Meşteşugarii îşi prezintă arta într-un "colţ de Bucureşti"

29 sep. Cultură
O.D.
Meşteşugarii îşi prezintă arta într-un "colţ de Bucureşti"

Prima ediţie a evenimentului "Un colţ de Bucureşti" găzduit de Muzeul Naţional al Satului "Dimitrie Gusti" se desfăşoară la finalul acestei săptămâni, pe 3 şi 4 octombrie. Evenimentul organizat de Asociaţia pentru Meşteşug şi Tradiţie îşi propune să promoveze arta meşterilor populari şi artiştilor plastici din Bucureşti. În cele două zile, în curţile gospodăriilor din muzeu, vor avea loc şi demonstraţii meşteşugăreşti, ateliere pentru copii şi pentru adulţi.

Cei care doresc să repare sau să restaureze o ie, icoană, opinci sau curele o pot face pe loc, deoarece meşterii vor avea uneltele şi materialele necesare.

În cele două zile, artiştii Teatrului Muzical Ambasadorii vor prezenta spectacolul de balet "Frumoasa şi Bestia", adaptare a celebrei poveşti scrise de Charles Perrault, o creaţie coregrafică semnată de Valentin Stoica, prim-balerin al Operei Naţionale Bucureşti.

Spectacolul face parte din programul SAMER 2020, iniţiat de Ministerul Culturii. Asociaţia pentru Meşteşug şi Tradiţie are ca scop susţinerea, stimularea şi dezvoltarea practicării meşteşugurilor artistice tradiţionale, a activităţilor şi produselor din sfera artei populare, dar şi a produselor artizanale şi creaţiilor artistice realizate manual.

Îşi propune de asemenea perpetuarea în viitor a valorilor culturale naţionale moştenite şi conservarea acestora.

Membrii asociaţiei sunt împărţiţi în două secţiuni care vizează două mari segmente de preocupări, şi anume artă tradiţională românească, secţie unde regăsim meşteri populari care practică un meşteşug artistic şi care activează pentru conservarea, păstrarea şi ducerea mai departe a meşteşugului practicat şi secţia artizanat reprezentată de creatori de handmade şi de artă populară contemporană.

Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Cultură

Lucrări de Nicolae Tonitza, adjudecate în licitaţia online "Top 100 Mari Maeştri ai Artei Româneşti"
23 oct. A.P.


EFECTELE CRIZEI SANITAREDezastru în zona culturii2
13 oct. O.D.


BOGDAN GHEORGHIU:''Fiecare segment al patrimoniului cultural din România ne deschide porţile către turismul intern şi internaţional''
07 oct. G.U.


BOGDAN GHEORGHIU, MINISTRUL CULTURII:''Sperăm ca numărul de infectări cu SARS-CoV-2 să scadă, pentru a redeschide pentru public sălile de spectacole''1
07 oct. G.U.


Luca Dinulescu, PR & Marketing Manager Rao:"Migrarea în virtual nu rupe lanţul clasic al transmiterii informaţiei, care are cartea în centru"
30 sep. A consemnat Dan Nicolaie


Elevii pot propune proiecte pentru Noaptea Muzeelor
29 sep. O.D.


150 de lucrări originale ale lui Salvador Dali, expuse la Muzeul Judeţean Buzău
22 sep. S.B.


CULTURĂMilioane de euro pentru revitalizarea unor monumente istorice
18 sep. D.N.


MNAC anunţă prelungirea termenului pentru înscrierea la procedura de achiziţii publice de artă contemporană
16 sep. A.P.


Romanian Design Week participă la London Design Festival cu şapte proiecte
14 sep. A.B

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2020.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.