MAREA BRITANIE:

Europa îşi protejează afacerile cu Iranul

16 mai. 2018 Internaţional
V.D.
Europa îşi protejează afacerile cu Iranul

Puterile europene vor încerca să adopte măsuri care să asigure continuarea afacerilor cu Iranul, în cadrul acordului nuclear pe care Washingtonul l-a abandonat săptămâna trecută, a declarat astăzi ministrul de Externe Boris Johnson, transmite Reuters.

"Vom analiza redactarea unui pachet de măsuri, ca europeni, pentru a încuraja iranienii să rămână în acord", a declarat Johnson.

Ministrul a adăugat că unul dintre subiectele principale care vor fi discutate va fi protejarea prin toate mijloacele a companiilor britanice şi europene care ar putea dori să facă afaceri cu Iranul.

Ministrul german de Externe, Heiko Maas, a declarat la rândul său că puterile europene vor să menţină acordul cu Iranul fără Statele Unite

Uniunea Europeană şi Iranul au încercat marţi să salveze acordul nuclear în lipsa Statelor Unite, cu toate că unii diplomaţi şi-au exprimat îndoiala, în particular, că acordul poate supravieţui reintroducerii sancţiunilor americane de către preşedintele Donald Trump.

Ministrul iranian de Externe Mohammad Javad Zarif a mers marţi la Bruxelles pentru întâlniri cu omologii său din Marea Britanie, Franţa şi Germania, la scurt timp după ce Washingtonul a anunţat sancţiuni suplimentare înpotriva unor oficiali iranieni din sectorul financiar, inclusiv împotriva guvernatorului băncii centrale din aceaată ţară.

Zarif a avut o întâlnire "bună şi constructivă" cu şefa politicii externe europene Federica Mogherini, a declarat acesta, adăugând că discuţiile cu reprezentanţii statelor europene vor continua în următoarele două săptămâni.


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Internaţional

ÎN SUA, DUPĂ DEMISIA DIPLOMATULUI AMERICAN CU CEL MAI ÎNALT RANG ÎN AFACERILE EUROPENE:Vot în Congres în sprijinul NATO
23 ian. T.I.


ÎN PANAMA:Papa Francisc - la Ziua Mondială a Tineretului
23 ian. T.T.


Bursele europene au deschis în scădere
23 ian. E.A.


Militar american, ucis în Afganistan
23 ian. L.T.


Trump îşi menţine discursul despre "starea Uniunii"
23 ian. D.I.


Wall Street a închis în scădere
23 ian. V.D.


LA MIJLOCUL ŞEDINŢEI:Bursele asiatice erau în creştere
23 ian. V.D.


NICOLAE BĂDĂLĂU:Parlamentarii europeni consideră neserioasă abordarea preluării comisiilor2
23 ian. M.I.


POLONIA:Guvernul aprobă pensii pentru mamele casnice cu cel puţin patru copii
23 ian. I.M.


Amazon rămâne cel mai valoros brand global, iar Ferrari conduce cursa celor mai puternice branduri
23 ian.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2019.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.