MAREA BRITANIE:

Europa îşi protejează afacerile cu Iranul

16 mai. 07:47 Internaţional
V.D.
Europa îşi protejează afacerile cu Iranul

Puterile europene vor încerca să adopte măsuri care să asigure continuarea afacerilor cu Iranul, în cadrul acordului nuclear pe care Washingtonul l-a abandonat săptămâna trecută, a declarat astăzi ministrul de Externe Boris Johnson, transmite Reuters.

"Vom analiza redactarea unui pachet de măsuri, ca europeni, pentru a încuraja iranienii să rămână în acord", a declarat Johnson.

Ministrul a adăugat că unul dintre subiectele principale care vor fi discutate va fi protejarea prin toate mijloacele a companiilor britanice şi europene care ar putea dori să facă afaceri cu Iranul.

Ministrul german de Externe, Heiko Maas, a declarat la rândul său că puterile europene vor să menţină acordul cu Iranul fără Statele Unite

Uniunea Europeană şi Iranul au încercat marţi să salveze acordul nuclear în lipsa Statelor Unite, cu toate că unii diplomaţi şi-au exprimat îndoiala, în particular, că acordul poate supravieţui reintroducerii sancţiunilor americane de către preşedintele Donald Trump.

Ministrul iranian de Externe Mohammad Javad Zarif a mers marţi la Bruxelles pentru întâlniri cu omologii său din Marea Britanie, Franţa şi Germania, la scurt timp după ce Washingtonul a anunţat sancţiuni suplimentare înpotriva unor oficiali iranieni din sectorul financiar, inclusiv împotriva guvernatorului băncii centrale din aceaată ţară.

Zarif a avut o întâlnire "bună şi constructivă" cu şefa politicii externe europene Federica Mogherini, a declarat acesta, adăugând că discuţiile cu reprezentanţii statelor europene vor continua în următoarele două săptămâni.


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Internaţional

"Deutsche Bank" taie cel puţin 7.000 de posturi
25 mai. (A.V.)


Trump a anulat summitul cu liderul Coreei de Nord
25 mai. V.R.


LME vrea să lanseze contracte denominate în yuani
25 mai. ALINA VASIESCU


"Investitorii străini au peste 60% din capitalizarea totală de la Borsa Istanbul"
25 mai. A consemnat ALINA VASIESCU


DEŞI A AVUT CEA MAI MARE CREŞTERE DIN EUROPA, ÎN 2017,GfK: Puterea de cumpărare în România - printre cele mai mici din Europa
25 mai. RAMONA RADU


Directorul executiv şi şapte membri ai board-ului "Rusal" au demisionat
25 mai. A.V.


BURSELE DIN LUMEOscilaţii pe pieţele din Europa
25 mai. A.V.


Banca Centrală a Turciei intervine pentru susţinerea lirei
25 mai.


ÎN POFIDA SCANDALULUI CAMBRIDGE ANALYTICA,Numărul utilizatorilor americani de Facebook a crescut
25 mai. V.R.


Bursele europene au închis în scădere
24 mai. A.M.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.