiţi pentru obedienţa faţă de Coaliţia de guvernare prin creşterea pensiei într-un mod exponenţial".

Deputatul PNL aminteşte în document principalele prevederi ale proiectului menit să modifice legea 35/1997 privind organizarea şi funcţionarea instituţiei Avocatului Poporului, în sepecial prevederea referitoare la posibilitatea cumulării pensiei cu veniturile Avocatului Poporului.şi actualizarea pensiei de serviciu a Avocatului Poporului cu indemnizaţia judecătorilor Curţii Constituţionale.

Astfel, consideră Mara Calista, "Această încercare de a păstra obedienţa Avocatului Poporului vine în contextul haosului fiscal şi în contextul în care salariile românilor cresc nesemnificativ în comparaţie cu măririle promise de 25% sau scad, în unele cazuri, cu sume considerabile de până la 3000 de lei. Mai mult, sunt angajaţii cu contracte part-time care trebuie să vină cu bani de acasă pentru a-şi plăti dările la stat".

Mai mult, deputatul liberal face referire la modul în care coaliţia PSD-ALDE ignoră un proiect propriu, care prevedea ca pensiile de serviciu săn se indexeze cu rata inflaţiei. În acest sens, Mara Calista afirmă: "Prin proiectul majorităţii parlamentare, veniturile Avocatului Poporului cresc semnificativ prin actualizarea pensiei în raport cu indemnizaţia judecătorilor Curţii Constituţionale şi prin posibilitatea cumulării ei cu venitul lunar pe care acesta îl are".

Parlamentarul reaminteşte că "un set de prevederi asemănătoare sunt aplicate şi adjuncţilor Avocatului Poporului prin introducerea unor alte alineate la art. 11 al legii nr. 35/1997 printre care: «Adjuncţii Avocatului Poporului, precum şi persoanele care au îndeplinit funcţia de adjunct al Avocatului Poporului beneficiază, la împlinirea vârstei standard de pensionare, de pensie de serviciu în cuantum de 80% din indemnizaţia brută avută în ultima lună de activitate. (...) Pensia de serviciu poate fi cumulată cu indemnizaţia pentru mandatul în curs de exercitare. Pensiile de serviciu ale adjuncţilor Avocatului Poporului se actualizează în raport cu indemnizaţia brută lunară a adjuncţilor Avocatului Poporului în activitate»".

În cele din urmă, Calista atrage atenţia asupra modului în care Avocatul Poporului a reacţionat la sesizările depuse anul trecut de PNL, precizând în acest sens: "Reamintesc, pe scurt, lipsa de interes, de activitate şi de spirit civic şi constituţional ale Avocatului Poporului la momentul la care PNL a depus nenumărate sesizări cu privire la Ordonanţa nr. 4/2017, la Ordonanţele de Urgenţă nr. 79/2017 şi nr. 82/2017 cu privire la schimbarea unor prevederi fiscale, dar şi cu privire la reducerea indemnizaţiei pentru mame şi a diminuării procentului la Pilonul II de pensii. Pentru Avocatul Poporului nici nenumăratele sesizări venite din partea sindicatelor şi a patronatelor nu au contat, iar acum înţelegem clar de ce!".


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Politică

Primarul general va fi prezent astăzi la şedinţa Biroului Permanent Naţional
13 nov. V.D.


GABRIELA FIREA:"Nu va creşte preţul pentru apă caldă şi căldură"
13 nov. V.D.


DISPUTĂ ÎNTRE KLAUS IOHANNIS ŞI VICTOR CIORBEAPensia specială a Avocatului Poporului, atacată la CCR
13 nov. M.G.


Candidaţii pentru ASF, în Parlament pentru audieri1
13 nov. Mihai Gongoroi


Ordonanţa care modifică legile justiţiei, adoptată
13 nov. V.D.


LUDOVIC ORBAN:"Dragnea şi Tăriceanu acţionează împotriva apartenenţei noastre la UE"
12 nov. E.M.


Iohannis l-a primit pe preşedintele CESE
12 nov. A.P.


Secretarul de stat în MAE a demisionat
12 nov. P.E.


GABRIELA FIREA:Mă aşteptam la bărbăţie politică din partea lui Dragnea
12 nov. E.M.


CAZUL RISE PROJECT:PNL solicită comisie de anchetă cu privire la ANSPDCP
12 nov. A.P.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.