Gala BURSA 2018

Măsuri mai drastice în privinţa refugiaţilor

11 iul. Politică
O.D.
Măsuri mai drastice în privinţa refugiaţilor

Relativ diminuată, problema azilanţilor îi preocupă în continuare pe liderii europeni. Refugiaţilor nu ar mai trebui să li se permită să depună cereri de azil pe teritoriul Uniunii Europene (UE), a declarat ministrul de interne al Austriei, Herbert Kickl, susţinând că pe viitor solicitările vor trebui făcute în altă parte.

O astfel de politică este necesară pe termen mediu şi lung pentru a pune capăt business-ului inuman al traficului de persoane, a subliniat ministrul reprezentant al extremei drepte, înainte de a prezida o reuniune a miniştrilor de interne ai ţărilor din UE, la Innsbruck: "Din acest motiv, răspunsul logic ar trebui să fie acela că cererile de azil nu mai pot fi depuse decât din afara UE".

În plus, nici centrele pentru debarcarea migranţilor pe care UE le preconizează în regiuni precum Africa de Nord nu ar trebui să mai accepte astfel de cereri, a continuat ministrul, membru al Partidului Libertăţii, reiterând poziţia guvernului de la Viena. Kickl a propus ca refugiaţii care caută protecţie în ţările din UE să poată depune cereri în sau lângă regiunile lumii aflate în criză, însă el nu a precizat în ce mod ar putea fi pus acest lucru în aplicare.

Şapte migranţi din Irak şi unul din Iran au fost prinşi de poliţiştii de frontieră constănţeni după ce au intrat ilegal din ţară. Ei au fost depistaţi în zona Mănăstirii Dervent şi au spus că doreau să ajungă în Anglia.

Poliţiştii de frontieră au stabilit că grupul este format din şapte cetăţeni irakieni şi un cetăţean iranian, trei bărbaţi şi trei femei, cu vârste cuprinse între 25 şi 48 de ani şi doi minori, în vârstă de 9 luni, respectiv 2 ani. Persoanele respective au declarat oamenilor legii că intenţionau să ajungă în Anglia pentru un trai mai bun. În cauză, poliţiştii de frontieră, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Medgidia, efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat. La încheierea cercetărilor, cele opt persoane au fost predate autorităţilor din Bulgaria pentru continuarea cercetărilor.


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Politică

George Ciamba, nominalizat pentru portofoliul Afacerilor Europene
13 nov. V.D.


DAN BARNA:Dragnea şi PSD târăsc România în afara Europei
13 nov. V.D.


TIMMERMANS: Nu există nicio discuţie privind art. 7 şi România
13 nov. V.D.


Claudiu Manda a fost audiat la DNA
13 nov. V.D.


KLAUS IOHANNIS:Singurul scop al Guvernului este să-l scape pe Dragnea de închisoare
13 nov. V.D.


Niculae Bădălău, audiat la DNA
13 nov. V.D.


DRAGNEA DESPRE FIREA:"Să stea liniştită, am suficientă bărbăţie"
13 nov. A.P.


DRAGNEA, DESPRE DEMERSUL DE LA ÎCCJ:Dorinţa mea - să fim judecaţi de completuri constituite legal
13 nov. E.M.


Camera Deputaţilor: Badea, votat să rămână preşedintele ASF
13 nov. M.G., T.T.


GABRIELA FIREA:CEx va decide un preşedinte interimar al PSD Bucureşti2
13 nov. V.D.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.