MARINE LE PEN:

"Macron nu a prezentat nici cea mai mică probă care să justifice atacurile din Siria" 1

16 apr. 2018 Internaţional
M.D.
Marine Le Pen (sursa foto: Facebook)
Marine Le Pen (sursa foto: Facebook)

Preşedinta Frontului Naţional (FN, extrema dreaptă) Marine Le Pen a apreciat, astăzi, că Emmanuel Macron "nu a prezentat nici măcar un început de probe" cu privire la utilizarea armelor chimice de către regimul lui Bashar al-Assad pentru a justifica atacurile din Siria, notează AFP.

Cu câteva ore înaintea unei dezbateri, fără vot, în dosarul sirian, în Parlament, ea a apreciat, la France 2, că Emmanuel Macron nu a prezentat "în niciun caz" aceste probe, duminică, într-un interviu acordat BFMTV, RMC şi Mediapart iar "francezii şi-au dat aseama".

"Realitatea este că o parte a discursului (lui Macron) este cel puţin deficitar. Preşedintele Republicii ştie foarte bine că a încălcat dreptul internaţional. El încearcă să creeze o noţiune de legitimitate internaţională", a acuzat ea, însă "comunitatea internaţională nu a intervenit, pentru că nu a existat un vot la ONU", a subliniat le Pen.

"Emmanuel Macron nu a putut să prezinte măcar un început de probe care să justifice atacurile militare", a acuzat ea.

"Eu nu am încredere în nimeni, eu am încredere în inspectorii internaţionali sosiţi sâmbătă pe teren pentru a face o anchetă şi a prezenta concluzii. Înainte ca ei să aterizeze, Emmanuel Macron a decis" să atace, a denunţat ea.

"Nu intervii într-un stat străin atunci când n-ai nicio probă şi nu le laşi timp inspectorilor internaţionali" să ancheteze, a insistat ea.

În opinia sa, "problema" este cine va lua puterea dacă Bashar al-Assad va lăsa frâiele. Ea consideră că "fundamentalişti din Statul Islamic (SI) şi toate grupurile care-l susţin" şi care, în acel moment, "vor deschide larg porţile Siriei, antrenând o scufundare în migraţie", a apreciat ea.

Parlamentarii francezi dezbat, astăzi, fără să voteze, începând de la ora locală 17.00 (18.00, ora României), pe tema operaţiunii efectuate în noaptea de vineri spre sâmbătă de Franţa, Matrea Britanie şi Statele Unite contra Siriei.


Opinia cititorului: 1
1.   fără titlu
mesaj trimis de anonim în data de 16.04.2018, 13:33

Voi ne credeti la fel de imbecili ca si voi?

Ce sens avea Assad sa bombardeze - indiferent cu ce - Dhouma daca armata si rusii scosesera practic din oras toti rebelii? 

SUA si Rusia supvravegheasera impreuna distrugerea armelor chimiceale lui assad inca in 2013.  

Dar nimeni nu stie daca nu cumva SUA aprovizioneaza chiar ei pe asa-zisii rebeli si Stat Islamic - pe care tot ei i-au creat si finantat? Adica SUA are voie ce altii nu au voie? 

Un filmulet de 2 lei pe care orice tembel de jihadist tembeli din castile albe (organizatie islamista creata si finantata de SUA) poate face e suficient sa bombardezi o tara intrega a- ca asa vrea muschii tai? 

SUA Anglia si Franta - ce fel de democratii sunt - daca nici nu se ostenesc sa ceara acordul Parlamentelor din tarile lor?  

Ce fel de democratie se raspindeste pe glob - democratia lui "fac ce vreau eu ca eu sunt cel mai tare din parcare"?  

Asta sprijinim noi - fara jena? 

Sa ne consideram norocosi ca am ajuns colonia SUA si sub ocupatiua armatei SUA - caci nu ne mai bombardeaza daca nu le convine ceva la noi?

Articole din aceeaşi secţiune

Internaţional

Dăncilă anunţă că ambasada României din Israel va fi mutată la Ierusalim3
24 mar. T.T.


China va intensifica supervizarea companiilor financiare de importanţă sistemică
24 mar. T.T.


Manifestaţie la Barcelona împotriva partidului Vox
24 mar. T.C.


PENTRU MODERNIZAREA REŢELEI DE CĂI FERATE:Germania alocă Deutsche Bahn 50 miliarde euro
24 mar. M.T.


ÎN 27 MARTIE:Transportatorii români vor protesta la Strasbourg
24 mar. T.V.


ÎN TURCIA:JP Morgan şi alte bănci - anchetate după deprecierea semnificativă a lirei
24 mar. T.S.


Manifestaţii împotriva corupţiei şi scumpirilor în Rusia2
24 mar. I.T.


SCANDAL DE PEDOFILIE: Papa Francisc acceptă demisia cardinalului Riccardo Ezzati
24 mar. M.C.


Theresa May salută căderea "califatului"2
24 mar. V.T.


Nouă manifestaţie tensionată a "vestelor galbene" în Franţa
23 mar. L.R.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2019.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.