MFE va oferi sprijin tinerilor care nu urmează un program de formare sau sunt şomeri

14 mai. 2015 Companii-Afaceri
Elena Deacu

Tinerii vor avea un card profesional şi un profil individual 

Ministerul Fondurilor Europene intenţionează să lanseze, în luna iunie, un apel de proiecte dedicat tinerilor care nu urmează un program de educaţie, formare şi nici nu au un loc de muncă (tineri NEETs conform definiţiei CE).

Potrivit instituţiei, aceştia vor fi înregistraţi la ANOFM ca tineri NEETs şomeri, pentru a beneficia de sprijin din Programul Operaţional Capital Uman (POCU) 2014-2020.

MFE precizează că acest demers urmăreşte reducerea birocraţiei asociate implementării proiectelor FSE, un flux al cererilor de rambursare simplificat, bazat pe sistemul electronic, dar şi consolidarea măsurilor pe piaţa muncii pentru tinerii care nu se află în evidenţele autorităţilor/ şomerii pe termen lung.

Măsurile prevăzute prin POCU vor fi furnizate sub forma unor pachete integrate personalizate, incluzând în mod obligatoriu (după înregistrarea tinerilor NEETs inactivi care devin astfel tineri NEETs şomeri).

Tinerii vor primi, astfel, un card profesional (care cuprinde background-ul educaţional şi profesional al tânărului), un profil individual, informare, orientare şi consiliere şi alte măsuri.

Totodată, măsurile care pot fi furnizate vizează inclusiv acţiuni de stimulare a angajatorilor (care vor fi finanţate în conformitate cu prevederile legislaţiei în domeniul ajutorului de stat), respectiv formare profesională specifică pentru competenţe necesare la un anumit angajator, stimulente financiare pentru angajarea tinerilor şi sprijin financiar pentru angajatori pentru derularea de programe de ucenicie şi stagii.

"Pentru eficientizarea implementării operaţiunilor în care vor fi implicaţi tinerii NEETs, un rol esenţial îl va avea cardul profesional furnizat de ANOFM. Acest card va conţine informaţii structurate cu privire la educaţia şi experienţa tânărului, în formatul CV Europass, dar va constitui totodată şi un instrument facil de înregistrare şi validare a participării respectivului tânăr la programe de formare în cadrul proiectelor finanţate din POCU, fără a mai fi necesară completarea formularelor de înregistrare şi semnarea zilnică a listelor de prezenţă", a explicat ministrul Fondurilor Europene, Marius Nica.

Comisia Europeană a publicat recent propunerile de recomandări specifice de ţară pentru fiecare stat membru.Pentru România, una dintre recomandări vizează "consolidarea măsurilor pe piaţa muncii, în special pentru tinerii care nu se află în evidenţele autorităţilor şi pentru şomerii pe termen lung".


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Companii-Afaceri

Ford lansează un nou SUV în China
16 oct. M.T.


Raiffeisen Bank lansează creditul imobiliar "Casa Ta Verde"
16 oct. I.V.


Unitatea 2 - Cernavodă a revenit la puterea nominală
16 oct. T.A.


Apple Watch, folosit de chirurgi pentru monitorizarea pacienţilor
16 oct. T.I.


COMUNICAT DE PRESĂ:Directorul general al Electrica pleacă din funcţie1
16 oct. F.B.


CLAUDIU GEORGESCU, APMCR:"Reducerea drastică a investiţiilor guvernamentale trage în jos piaţa construcţiilor"
16 oct. R.R.


Aliat surpriză pentru ţările care comit atacuri cibernetice
16 oct.


CBRE: "59% din stocul modern de spaţii de retail, reprezentat de centrele comerciale"
16 oct. R.R.


Căşti care asigură traducerea în timp real
16 oct. O.D.


Subvenţii în avans pentru fermieri
16 oct. D.N.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.