MDRAP: 68 milioane euro, disponibili pentru dezvoltarea rutieră

24 nov. 2017 Fonduri Europene
G.F.
MDRAP: 68 milioane euro, disponibili pentru dezvoltarea rutieră

Ministrul delegat pentru Fonduri Europene, Marius Nica, a semnat astăzi, în prezenţa viceprim-ministrului Paul Stănescu, un contract de finanţare în valoare de peste 68 milioane euro fonduri europene, pentru reabilitarea şi modernizarea Axei rutiere strategice 2: Botoşani -Iaşi, anunţă Ministerul Dezvoltării, prin intermediul unui comunicat de presă.

"Modernizarea drumurilor de legătură cu reţeaua europeană de transporturi va conduce la creşterea economică locală. Cel mai mare câştig va fi al locuitorilor judeţelor Iaşi şi Botoşani, care vor avea acces la locuri de muncă mai bine plătite sau îşi vor putea dezvolta propriile afaceri", a afirmat ministrul Marius Nica, potrivit sursei citate.

După finalizarea lucrărilor de investiţii, care se vor desfăşura pe parcursul a 57 de luni, vor fi reconstruite şi modernizate drumuri judeţene în lungime de peste 100 km, astfel încât peste 54.000 de persoane vor beneficia de o infrastructură secundară modernizată, care asigură accesul la coridoarele TEN-T.

Proiectul vizează îmbunătăţirea situaţiei actuale a infrastructurii de transport din zonă, interconectarea la reţelele de transport judeţene cu acces la reţeaua TEN-T şi la polul de creştere Iaşi, beneficiarii săi fiind cei peste 54.000 de locuitori din cele 15 comune aflate de-a lungul traseului propus spre reabilitare, cei 650 de operatori economici locali, precum şi turiştii care vizitează regiunea.

Rezultatele aşteptate la sfârşitul perioadei de implementare a proiectului inclus creşterea cu peste 30% a vitezei medii de deplasare a autovehiculelor şi creşterea siguranţei rutiere.

Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Fonduri Europene

Spitalele româneşti pot accesa facil fondurile europene
19 apr. D.I.


MFE va lansa iniţiative de comunicare a posibilităţilor de finanţare din fonduri europene
13 apr. D.I.


Corina Creţu a discutat cu miniştrii responsabili pentru politica regională despre politica de coeziune post-2020
12 apr. D.I.


INACO:O nouă linie de finanţare europeană de 50 de milioane euro lansată pentru îmbunătăţirea competitivităţii întreprinderilor mici şi mijlocii din zona Deltei Dunării
03 apr. D.I.


ÎN PRIMUL DECENIU DE LA ADERAREFondurile europene atrase de România au dus la majorarea PIB cu 13,6%
02 apr.


A fost lansat apelul de proiecte pentru Programul "Îmbunătăţirea Calităţii Vieţii Populaţiei în Oraşele Mici şi Mijlocii"
30 mar. D.I.


Fondurile europene atrase de România, în primul deceniu de la aderare, au dus la creşterea PIB-ului cu 13,6%
30 mar. M.D.


Subvenţii de un miliard de euro pentru zona montană
28 mar. O.D.


EUROPARLAMENTARUL DANIEL BUDA:"Comparativ cu alte state, gradul de absorbţie a fondurilor europene în sectorul agricol din România este unul ruşinos"5
27 mar. Ramona Radu


ÎN 2018Finanţare de 700 de milioane de euro de la BEI pentru proiecte din Balcanii de Vest
12 mar.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.