MAREA BRITANIE:

Europa îşi protejează afacerile cu Iranul

16 mai. 07:47 Internaţional
V.D.
Europa îşi protejează afacerile cu Iranul

Puterile europene vor încerca să adopte măsuri care să asigure continuarea afacerilor cu Iranul, în cadrul acordului nuclear pe care Washingtonul l-a abandonat săptămâna trecută, a declarat astăzi ministrul de Externe Boris Johnson, transmite Reuters.

"Vom analiza redactarea unui pachet de măsuri, ca europeni, pentru a încuraja iranienii să rămână în acord", a declarat Johnson.

Ministrul a adăugat că unul dintre subiectele principale care vor fi discutate va fi protejarea prin toate mijloacele a companiilor britanice şi europene care ar putea dori să facă afaceri cu Iranul.

Ministrul german de Externe, Heiko Maas, a declarat la rândul său că puterile europene vor să menţină acordul cu Iranul fără Statele Unite

Uniunea Europeană şi Iranul au încercat marţi să salveze acordul nuclear în lipsa Statelor Unite, cu toate că unii diplomaţi şi-au exprimat îndoiala, în particular, că acordul poate supravieţui reintroducerii sancţiunilor americane de către preşedintele Donald Trump.

Ministrul iranian de Externe Mohammad Javad Zarif a mers marţi la Bruxelles pentru întâlniri cu omologii său din Marea Britanie, Franţa şi Germania, la scurt timp după ce Washingtonul a anunţat sancţiuni suplimentare înpotriva unor oficiali iranieni din sectorul financiar, inclusiv împotriva guvernatorului băncii centrale din aceaată ţară.

Zarif a avut o întâlnire "bună şi constructivă" cu şefa politicii externe europene Federica Mogherini, a declarat acesta, adăugând că discuţiile cu reprezentanţii statelor europene vor continua în următoarele două săptămâni.


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Internaţional

UE solicită explicaţii Italiei pentru derapajul său bugetar
18 oct. T.T.


Bursele europene au închis în scădere
18 oct. I.I.


Iohannis, la reuniunea Consiliului European de toamnă
18 oct. T.T.


Hackerii, autorii atacului cibernatic ce a vizat Facebook
18 oct. V.I.


Putin susţine că ISIS a luat 700 de ostatici
18 oct. T.T.


Autorităţile din Belgia şi Franţa sechestrează camioane româneşti
18 oct. T.I.


Wall Street a deschis în scădere
18 oct. I.L.


Evaziune fiscală de miliarde de euro în Europa3
18 oct. Teona Tomoiagă


OMC: Milioane de locuri de muncă, pierdute din cauza războaielor comerciale
18 oct. E.A.


DONALD TRUMP, DESPRE CAZUL JAMAL KHASHOGG:"Nu-i acopăr pe saudiţi, vreau doar să ştiu adevărul"
18 oct. E.A.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.