Maria Grapini a deschis Anul Centenarului cu un eveniment internaţional

12 ian. 19:25 Internaţional
D.I
Maria Grapini a deschis Anul Centenarului cu un eveniment internaţional

Europarlamentarul Maria Grapini a organizat miercuri, 10 ianuarie, un eveniment cultural internaţional în clădirea Parlamentului European, ca parte a celebrării Anului Centenarului, se arată într-un comunicat al biroului europarlametarului, remis astăzi redacţiei noastre.

Temele conferinţei internaţionale, organizată la Burxelles de grupul S&D, au inclus moştenirea culturală, prezentul alert şi perspectivele Balcanilor. Printre activităţile incluse s-au regăsit o expoziţie de fotografie, conferinţa, precum şi momente artistice. Finalul evenimentului a constat într-o seară culinară balcanică, unde participanţii au prezentat produse şi tradiţionale din regiune.

Printre participanţii la eveniment s-au regăsit Nicolae Voiculeţ, preotul Patriciu Vlaicu, un grup de studenţi de la Universitatea Politehnica, mass-media regională şi naţională, europarlamentari din întreg spectrul politic. O prezenţă importantă la eveniment a fost ambasadorul Luminiţa Odobescu, reprezentant permanent al României la UE. În audienţă s-au regăsit profesori universitari, specialişti în problemele Balcanilor, istorici, oameni politici, din România, Bulgaria, Grecia, Cipru, dar şi din state din afara spaţiului balcanic.

Evenimentul a debutat cu vernisajul expoziţiei fotografului bulgar Ivo Hadjimishev cu fotografii din Grecia, Bulgaria, România, Turcia, Albania, Macedonia, Serbia, Muntenegru, Bosnia- Herţegovina.

În cadrul conferinţei, Maria Grapini a moderat componenta referitoare la perspectivele Balcanilor, cu precizarea, din startul conferinţe.

"Vreau să dăm un mesaj puternic, da, putem să trăim în diversitate, în unitate, dar în diversitate cu unitatea noastră! Trebuie recunoscută istoria zbuciumată a acestei zone, precum trebuie înţeles că viitorul statelor din Balcani este alături de Occident. Balcanii sunt o parte a Europei, categoric! Europa unită este un proiect de viitor, din care ţările balcanice nu pot ieşi, pentru că ele fac parte din el!", a declarat europarlamentarul român.

Ambasadorul Luminiţa Odobescu, a reiterat ideea conform căreia politica pentru Balcanii occidentali se află printre priorităţile viitoarei preşedinţii a Uniunii Europene pe care o va deţine România.

"Sunt emoţionată şi fericită! Mulţumesc oaspeţilor, mulţumesc presei, sunt impresionată de interesul arătat şi sper să se înţeleagă faptul că muncesc pentru România, cu seriozitate, convingere şi din patriotism sincer! A fost un eveniment dedicat ţării noastre, în An de Centenar, din tot sufletul! Mă bucur că s-a văzut asta, mă bucur că am rezonat împreună!", a conchis europarlamentarul PPU-sl.


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Internaţional

Europarlamentarii cer boicotarea Cupei Mondiale din Rusia
21 apr. M.D.


Grecia va achiziţiona fregate din Franţa
21 apr. D.I.


Comisia Europeană vrea să prevină un nou scandal Volkswagen
21 apr. V.D.


Irakul a reluat plata compensaţiilor către Kuweit pentru Războiul din Golf
20 apr. D.I.


Gazprom cheamă Ucraina la curtea de arbitraj
20 apr. D.I.


Bursele europene au închis în creştere
20 apr. D.I.


FMI avertizează cu privire la normalizarea politiciilor monetare
20 apr. D.I.


Silvio Berlusconi critică Mişcarea 5 Stele
20 apr. D.I.


Prinţul Charles, desemnat succesorul reginei Elisabeta
20 apr. M.D.


Poliţia germană a dezamorsat o bombă în Berlin
20 apr. D.I.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.