MARINE LE PEN:

"Macron nu a prezentat nici cea mai mică probă care să justifice atacurile din Siria" 1

16 apr. 12:29 Internaţional
M.D.
Marine Le Pen (sursa foto: Facebook)
Marine Le Pen (sursa foto: Facebook)

Preşedinta Frontului Naţional (FN, extrema dreaptă) Marine Le Pen a apreciat, astăzi, că Emmanuel Macron "nu a prezentat nici măcar un început de probe" cu privire la utilizarea armelor chimice de către regimul lui Bashar al-Assad pentru a justifica atacurile din Siria, notează AFP.

Cu câteva ore înaintea unei dezbateri, fără vot, în dosarul sirian, în Parlament, ea a apreciat, la France 2, că Emmanuel Macron nu a prezentat "în niciun caz" aceste probe, duminică, într-un interviu acordat BFMTV, RMC şi Mediapart iar "francezii şi-au dat aseama".

"Realitatea este că o parte a discursului (lui Macron) este cel puţin deficitar. Preşedintele Republicii ştie foarte bine că a încălcat dreptul internaţional. El încearcă să creeze o noţiune de legitimitate internaţională", a acuzat ea, însă "comunitatea internaţională nu a intervenit, pentru că nu a existat un vot la ONU", a subliniat le Pen.

"Emmanuel Macron nu a putut să prezinte măcar un început de probe care să justifice atacurile militare", a acuzat ea.

"Eu nu am încredere în nimeni, eu am încredere în inspectorii internaţionali sosiţi sâmbătă pe teren pentru a face o anchetă şi a prezenta concluzii. Înainte ca ei să aterizeze, Emmanuel Macron a decis" să atace, a denunţat ea.

"Nu intervii într-un stat străin atunci când n-ai nicio probă şi nu le laşi timp inspectorilor internaţionali" să ancheteze, a insistat ea.

În opinia sa, "problema" este cine va lua puterea dacă Bashar al-Assad va lăsa frâiele. Ea consideră că "fundamentalişti din Statul Islamic (SI) şi toate grupurile care-l susţin" şi care, în acel moment, "vor deschide larg porţile Siriei, antrenând o scufundare în migraţie", a apreciat ea.

Parlamentarii francezi dezbat, astăzi, fără să voteze, începând de la ora locală 17.00 (18.00, ora României), pe tema operaţiunii efectuate în noaptea de vineri spre sâmbătă de Franţa, Matrea Britanie şi Statele Unite contra Siriei.


Opinia cititorului: 1
1.   fără titlu
mesaj trimis de anonim în data de 16.04.2018, 13:33

Voi ne credeti la fel de imbecili ca si voi?

Ce sens avea Assad sa bombardeze - indiferent cu ce - Dhouma daca armata si rusii scosesera practic din oras toti rebelii? 

SUA si Rusia supvravegheasera impreuna distrugerea armelor chimiceale lui assad inca in 2013.  

Dar nimeni nu stie daca nu cumva SUA aprovizioneaza chiar ei pe asa-zisii rebeli si Stat Islamic - pe care tot ei i-au creat si finantat? Adica SUA are voie ce altii nu au voie? 

Un filmulet de 2 lei pe care orice tembel de jihadist tembeli din castile albe (organizatie islamista creata si finantata de SUA) poate face e suficient sa bombardezi o tara intrega a- ca asa vrea muschii tai? 

SUA Anglia si Franta - ce fel de democratii sunt - daca nici nu se ostenesc sa ceara acordul Parlamentelor din tarile lor?  

Ce fel de democratie se raspindeste pe glob - democratia lui "fac ce vreau eu ca eu sunt cel mai tare din parcare"?  

Asta sprijinim noi - fara jena? 

Sa ne consideram norocosi ca am ajuns colonia SUA si sub ocupatiua armatei SUA - caci nu ne mai bombardeaza daca nu le convine ceva la noi?

Articole din aceeaşi secţiune

Internaţional

SERBIA: Proteste de amploare împotriva preşedintelui Aleksandr Vucici
16 dec. E.A.


Pensionari spanioli manifestează pentru "pensii demne"
16 dec. E.A.


ONU AVERTIZEAZĂ: Două milioane de venezueleni ar putea părăsi ţara
16 dec. M.C.


T-Mobile US şi Sprint anticipează aprobarea fuziunii lor
16 dec. I.P.


DUPĂ 23 DE ANI DE ACTIVITATE:The Weekly Standard îşi încetează apariţia
15 dec. T.T.


ÎN URMA ATENTATULUI JIHADIST SOLDAT CU PATRU MORŢI:Strasbourg, consolat de Macron1
15 dec. T.I.


MARIO DRAGHI:Există o încredere continuă în economia UE
15 dec. A.T.


Pachet de reforme a zonei euro, aprobat de UE
15 dec. I.I.


MAE regretă iniţierea formării armatei kosovare
15 dec. T.L.


MAE: Consulatul General al României la Manchester, inaugurat
15 dec. T.T.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.