MDRAP: 68 milioane euro, disponibili pentru dezvoltarea rutieră

24 nov. 2017 Fonduri Europene
G.F.
MDRAP: 68 milioane euro, disponibili pentru dezvoltarea rutieră

Ministrul delegat pentru Fonduri Europene, Marius Nica, a semnat astăzi, în prezenţa viceprim-ministrului Paul Stănescu, un contract de finanţare în valoare de peste 68 milioane euro fonduri europene, pentru reabilitarea şi modernizarea Axei rutiere strategice 2: Botoşani -Iaşi, anunţă Ministerul Dezvoltării, prin intermediul unui comunicat de presă.

"Modernizarea drumurilor de legătură cu reţeaua europeană de transporturi va conduce la creşterea economică locală. Cel mai mare câştig va fi al locuitorilor judeţelor Iaşi şi Botoşani, care vor avea acces la locuri de muncă mai bine plătite sau îşi vor putea dezvolta propriile afaceri", a afirmat ministrul Marius Nica, potrivit sursei citate.

După finalizarea lucrărilor de investiţii, care se vor desfăşura pe parcursul a 57 de luni, vor fi reconstruite şi modernizate drumuri judeţene în lungime de peste 100 km, astfel încât peste 54.000 de persoane vor beneficia de o infrastructură secundară modernizată, care asigură accesul la coridoarele TEN-T.

Proiectul vizează îmbunătăţirea situaţiei actuale a infrastructurii de transport din zonă, interconectarea la reţelele de transport judeţene cu acces la reţeaua TEN-T şi la polul de creştere Iaşi, beneficiarii săi fiind cei peste 54.000 de locuitori din cele 15 comune aflate de-a lungul traseului propus spre reabilitare, cei 650 de operatori economici locali, precum şi turiştii care vizitează regiunea.

Rezultatele aşteptate la sfârşitul perioadei de implementare a proiectului inclus creşterea cu peste 30% a vitezei medii de deplasare a autovehiculelor şi creşterea siguranţei rutiere.

Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Fonduri Europene

PENTRU CONSTRUCŢIA UNEI FABRICIBEI împrumută "Arctic" cu 68 de milioane de euro
16 iul.


LA PROPUNEREA EURODEPUTATULUI ROMÂN MARIA GRAPINI,Parlamentul European a alocat un plus de 800.000 de euro IMM-urilor
13 iul. A.V.


La judecată cu Ministerul Fondurilor Europene
04 iul. G.M.


PAS SPRE SECOLUL XXIFonduri europene pentru digitalizarea documentelor
27 iun. O.D.


CORINA CREŢU, COMISAR EUROPEAN:"România are nevoie de proiecte noi, ca să evităm riscul dezangajărilor de fonduri"1
21 iun. ALINA VASIESCU


CORESPONDENŢĂ DE LA BRUXELLES / CORINA CREŢU, COMISAR EUROPEAN:"Fac apel la realizarea unui acord pentru bugetul UE înaintea alegerilor parlamentare din 2019"1
20 iun. ALINA VASIESCU


ROVANA PLUMB, MINISTRUL FONDURILOR EUROPENE:"Există întârzieri în privinţa absorbţiei de fonduri europene pentru infrastructura rutieră şi feroviară"
13 iun.


Profesori plătiţi din fonduri UE pentru a preda şi în mediul rural2
06 iun. O.D.


KLAUS IOHANNIS:"Guvernul să se ocupe mai intens de absorbţia fondurilor UE"
23 mai.


ROVANA PLUMB: "Plănuim o absorbţie de 1,9 miliarde euro din fonduri UE, în 2018"
09 mai.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.