MedLife a cumpărat platforma SfatulMedicului.ro

14 iun. 2018 Piaţa de Capital
A.I.

Mihai Marcu: "Vom face şi alte investiţii în digitalizare" 

MedLife (M) a achiziţionat integral platforma medicală SfatulMedicului.ro, managementul platformei urmând să fie integral independent de prestatorul de servicii medicale şi de administratorii actuali ai acestuia, se arată într-un raport al emitentului remis Bursei de Valori Bucureşti (BVB). Mihai Marcu, preşedintele şi CEO al MedLife, a declarat: "Pe măsură ce avansează tehnologia, implicaţiile asupra medicinei sunt tot mai evidente - consumul digital reconfigurează abordări tradiţionale ale consumatorului, apare un nou tip de pacient care doreşte să fie informat şi care vrea să aibă acces la aplicaţii şi device-uri care îi eficientizează experienţa din punctul de vedere al timpului şi al costurilor, iar ca urmare a acestor schimbări piaţa serviciilor medicale se transformă la rândul ei. Servicii care erau considerate de neimaginat în urmă cu 20 - 30 de ani, precum accesarea rezultatelor sau a dosarului electronic de pe orice device şi din orice colţ al lumii sau monitorizarea la distanţă a pacienţilor cu boli cronice, astăzi sunt o normalitate".

Potrivit lui Mihai Marcu, adiţional achiziţei platformei SfatulMedicului.ro, MedLife va face şi alte investiţii în digitalizare, care vor configura noi comportamente în rândul pacienţilor români.

"Ca urmare a acestei tranzacţii, Sfatulmedicului.ro va păstra echipa care a derulat proiectul în toţi aceşti ani, iar pentru a păstra independenţa şi imparţialitatea faţă de piaţă, managementul va fi integral independent de MedLife şi de actualii administratori", a conchis CEO-ul prestatorului de servicii medicale.

Potrivit comunicatului emitentului, platforma online a fost înfiinţată în urmă cu 15 ani, fiind în topul site-urilor dedicate segmentului de sănătate din România.

SfatulMedicului.ro înregistrează o medie lunară de peste 3,2 milioane de utilizatori unici, respectiv peste 12 milioane de afişări. Adiţional serviciului de informare, utilizatorii accesează pe această platformă serviciul de autoevaluare medicală şi interpretarea online a analizelor, se arată în comunicat. La finalul lunii mai a acestui an, MedLife a anunţat că a finalizat tranzacţia de cumpărare a pachetului de 90% de acţiuni al companiei Ghencea Medical Center din Bucureşti, după ce, la începutul lunii, aducea la cunoştinţa pieţei finalizarea achiziţiei integrale a diviziei de servicii medicale Polisano.

Pentru primul trimestru al acestui an, prestatorul de servicii medicale a raportat un profit net, la nivel consolidat, de 4,388 milioane de lei, în creştere cu 3,6% faţă de cel obţinut în aceeaşi perioadă a anului trecut, în timp ce cifra de afaceri a urcat cu 19,9%, până la 176,228 de milioane de lei.

Începând cu luna decembrie a anului 2016, acţiunile MedLife se tranzacţionează la BVB, pachetul majoritar fiind deţinut de familia Marcu.

Valoarea de piaţă a companiei la bursă este de 679,8 milioane de lei.

Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Piaţa de Capital

ANCA PĂLTINEANU, TRADEVILLE:"Evoluţia pieţei, asemănătoare cu cea a principalelor burse europene"
23 ian. M.I.


PENTRU MAJORAREA FILIALEI SMART CU MAXIM 18 MILIOANE LEI:Acţionarii Transelectrica - convocaţi din nou
23 ian. Teona Tomoiagă


LA MIJLOCUL ŞEDINŢEI:Lichiditate de 8,86 milioane de euro pe BVB
23 ian. I.M.


Indicii BVB au deschis în teritoriul negativ
23 ian. V.D.


BVB/PRIME TRANSACTION"Ordine mari de cumpărare duc piaţa pe plus"1
23 ian. ANDREI IACOMI


ÎN ADUNAREA DE IERIAcţionarii Romgaz au aprobat constituirea unei companii, în asociere cu SAPE3
23 ian. MIHAI GONGOROI


DAN POPOVICI, OTP ASSET MANAGEMENT:"Fondurile de investiţii - slab afectate de corecţiile BVB"10
23 ian. A consemnat Andrei Iacomi


Indicii BVB au închis în teritoriu pozitiv
22 ian. M.I.


LA MIJLOCUL ŞEDINŢEI:Lichiditate de 1,28 milioane de euro pe BVB
22 ian. V.D.


Indicii BVB au deschis în teritoriu mixt
22 ian. E.A.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2019.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.