Mecanicii de reparaţii de la metrou iau în considerare intrarea în grevă

11 dec. 2019 Miscellanea
A.I.G
Sursa foto: metrorex.ro
Sursa foto: metrorex.ro

Angajaţii Uzinei de Reparaţii pentru metrou au mandatat conducerea sindicatului din care fac parte să ducă până la capăt conflictul de muncă declanşat cu angajatorul Alstom, inclusiv intrarea în grevă generală, a declarat astăzi Cristian Budu, preşedintele sindicatului de la uzina care efectuează lucrările de reparaţii pentru ramele de metrou, potrivit Agerpres.ro.

Ion Rădoi, preşedintele Unităţii, Sindicatul Liber din Metrou (USLM), a comentat: "Metroul va circula o zi-două, după care, ca urmare a faptului că nu se fac intervenţiile, reparaţiile şi toate celelalte, vom trage trenurile pe dreapta şi se închide metroul. Să nu uităm că în conformitate cu legea, nu numai ei, ci şi noi toţi ceilalţi avem dreptul la grevă de solidaritate, care, ce-i drept, nu poate să depăşească opt ore, dar o facem cu brio".

Lucrătorii de la uzina de reparaţii pentru metrou sunt angajaţi ai companiei Alstom, a precizat preşedintele USLM.

Cristian Budu, preşedintele sindicatului de la Uzina de Reparaţii pentru metrou, a menţionat: "Suntem în conflict cu dânşii (cu Alstom - n. r.), avem tabele de semnături, avem dosare depuse la ITM, prin care solicităm concilierea. Mandatul încredinţat de angajaţii noştri este acela de a merge până la capăt, inclusiv cu greva de avertisment, inclusiv cu greva generală, dacă vineri, adică pe data de 13 decembrie, nu ajungem la un consens cu dânşii în ceea ce priveşte câteva propuneri de modificări ale prevederilor contractului colectiv de muncă, cât şi a salariilor".

Acesta a precizat că vineri va avea loc discuţia cu reprezentantul ITM, iar în cazul lipsei obţinerii unui consens există posibilitatea declanşării grevei.

El a susţinut că lucrătorii de la Uzina de Reparaţii pentru metrou sunt foarte stresaţi, deoarece nu ştiu ce îi aşteaptă în viitor, în contextul în care drepturile angajaţilor au fost diminuate treptat de către compania franceză care asigură mentenanţa sistemului de la metrou, potrivit sursei citate.


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Miscellanea

IOHANNIS: "Se lucrează la o legislaţie pentru a preveni intrarea pe piaţa 5G a unor firme asupra cărora planează suspiciuni"
12 aug. J.P.


ORBAN:"Pe Firea au apucat-o investiţiile în ultimele două luni de mandat"
12 aug. J.P.


IOHANNIS:"Prea mulţi ani, în timpul guvernărilor PSD, aceşti interlopi au fost toleraţi"1
12 aug. J.P.


România nu va lua vaccinul anti-COVID dezvoltat de ruşi6
12 aug. J.P.


Prefectul de Galaţi cere declararea judeţului ca zonă calamitată
12 aug. Ana Felea


Reţea de traficanţi de etnobotanice, destructurată la Buzău
12 aug. Ana Felea


Suceava se află în scenariul verde, în care copii vor merge la şcoală
12 aug. A.P.


Viitorul industriei telecomunicaţiilor, la răscruce1
12 aug. A.T.


INSTITUTUL NAŢIONAL DE SĂNĂTATE PUBLICĂ:"Şcoala se va închide la 3 cazuri de infectare în clase diferite"
12 aug. A.P.


Un tren a deraiat şi a luat foc în Scoţia
12 aug. A.P.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2020.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.