Maria Grapini a deschis Anul Centenarului cu un eveniment internaţional

12 ian. 2018 Internaţional
D.I
Maria Grapini a deschis Anul Centenarului cu un eveniment internaţional

Europarlamentarul Maria Grapini a organizat miercuri, 10 ianuarie, un eveniment cultural internaţional în clădirea Parlamentului European, ca parte a celebrării Anului Centenarului, se arată într-un comunicat al biroului europarlametarului, remis astăzi redacţiei noastre.

Temele conferinţei internaţionale, organizată la Burxelles de grupul S&D, au inclus moştenirea culturală, prezentul alert şi perspectivele Balcanilor. Printre activităţile incluse s-au regăsit o expoziţie de fotografie, conferinţa, precum şi momente artistice. Finalul evenimentului a constat într-o seară culinară balcanică, unde participanţii au prezentat produse şi tradiţionale din regiune.

Printre participanţii la eveniment s-au regăsit Nicolae Voiculeţ, preotul Patriciu Vlaicu, un grup de studenţi de la Universitatea Politehnica, mass-media regională şi naţională, europarlamentari din întreg spectrul politic. O prezenţă importantă la eveniment a fost ambasadorul Luminiţa Odobescu, reprezentant permanent al României la UE. În audienţă s-au regăsit profesori universitari, specialişti în problemele Balcanilor, istorici, oameni politici, din România, Bulgaria, Grecia, Cipru, dar şi din state din afara spaţiului balcanic.

Evenimentul a debutat cu vernisajul expoziţiei fotografului bulgar Ivo Hadjimishev cu fotografii din Grecia, Bulgaria, România, Turcia, Albania, Macedonia, Serbia, Muntenegru, Bosnia- Herţegovina.

În cadrul conferinţei, Maria Grapini a moderat componenta referitoare la perspectivele Balcanilor, cu precizarea, din startul conferinţe.

"Vreau să dăm un mesaj puternic, da, putem să trăim în diversitate, în unitate, dar în diversitate cu unitatea noastră! Trebuie recunoscută istoria zbuciumată a acestei zone, precum trebuie înţeles că viitorul statelor din Balcani este alături de Occident. Balcanii sunt o parte a Europei, categoric! Europa unită este un proiect de viitor, din care ţările balcanice nu pot ieşi, pentru că ele fac parte din el!", a declarat europarlamentarul român.

Ambasadorul Luminiţa Odobescu, a reiterat ideea conform căreia politica pentru Balcanii occidentali se află printre priorităţile viitoarei preşedinţii a Uniunii Europene pe care o va deţine România.

"Sunt emoţionată şi fericită! Mulţumesc oaspeţilor, mulţumesc presei, sunt impresionată de interesul arătat şi sper să se înţeleagă faptul că muncesc pentru România, cu seriozitate, convingere şi din patriotism sincer! A fost un eveniment dedicat ţării noastre, în An de Centenar, din tot sufletul! Mă bucur că s-a văzut asta, mă bucur că am rezonat împreună!", a conchis europarlamentarul PPU-sl.


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Internaţional

EURODEPUTATUL CRISTIAN PREDA: Guvernul PSD-ALDE trage chiulul
16 ian. E.A.


Parlamentul dezbate moţiunea de cenzură împotriva lui May
16 ian. E.A.


Wall Street a deschis în creştere
16 ian. M.I.


Renault se pregăteşte să-l înlocuiască pe Ghosn
16 ian. E.A.


SERGHEY LAVROV:Rusia "nu-şi freacă mâinile" după respingerea acordului Brexit
16 ian. P.E.


COMISIA EUROPEANĂ:Acordul Brexitului nu este renegociabil
16 ian. E.A.


Merkel regretă respingerea acordului Brexit
16 ian. E.M.


Theresa May: "Părăsim UE pe 29 martie"
16 ian. A.T.


BOGDAN CHIREAC:Brexit - rezultatul unei campanii de fake news
16 ian. M.I.


Bursele asiatice închid în teritoriu mixt
16 ian. M.I.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2019.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.