MCIN:

Proiectul României "Mnemonics", apreciat de presa internaţională

14 iun. 2018 Miscellanea
M.D.
 Proiectul României "Mnemonics", apreciat de presa internaţională

Proiectul "Mnemonics", cu care România participă la cea de-a 16-a ediţie a Expoziţiei Internaţionale de Arhitectură - La Biennale di Venezia, a fost apreciat până acum atât de vizitatorii pavilionului României din Giardini della Biennale şi ai Noii Galerii a Institutului Român de Cultură şi Cercetare Umanistică (IRCCU) din Veneţia, cât şi de presa internaţională, anunţă Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale.

Potrivit cotidianului britanic The Guardian, "pavilionul României vine cu o abordare ludică şi se apropie de spaţiul public dintre blocuri, ca un simbol al urbanizării rapide a ţării din a doua parte a secolului al XX-lea", în timp ce publicaţia internaţională Monocle apreciază, într-un montaj video, că "România a provocat printr-o expoziţie bine executată şi fermecătoare, construită pe rememorare şi amintiri ale copilăriei noastre petrecute pe terenuri de joacă şi petece de iarbă. (...) Comentariul său dezvăluie puterea unei naţiuni de a genera un cadru frumos cu o idee evocatoare şi, mai mult, cum poate schimba percepţii".

Proiectul "Mnemonics" pune în discuţie funcţia social-culturală a spaţiului liber al oraşelor româneşti. Conceptul "Mnemonics", într-o abordare scenografică, descrie un vast teritoriu al libertăţii mai multor generaţii din România - libertatea de mişcare, libertatea intenţiei şi a imaginaţiei, libertatea reaccesării amintirilor copilăriei şi a reaproprierii aspectelor sale ludice maturităţii. Esenţa "Mnemonics" constă într-o viziune optimistă, fără nostalgie, asupra spaţiului dintre blocurile oraşelor din România care aşteaptă impulsul contemporan pentru viitor.

Bienala de Arhitectură de la Veneţia este un eveniment internaţional de mare prestigiu care ilustrează un dialog cultural de mare amploare între ţările lumii. Aceasta se desfăşoară în perioada 26 mai - 25 noiembrie.


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Miscellanea

ZOLTAN NAGY-BEGE, ANRE:"Preţul energiei electrice şi al gazelor pentru populaţie nu va creşte, în acest an"1
26 mar. A.I.


INFRASTRUCTURĂ TRANSFRONTALIERĂ DE SĂNĂTATE:Primul contract de finanţare semnat în cadrul Programului România-Ucraina
26 mar. L.I.


"CURSA DE 48H":Un studiu de caz asupra efectelor oboselii la volan
26 mar. I.M.


Nava de semnalizare ''Concordia EU 2019'' va fi lansată la apă în prezenţa ministrului Transporturilor
26 mar. I.M.


Continuă achiziţia sistemului pentru rachete anti-navă
26 mar. I.Ghe.


INVESTIŢIE DE 22 MILIOANE DE EUROCentral District 4 Elemente, cel mai recent proiect al dezvoltatorului Forty Management
25 mar. I.V.


BILANŢUL POLIŢIEI ROMÂNE PENTRU 2018:Al şaptelea an cu scădere a criminalităţii sesizate
25 mar. V.D.


POTRIVIT INS, ÎN 2018:Investiţiile în lucrări de construţii noi au depăşit 36 miliarde lei
25 mar. I.T.


ÎN 2018:Producţia de carne de pasăre în UE a atins un nou record
25 mar. T.M.


Lipsa apei curate, un pericol mai mare decât conflictele armate
25 mar. O.D.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2019.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.